Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
lyudmil75
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от lyudmil75 »

С. Димитров написа:Колега, пускай ги тези платики. Толкова години се мъчим да ги завъдим десетки риболовци от яз. Искър в Пънча и трудно се получава, неизвестно защо. Пък и те не са някакъв деликатес.

Само за сведение платички на Пънча има много преди да почне на Искъра да се лови масово тази гад

п п Дано и на Искъра се излови тази гад както на Челопечене и да се остави на мира за някоя друга година да може да се развъди другата по интересна риба,справка Челопечене от както изловиха и сасипаха платиката народ няма а има дни се прави уникален риблов с много изненади
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

е след като се излови на Челопечене,сега излизат дребни и средни бабушки тук таме някой таран и това е,добре си беше като ги имаше повсевместно :wink: а иначе,взел си ги човека,какъв е проблема аман от пускачи в форума и прибирачи на гиола :fishing6: В билета пише до 3кг е законно над 3кг по съвест :fishing4:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Dulev
новобранец
новобранец

Мнение от Dulev »

Здравейте колеги,

Малко информация за Панчерево да ви предоставя от днес. Нивото се е вдигнало и рибата не кълве.
През 30-40 минути пада лек дъжд .

Това е от мен
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Подкрепям Transki ribar,тая платика от 15 годин. я чакаме да се завъди,аман,междувременно изчезва каракудата като на яз.Искър дали има връзка не знам.Днес на Чепинци -една щука към50 см откачена и изпусната и една към 32см хваната и релийзната по живо и здраво.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

TRANSKI RIBAR написа:е след като се излови на Челопечене...

Защо да е изловено, бре Мишо ?

Има си я, и по-малки и по-големи,
Снимките са от това лято,

Изображение

Изображение
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Жорка на местата дето аз ходя тази година ги нямаше въпросните риби,имаше дребни и епизодични а не сеч както други години :fishing4:
1.3.1.2.
lyudmil75
новобранец
новобранец

Мнение от lyudmil75 »

TRANSKI RIBAR написа:Жорка на местата дето аз ходя тази година ги нямаше въпросните риби,имаше дребни и епизодични а не сеч както други години :fishing4:
така е не е вече сеч и народа намаля ,а сега се ловят други риби и кефа е по голям
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Колеги нека внеса малко яснота за платиките на пънча тъй като живея в Герман и имам повече наблюдения.Лично аз с приятели сме пуснали над 10-15 бидона с платики от искъра,знам и за още много колеги които също са пускали.Твърдите,че не се е развъдила платиката,това не е така.Платика има много,като има и риби над 2 кг!!!Виждали сме ги в размножителния период.Най-големия проблем са мрежите! От няколко места имам информация,че се излавят много платики с мрежите дори по 700 кг на хвърляне.И ток също пускат.Платика има много,но просто е много наплашена според мен и не кълве.Излизат епизодични риби,а точно сега по това време на година на стената се завъртат и кълват повече.Бракониерите са най-големия проблем за мен!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Да изтрепаме всички бракониери.Това е напаст голяма.Който види бракониер да го бие или трепе!!!
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

След като държавните органи не могат да се оправят с бракониерите по Панчарево, какво остава за по далечните от София водоеми. Освен тогава ние рибарите да правим снимки на бракониерите /когато ги видим да действат с мрежи/ и да ги разпращаме до медиите.
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

От няколко дни се бях наканил да метна една плувка на реката и сутринта дъжд-не дъжд взех най-лекото 4м боло и от там на Враждебна. Искъра се беше вдигнал 20на см и с приятно замътен цвят, ама риба хич, епизодични костурчета и нищо друго.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Преди време имаше снимки на лодка и мрежи в Панчарево, но след бая обаждания май вече не го правят. Може мидите да са фактор , както и многото охлюви. Охлювите ядът хайвера и го покриват със слуз. Мидите размножават горчивки. Горчивките първо изтрепаха слъневките които не могат да си опазят гнездата от над 20 натрапника , след това подкараха и хайвера на другите.
Трябва си зарибяване с черен амур за мидите и охлювите , както и бяла риба да регулира горчивките.В Русия дори пускат въжета с изкуствени гнезда за да улеснят рибите при хвърлянето на хайвера. Отделно контрол на нивото в правилния сезон.
А бе, има какво да се направи.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

lyudmil75 написа:
TRANSKI RIBAR написа:Жорка на местата дето аз ходя тази година ги нямаше въпросните риби,имаше дребни и епизодични а не сеч както други години :fishing4:
така е не е вече сеч и народа намаля ,а сега се ловят други риби и кефа е по голям
Какви риби визираш колега,сомчетата между 1-3кг който се ловиха тази година много често ли ?
1.3.1.2.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Дайте вместо да хвърляме бидони платики да съберем пари и да пуснем бяла риба че нейната популация в Пънча вече е критична ама трябва да са по едри че с тая щука..........
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

А така де!
Колко рибари са в София. Всеки да пусне по един смс за 2 лв. И някой спонсор малко повече. Иара да удари едно рамо с малко пазене.
Само, че няма кой да организира нещата. Има няколко рибарски клуба с опит в тези неща, не е невъзможно.
Пък и кметски избори идват.. :D
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”