тика техниум 5м. или колмик бавиера 5м.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: тика техниум 5м. или колмик бавиера 5м.

Мнение от кирил великий »

chirusa_bg написа:Като познаеш Тиката ще разбереш, че Бавиерата е провиснала, лигава и тежка.
Добре. Искам да се запозная с една болонеза, може и Тика, да си прекарваме времето поне веднъж в годината заедно, но на 7 метра ми трябва и все пак те са много модели - кой? Така и така ще взимам, защо да не е Тика. До пролетта мисля да я взема и приемам съвети.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

За да се лови комфортно със 7 метра трябва много класна пръчка.
Все някой ще помогне, но аз не съм спец в болонезите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Както споменах ловил съм с Бавиера на 6м. Издържах до обяд. Проблема и е, че е тежка. Според мен не е лигава и има съвсем леко провисване. Обаче на 7 метра не ми се мисли особено ако има и ветрец - риболовеца трябва да е със специална подготовка.

Защо държиш да е 7 м. и къде основно мислиш да я ползваш? Според мен на 7 м. трябва да се търси болонеза във високия клас, в средния риболова ще е тежък.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Ей, току що написах дълъг ферман къде ще ловя и после го изтрих. Миро, аз съм голям, висок, и як в ръцете - свиквам с тежки пръти. Седмица Бавиера директен /вярно не е боло/ е най-лекото нещо, което съм държал. Местата, които си избирам по Струма са с високи брегове - там е рибата, но няма как да слеза във водата в центъра на Струма и да я ловя с директна осмица. От брега трябва да контролираш отгоре с болото и всеки метър в плюс ти разкрива нови вселени. И сетне трябва да я изтеглиш...

А по въпроса на темата мога да кажа, че на пет метра боло има множество добри предложения, някои от които и доста умерено бюджетни!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

кирил великий написа:Ей, току що написах дълъг ферман къде ще ловя и после го изтрих. Миро, аз съм голям, висок, и як в ръцете - свиквам с тежки пръти. Седмица Бавиера директен /вярно не е боло/ е най-лекото нещо, което съм държал. Местата, които си избирам по Струма са с високи брегове - там е рибата, но няма как да слеза във водата в центъра на Струма и да я ловя с директна осмица. От брега трябва да контролираш отгоре с болото и всеки метър в плюс ти разкрива нови вселени. И сетне трябва да я изтеглиш...

А по въпроса на темата мога да кажа, че на пет метра боло има множество добри предложения, някои от които и доста умерено бюджетни!
Ееее, не. Аз нямах в предвид да ми кажеш местата още повече за Струма това е ТАБУ :D .
Щом си здрав в ръцете, няма да усетиш толкова мъка, но цял ден риболов с кофти болонеза се отразява много зле на китката и лакътя .... . Що се отнася за центъра на Струма не си ли се замислял за високи ботуши? Нещо такова: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2317. За зима и пролет не стават, но за лято и есен няма проблем /аз днес ще си купя/. За дължината на болото - моето мнение е, че колкото по-късо - толкова по-непретенциозно е. За себе си съм установил, че за нашите реки като изключим Дунав класиката е 6 м. най-удобно е 5 м., но то пък не навсякъде върши работа.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Да бе, ама аз не мога да сляза до водата от тия места - бреговете са десет метра високи. Аз едно то тях съм го пускал в струмската тема, ама ми се скараха на лични. Тая година друго място се представи повече от отлично и се почувствах горд, а какво ли щеше да е с един метър контрол още. Всъщност няма как да ти обясня всички специфики - трябва да се види на място.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Milo Koex Master 7m.може да мине в класа на боло мачовете,ако вземеш по-късият му събрат също няма да сбъркаш.Аз имам две от по-късите дължини от желаната от теб и ако не скачах в по-високият клас не бих ги заменил НИКОГА с която и да е Тика.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Чичо веско
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Чичо веско »

Много сме интересни българите, и още повече форумните маниаци като "инженер" Бутников!
В случая колегата pgb си е пуснал тема на която от заглавието още става ясно каква му е дилемата и просто пита за съвет - който има от въпросните пръчки да сподели мнение и впечатления.
Добре, обаче платения клакьор "инженер" Бутников веднага се включва в темата, и (разбира се) веднага се намесва с предложения за друга марка, която видите ли е еди каква си и нейните продукти са еди какви си...
Ако някой си направи труда и просто погледне постовете на въпросния клакьор ще види очевадната (иначе уж невинна) рекламна компетенция...
А може би Ицо Бутников все още се надява, че някой от новите вносители ще го наеме на работа и ще го възпроизведе като регионален продавач... но дори и така да е, все пак не е нужно такова поведение на г...лизец!!! :)
colmic.bg

Like Colmic.bg

И утре е ден...но друг!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Веско,аз няма да отвърна на нападките,защото не се познаваме от вчера.Колкото до това на кой лижа каквото и да е като не си на ясно е по добре да не лаеш.Вносителя на Мило ме потърси САМ,а какви намерения имам няма да ги споделям с който и да е било.Предлагам нещо ,което си заслужава парите и няма да му тежи и провисва.И не знам ти от какво се страхуваш или нямаш желание да се внася конкурентна марка ли.
И в заключение-Веско,никога не съм издумал лоша приказка за теб,нека уважението ни е взаимно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”