Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
vwsport89 написа:...Твърдите,че не се е развъдила платиката,това не е така.Платика има много,като има и риби над 2 кг!!!Виждали сме ги в размножителния период...
Моля те, пусни снимки от Панчарево с малки платики,!
Например 6 -8 см !
Защото аз такива по 1 кг съм виждал да се хващат,
Ама ново поколение платики в Панчарево - не съм виждал !
Размножителен период може да има,
Въпросът е - дали има излюпване на личинките и дали те оцеляват ?
По друг начин, зададения от мен въпрос е - дали дядовците ловят маломерни платички за пържене

Ако отговорът е "да" - моля снимки !
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не знам кой, какво лови, но знам, че за 5 ходения на Панчака съм видял 1 тон мъртва риба, най- вече червеноперка и бабушка.
И аз тази година видях много умрели бабушки,уклей и няколко бели риби,беше някъде юни месец.Относно малки платички най-малките които съм хващал са колкото длан и то баш във водораслите.То и на искъра не съм хващал 6-8 см платика и и на струма скобарче малко не съм хващал.Всичко е относително
Миналата седмица и аз видях един умрял кефал на Панчарево около 1 кг
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Екстра, още две в тавата!
Иначе на Пънча риболова е добър, събота направихме по 5-6кг бабушки.
Иначе на Пънча риболова е добър, събота направихме по 5-6кг бабушки.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- crazybot
- фен клуб-скобар
Крайно време е да поемем нещата в свои ръце. Тая година едно зарибяване, догодина още едно, малко помощ и от ИАРА с някакви проверки и ще стане работата и то не само за Пънча а и за всичките водоеми около София.bogno написа:Дайте вместо да хвърляме бидони платики да съберем пари и да пуснем бяла риба че нейната популация в Пънча вече е критична ама трябва да са по едри че с тая щука..........
- stoiann80
- научил се да хвърля
Aз съм за!crazybot написа:Крайно време е да поемем нещата в свои ръце. Тая година едно зарибяване, догодина още едно, малко помощ и от ИАРА с някакви проверки и ще стане работата и то не само за Пънча а и за всичките водоеми около София.bogno написа:Дайте вместо да хвърляме бидони платики да съберем пари и да пуснем бяла риба че нейната популация в Пънча вече е критична ама трябва да са по едри че с тая щука..........
Организацията обаче няма да е никак лека. Нека да го обсъдим (предполагам, че доста колеги ще са съгласни), да видим какви са възможностите и да - леко полеко да почваме.
Memento mori
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Нека се направи нова тема по въпроса.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Зарибявания на Пънча е имало няколко през годините. Всеки път завършва за нула време в торбите на лакомите чичаци. С тези наноси скоро ще се притесняваме от пресъхване, не от липса на риба.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- stoiann80
- научил се да хвърля
Да, донякъде си прав. Нека да е някое друго място наоколо, а не Пънча. Но лично аз мисля, че от ИАРА няма да срещнем никаква подкрепа.chirusa_bg написа:Зарибявания на Пънча е имало няколко през годините. Всеки път завършва за нула време в торбите на лакомите чичаци. С тези наноси скоро ще се притесняваме от пресъхване, не от липса на риба.
Memento mori
Така е. Виждал съм как се изсипва рибата и после за два, три дни всичко се изскубва. Аз лично нищо не разбирам от зарибяване, но това, което съм виждал е, че рибата се изсипва около брега и за това се излавя бързо. Не може ли да се зариби с лодки навътре в язовира за да не се върти около брега? Или другия вариант е да се зариби район, който не е толкова достъпен за масовия риболовец. Например около трибуните. Там не могат да застанат 200 човека един до друг като на гумаджийницата например.chirusa_bg написа:Зарибявания на Пънча е имало няколко през годините. Всеки път завършва за нула време в торбите на лакомите чичаци. С тези наноси скоро ще се притесняваме от пресъхване, не от липса на риба.
-
- ще става разбирач
Не е само това. Важен е видът на зарибителния материал и времето на пускане.
Евтин зарибителен материал:
Толстолоп - малките не кълвът на нищо, а големи на технопланктон кат пораснат. Трябва да е бял толстоп, че пъстрия ядял храната на малките риби.
Бял амур, рядко кълвът на червей и бързо влизат на вътре в дълбокото.
Бяла риба - малките търсят чиста вода и не се хвърлят много на червей.
Но ако пуснем шаранчета, сомчета и щуки , чичаците лесно ще ги изловят в периферията.
Отделно след зарибяване трябва да се забранява риболова за седмица.
Модерно е зарибяване с мъздруга, но у нас не се предлага такъв материал. В Англия вече се хващат бройки по платените по над 4 кг , с много червени перки.
Евтин зарибителен материал:
Толстолоп - малките не кълвът на нищо, а големи на технопланктон кат пораснат. Трябва да е бял толстоп, че пъстрия ядял храната на малките риби.
Бял амур, рядко кълвът на червей и бързо влизат на вътре в дълбокото.
Бяла риба - малките търсят чиста вода и не се хвърлят много на червей.
Но ако пуснем шаранчета, сомчета и щуки , чичаците лесно ще ги изловят в периферията.
Отделно след зарибяване трябва да се забранява риболова за седмица.
Модерно е зарибяване с мъздруга, но у нас не се предлага такъв материал. В Англия вече се хващат бройки по платените по над 4 кг , с много червени перки.
-
- новобранец
Здравейте,г-да Риболовци,Еколози, хейтъри и незнам какви още.Благодаря на тези които ме подкрепихте,че си пръжнах две платички,Благодаря на тези които ме оплюха,Благодаря на тези които си замълчаха, риПки на Пънча е имало и ще има.Имам едно питане към Вас - имам ли право да заснемам колеги риболовци, които пълнят торбетата? естествено заснемането ще е тайно, и да се побликуват в форума, лакомите дедаци и чичаци? Е, да ме снима някои и мен. И да не забравя,кмета на Панчарево беше обещал да почисти водоема преди година две Мълчание, отравяне на рибата от ВЕЦА, Мълчание.С затлачването на водоема, Мълчание и т.н.Времето е лошо и не е за риболов и по добре е да си чешем езиците. Поздрави М.r
- кирил великий
- разбира нещата
Притеснен съм, че щом го почистят от водораслите и го зарибят - моментално ще го измрежарат. Помня 90-те години как се развиваше - измрежарване, зарибяване... Мисля, че тези водорасли, които псуват колегите от две три години насам, са последната надежда на рибите. Дано не съм прав.И да не забравя,кмета на Панчарево беше обещал да почисти водоема преди година две
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз съм За зарибяване (ама и хищни) но после ние сами ще трябва да си осъществяваме контрол, както вече успешно правят някой колеги.stoiann80 написа:Aз съм за!crazybot написа:Крайно време е да поемем нещата в свои ръце. Тая година едно зарибяване, догодина още едно, малко помощ и от ИАРА с някакви проверки и ще стане работата и то не само за Пънча а и за всичките водоеми около София.bogno написа:Дайте вместо да хвърляме бидони платики да съберем пари и да пуснем бяла риба че нейната популация в Пънча вече е критична ама трябва да са по едри че с тая щука..........
Организацията обаче няма да е никак лека. Нека да го обсъдим (предполагам, че доста колеги ще са съгласни), да видим какви са възможностите и да - леко полеко да почваме.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]