Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Около преливника
Модератор: Paublo_Eskobar
Около преливника
Колеги, здравейте. Порових се в интернет и на места прочетох, че шарановите риби значително се въртели около преливниците на язовирите. Наистина ми се е случвало да изваждам повече риба в тази част на даден водоем, но не винаги. На скоро чух и за един шаран от 15 кг изваден до преливника на един язовир / познатия ми не знаеше неговите приятели точно къде са ходили / на косъм. Та искам да ви запитам останали ли сте по някакъв начин с такива впечатления.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Около преливника
Според мене около преливниците ,освен шарановите ,се въртят и костуровите и сома,но това зависи и от сезона,дълбочината на водоема,температурата на водата и т.н.Имаш предвид около стената ?
Честно казано,шарановите ,в тоя сезон,съм ги ловил еднакво добре и около дигата и на опашката....
Честно казано,шарановите ,в тоя сезон,съм ги ловил еднакво добре и около дигата и на опашката....
Последно промяна от Bigmarlin на Пон Сеп 28, 2015 2:13 pm, променено общо 1 път.
Прав си. Наистина зависи дали и водата не се е дръпнала итн, но става дума в този район на стената- около преливника. Примерно мислено отцепваш един голям квадрат или правоъгълник според зависи от големината на водоема и в него участък.
-
- ще става разбирач
Нормално е в този сезон рибата да се изтегля към по дълбоките части на водоемите , каквито са зоните около стените на язовирите , продиктувано или от спадането на нивото , или от изстиването на водата . Моите наблюдения показват обаче , че край стените рибата се върти целогодишно , поради това че това са обикновено най дълбоките участъци на водоемите и температурата на водата там се променя бавно и плавно . Например на Антона , шарана кълвеше целогодишно на дълбочина около 30 метра до стената и то на плувка и дъно , на една и съща стръв . На Копринка , Жребеца и Ивайловград е същото с малки изключения , така че не се колебай да ухажваш местата около стените !
И падащата звезда е била изгряваща .