Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Павел Три »

Който може -може. :fishing6: Пъстърви ,шарани пръскачи -майсторите са си майстори.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Тия дни луната напълни.
22-26 09 15 066.JPG

На самото пълнолуние си тръгнахме,но колегата Миро Томахавката закова 3 сомчета,

на кльонк.

Киро беше си купил такъв октопод.
на риба с приятели 027.JPG

Ако настоява на плувка с него на кльонк може и да хване,но трябва да ходи-в къщи не се лови.
на риба с приятели 026.JPG

на риба с приятели 055.JPG

При по високо ниво на дунава-сома,ако го има ще му удари.

Язовирните кльонкаджии-слагат тая пръчка на плувка зад лодката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

добре показано и нагледно,но ще си позволя да вметна нещо откъм кльонк,понеже на времето се мъчехме с едни пети дялкани къде на ръка :lol: ,къде на струг :wink: ,линията беше кука с тройка едно към едно горе долу,колкото по дебело по добре,да не къса :mrgreen: ,а тогава и рибите бяха прости и се ловяха на квото им чукнеш и квото им дадеш,сега вече няма такива филми :mrgreen: всичко е покрито с шлаух да не му миришело на сома на метал,ха ха,октоподи,звънчета над линията и ала бала простотий,работата е че откак се наводниха язовирите с кльонкаджий и сома стана мнителен,много сме писали тук и в другия форум що се дигал а не вземал....и няма логика,но логигата е като на състезанието за пъстървите,що едни ги дърпат други гледат,та и рибите са като жените,не можеш ги разбра на моменти кво искат :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:Ходилите по грцко - ко шъ каете за т.нар. гръцко мезе? ...

И както обещах, днес питах един мой човек, дето е работил десетина години по хотелите в Кипър за гръцкото ме'зе. Ударението е на първото е :D !
Та човека сподели, че ме'зе-то е характерно за региона /Гърция, Кипър/ и трябва да внимава какво мезе се поръчва, щото може да не остане място за основното ядене :lol: !
С едно mix meze двама като мен се нахранвали доволно :D !
Твоите вместимости са по-различни, все пак :wink: !

Също спомена, че курорта дето си избрал важи - Агия Напа, хотелската верига е добра, ама конкретния хотел не го познава, още повече, че е работил на западното крайбрежие на острова.
Ако идеш там - да се разходиш до демилитаризираната зона със Севернокипърската "държава" !
Било нещо като "долината на мъртъвците" :roll: !

П.П. Като прочетох поста на филолога-лингвинист, веднага си открих грешката - ме'зе, да го ева :lol: !

Don4o_62 написа:...................
Павка,ти си като орлица дето си пази малките и ги поучава (съпреходниците)......................
скоро Люс не си го закачал.... или влезна в релси ...

Павле, .............
Баси,
Сега си майката, ама утре, ако станеш и "бащицата" :mrgreen: - всички в Прехода ще влезем в релсите :rolleyes: !

Как поетично се е изразил колегата Дончо - "...като орлица дето си пази малките и ги поучава...",
И за да е ясно на всички, кой е е поучавания е добавил - (съпреходниците),
Поставени в скоби, вече :mrgreen: !

Павел - орлицата/майка и (съпреходниците), /в скоби/, обаче :D !

Още веднъж - баси :roll: !

lusienn написа:...На самото пълнолуние си тръгнахме,но колегата Миро Томахавката закова 3 сомчета, на кльонк...

Люси,
Някаква снимка на закованите сомчета няма ли ?
Нали си по снимките, бре :D !
Само костури видях :wink: !

/ По ония места дето ходите със сина да кара байк е имало сърнели в неделята, ама са ги обрали много бързо. Аз бях последен и намерих само една, пропусната от ордите гъбоберачи :D /
Последно промяна от G.Petkov на Пон Сеп 28, 2015 9:10 pm, променено общо 1 път.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:
GODzillata написа:...и Старбакс...
Абе мани го Старбъкса .
Ни моа го мана СтарбАкса, щото транскрипцията, респективно произношението е |bʌk| - т.е. бАк - неударено "А", като във "врата"..........та явно некой теб те е пуснал по ледената пързалка посред лято :lol: и си се объркал, че моеш да спориш с изявен филолог-полиглот-лингвист и т.н. куту мен! :idea: :P :smt044

Та секи да си знае неговото си, хокей? :wink:

Аз у дограмата се не мешам, още повече че от производител, вече съм само потребител. :oops: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

но стига с тия риби в тая тема,че и тя ще стане рибарска :D пишете кой кво ще яде,кой на коя в мокри сънища иска да и го сложи :D кой в какви хотели иска да ходи зимата да топи мъд...е :mrgreen: и ей такива хубави неща :D а се разписахме за риби...има си рибарски теми за риби :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Та човека сподели, че мезе'-то е характерно за региона /Гърция, Кипър/ и трябва да внимава какво мезе се поръчва, щото може да не остане място за основното ядене :lol: !
С едно mix meze двама като мен се нахранвали доволно :D !
Твоите вместимости са по-различни, все пак :wink: !

Също спомена, че курорта дето си избрал важи - Агия Напа, хотелската верига е добра, ама конкретния хотел не го познава, още повече, че е работил на западното крайбрежие на острова.
Ако идеш там - да се разходиш до демилитаризираната зона със Севернокипърската "държава" !
Било нещо като "долината на мъртъвците" :roll: !
Toва за мезе'то го кажи на Павлето, та да знае и той следващия път, га оди по грчко. :mrgreen:

Ще съм в Протарас, което е курорт след Агия Напа.
Агията е с младежка насоченост и е шумен курорт, тип Златни и Слънчака, докато Протарас е ала Албена :lol: ...

К'во общо има "западното крайбрежие на острова" и как това, че е работил хименно там, мое му даде представа за хотела и курорта, в които ще ходя, предвид това, че те са в крайната източна част на острова........се едно да речем Созопол? :roll: :shock:

В турската част няма да ходя, щото няма ко да праа там.......баклава има и в грцката. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Кви Релси кви Пет лева-Бехме Илюминати ако не сте забравили :lol:

Обаче Томахавката е направил клип в тубата на атаката на Сома-има 110 гледания до сега.

Значи на новите сонари може да си снимаш целия Риболов,и при атаката на сома стана АС-DC.

Идва Миро на Бивака,искаше и снимки да правим ама не се уточнихме в колко часа-та си го пуснал момчето-20 кила,клип има у фейса.

Е тая снимка ми я харесват колегите.

Казва се Софиянци за Риба по Залез слънце.
на риба с приятели 118.JPG

Киро от нашта група си я сложи на телефона.

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:.........

Тва имах предвид и под мезе . Термин дошъл от турско и значещ мезе във вариации наши и гръчки ама като крайно мезе ...

Това пък, за "крайното мезе" въобще не го разбрах,
Може да е от деменцията, ама ще е по-добре да се уточни, кое е "началното", кое "турското" и от там да почнем :D !
За мен поне, началното мезе е узото :lol: !

За Дайвата - забравих да отговоря,
Ама не съм като някой други, дето ги питам какво ловят на джиг, пък то Вид отговаря заради тях :mrgreen: !

И с известно закъснение - моделът го забравих, както винаги, ама беше 2000,
Идеално въртеше и искаха колосалната сума от 250 лева :shock: !
И щото не съм маниак на спининга,
И щото мразя да давам пари за такъми,
И щото в този магазин влизах за първи път и нямаше шанс да ми направят отстъпка, особено в размерите определени от мен - 50%,
Реших да си потърся Дайвата другаде :D !

Ще изчакам, някоя промоция, Коледната например и тогава ще се върнем на темата Дайва :D !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:Кви Релси кви Пет лева....

Люси,
Релсите са тролейбусни, бре :D !

И щото нямам време да чета какво пише по "тубите",
Ако имаш снимки - пусни, иначе сомчетата ги броя за виртуални :wink: !

Или от ония, мокрите сънища :D !

И във връзка с "левия" завой от преди няколко страници -
Дали хората с "нетрадиционна сексуална ориентация" сънуват сънища със сомчета ???
Въпроса ми е чисто академичен, разбира се :D !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:...........

К'во общо има "западното крайбрежие на острова" и как това, че е работил хименно там, мое му даде представа за хотела и курорта, в които ще ходя, предвид това, че те са в крайната източна част на острова........се едно да речем Созопол? :roll: :shock:

В турската част няма да ходя, щото няма ко да праа там.......баклава има и в грцката. :wink:

Киреееееееееее,
И ти не четеш вече, а само пишеш :D !

Моят човек каза, че веригата хотели Изображение е добра, но конкретния хотел не го познава, защото е работил на другия край на острова !

И никой не те праща в турската част на Кипър,
А демилитаризираната зона е интересна за нас - българите,
Защото това можеше да се случи и на нас :mrgreen: !

Баклава има и в България, да го ева :roll: !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

И щото Киро ме я'доса - ще ида да видя какво е туй - гръцко ме'зе :mrgreen: !

Ако е хубаво, ще споделя :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

G.Petkov написа:
lusienn написа:Кви Релси кви Пет лева....

Люси,
Релсите са тролейбусни, бре :D !

И щото нямам време да чета какво пише по "тубите",

Ето клипа от картата на Сонара с атаката на 20 кг Сом-на 4тата минута някъде го засича и чертите се взривяват,ако знаеш за какво ти говоря. :arrow: https://www.facebook.com/miroslaw.tsone ... riends.all" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow .

Риболовеца е на тая маса,втория вдясно с бялата фанелка.
22-26 09 15 016.JPG
.

Много е на Ти с техниката.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Ето и Сома.Хвана го и го пусна. :arrow: https://www.youtube.com/attribution_lin ... re%3Dshare" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Изображение

И след 4 дена дойде и си хвана пак нови 3 риби.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:...щото транскрипцията, респективно произношението...
:smt044 :smt044 :smt044 После що видинските дечурля не успеват даже първият кръг я на Кенгуруто , я на Кеймбридж асоциацията да преминат , а то щот си дават кинтите на Кире да ги арчи без да ги научава на нищо :smt044 :smt044 :smt044
Те , земи се допитай до Люс да те открехне , че га нещо ти требва да знаеш , просто питаш чичко ти Гугли и сичко е на шеС :D В случаят кво имаме :roll: Пишем значи у търсачката таз измишльотина Старбакс и е какво излиза :

https://www.google.bg/search?q=%D0%A1%D ... HxUsDCn-gP" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Най-напред се набива на око е те тоя въпрос от самият бат Гугли :
Бат Гугли потресен и в пълно недоумение зе та написа:Може би имахте предвид: Старбъкс
:lol: :lol: :lol:

Тука читейки по линка по-горе , установяваме , че представителите на марката за БГ възприемат именно тази транскрипция в която се произнася ъ , а както знаем иде реч за запазени марки , не как да махнеш едното л от нечие име . Демек спрегаш отдавна мрЪтви произношения как ако пишеше тука с ъ след некои думи , как в началото на дваесети век у нас . Да де ама вече сме началото на дваесе и първи век и как споменах , Люс ще го потвърди , бат Гугли си е бат Гугли и кои сме ние да спорим с него :roll:
Па де не умешваме и Википедията къде по некога само глюпости пише ама кът стане на едно мнение с Гугли сичко друго може само да млЪчи - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1 ... 0%BA%D1%81" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; 8)

А е това :
GODzillata написа:... като във "врата"......
е може би най-неуместният пример който можеше да дадеш . В случаят единственото което ми се изяснява е , че нивгаш словенско или хърватско девойче не ти е прошушвало "Затвори я тая врАта и да се почваме!" :lol: :lol: :lol:

Та тъй по отношение на :
GODzillata написа:...изявен филолог-полиглот-лингвист и т.н. ...
:smt016 :smt016 :smt016

Георге , кво да ти кажа , знаеш си :lol:
Инак "крайно мезе" ще рече когато цел ден си се наливал с каменарка , може и царевична такава , накрая си се натърмъчил душманската и на въпреки че не си спрел да мезиш обилно , изведнъж де обзема един такъв вълчи глад . Е тогава вече пристъпваш към крайното мезе :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”