Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сом на царевица!!!
-
- новобранец
Сом на царевица!!!
На 12.09.2015г. с моя приятел Мирослав Рангелов(Манци) отидохме на язовир Искър за риболов на шаран.След обилна захранка,както си му е реда,три дни пълен валат.На 14.09.2015г. малко след 14.30ч. един от зумерите писна.Отреагирах веднага и влязох с лодката.След като изпокъса всички въдици усетих,че работата е сериозна все пак бях с влакно 0,32 и 0,11 плетено за повод. Борбата започна.След около два часа с помощта на Савата(Бялата риба) и Коце(Сома)рибата беше в лодката.Вместо очаквания шаран се оказа сом 28,5кг.(175см).Прилагам няколко снимки.
- Прикачени файлове
-
- P9150008.JPG (2.66 MiB) Преглеждано 3462 пъти
-
- P9170027.JPG (2.17 MiB) Преглеждано 3462 пъти
Re: Сом на царевица!!!
Дали на куката не се е хванала някоя каракуда преди това, а сомът да я е хапнал и в последствие да се е закачил на куката? По-вероятно ми се струва отколкото да е лапал царевица?
На 02.07 на царевица извадих 50кг сом с следните такъми: шаранджийския комплект - въдица JRC contact 3lbr,макара Tica Sportera sr 6006r,влакно 0,35 на Quantum Quattron PT Salsa,повод Sufix - Kameleon 25lbr. и кука korda kontinental 2 номер.
https://www.facebook.com/petrad05/video ... 472999032/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/petrad05/video ... 472999032/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
преди 7 години хванах сом 13кг. на плувка.0.22 основно и 18 повод на стръв варена царевица !? колегите риболовци до мен като научиха на какво е захапал ме препсуваха
))

-
- вече хвърля и на тежко
Евала колега. На царевица ,на каракуда ,няма значение.Важното е ,че сома се е хванал и ти е направил голям кеф.Следващият да е поне три пъти по голям.
Браво.
Аз лично си мечтая да хвана същата риба на язовир Искър от брега като теб.
Ако си разбрал-вече има сдружение за зарибяване-там се ходи по желание,когато има такова.
Тука в тоя форум-аз открих тема за тоя язовир-Заповядай ако има какво да споделяш колега.
Иначе там Редовните се познаваме.
Аз лично си мечтая да хвана същата риба на язовир Искър от брега като теб.
Ако си разбрал-вече има сдружение за зарибяване-там се ходи по желание,когато има такова.
Тука в тоя форум-аз открих тема за тоя язовир-Заповядай ако има какво да споделяш колега.
Иначе там Редовните се познаваме.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Хубава риба и късмет,както казват никой не може да ти го вземе.Качил съм една снимка на рибата в
лодката на Савата/Бялата риба/в оставка
,познаваме се с него отдавна.
лодката на Савата/Бялата риба/в оставка

Последно промяна от MITKO70 на Чет Окт 01, 2015 9:05 pm, променено общо 1 път.
Всичко може,но не всеки го можe.

Хвала за улова колега дай боже всекиму такава слука.Но ми е интересно този синия бидон в дъното на снимките за какво го плзвате?
направи каквото трябва пък да става каквото ще
-
- новобранец
Бидона го ползваме за съхранение на уловената риба понеже на Искъра е пълно с видри и къса живарниц и ръкави.Който ходи на Искъра го знае този проблем.А за сома и аз мисля че е минало някакво рибе около него и косъма се е озовал в устата.
- Vesko1
- сериозен играч
Хубав сом и добър репортаж!Браво!Голям късмет ,че си бил с плетено влакно отпред,та е издържал...ако беше с флурокарбон или монофил...комби риг, щеше да протрие и скъса.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- vasko8008
- научил се да хвърля
Най вероятно царевицата е ароматизирана с нещо.
-
- новобранец
Ловя с царевица аромат мед на Cukk.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най-често се случва дребна риба да се е хванала и сигнализатора да не е отчел , или рибаря да не е реагирал , на лекото отпускане на някоя перка или каракуда от 100м++ дистанция и сомАмУ, да е минал в тоя момент , знам доста такива случай.Но има и случай ,когато си го ловят на косъм с царевица , то шарани започнаха на блесни и тролене да взимат
.
Браво на колегата , за това че не е избързал с ваденето и крайния резултат .

Браво на колегата , за това че не е избързал с ваденето и крайния резултат .