Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг по р.Искър
- mblagoev
- научил се да хвърля
Re: Спининг по р.Искър
Колеги, утре се пускам на едно излетче от Елисейна към Своге. Рано сутринта отивам и мисля да откарам почти целия ден
Надявам се да има какво да споделя след това тук. Ако някой от вас ще е в този район, да драсне - може да се видим!
Наслука на всички!

Наслука на всички!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Привет
Малко да "поосвежа" темата.
Значи, миналия излет за който писах беше доста неуспешен и за това няма репортаж от него.
Общо взето, напоследък нямам почти никакво време, за съжаление
Снощи след работа скокнах за час, час и половина до реката (района на Своге). Резултат: 3 хванати малки кленчета, които бяха пуснати на мига. Едно ми се откачи точно преди да го извадя, а имаше и още 3-4 удара.
Все пак, на фона на последния целодневен излет, си беше някакъв успех.
Реката е доста малка, направо не съм я виждал такава май никога.
Очертава ми се свободен ден в събота и ако нещо не изскочи, мисля да направя пак едно излетче.
Надявам се този път да има с какво да се похваля - ще има и снимки тогава
Наслука!

Значи, миналия излет за който писах беше доста неуспешен и за това няма репортаж от него.
Общо взето, напоследък нямам почти никакво време, за съжаление

Снощи след работа скокнах за час, час и половина до реката (района на Своге). Резултат: 3 хванати малки кленчета, които бяха пуснати на мига. Едно ми се откачи точно преди да го извадя, а имаше и още 3-4 удара.
Все пак, на фона на последния целодневен излет, си беше някакъв успех.
Реката е доста малка, направо не съм я виждал такава май никога.
Очертава ми се свободен ден в събота и ако нещо не изскочи, мисля да направя пак едно излетче.
Надявам се този път да има с какво да се похваля - ще има и снимки тогава

Наслука!
-
- научил се да хвърля
Колега как е риболова по дефилето на спининг?В района на Бов редки кленчета на малка въртяща блесна.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Уфф... сега покрай тия дъждове сигурно водата е боза..
Колегета Благоев ще каже ли как е дереджето по Искъра? 

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Съжалявам колеги, не бях на линия доста дълго време, поради лични ангажименти - бракувах се и последния месец ми беше някаква лудница 
Както и да е, данданията отмина и сега мисля утре или другиден да направя едно излетче. На пръв поглед реката в района на Своге е добра на цвят и ниво, така че предразполага към добри условия за риболов
Ще пиша какво съм направил след излета

Както и да е, данданията отмина и сега мисля утре или другиден да направя едно излетче. На пръв поглед реката в района на Своге е добра на цвят и ниво, така че предразполага към добри условия за риболов

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Айде пиши, че миналата седмица в ситния дъжт, така се капотирах, че и бира не ми се пиеше даже..
Опитах блесни,воблери,микро изгъзици с всевъзможни тактики и поведение, но резултата беше "деЕЕда"- това от стадиона надолу, посока на течението.
Опитах блесни,воблери,микро изгъзици с всевъзможни тактики и поведение, но резултата беше "деЕЕда"- това от стадиона надолу, посока на течението.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Е аиде тогава честито.И таз година булка догодина люлка.mblagoev написа:Съжалявам колеги, не бях на линия доста дълго време, поради лични ангажименти - бракувах се и последния месец ми беше някаква лудница
- mblagoev
- научил се да хвърля
Благодаря, Мартине! 
Относно планирания излет - в събота към 9:00 с един приятел бяхме вече по реката, в района на Своге.
Беше бая студено преди да се покаже слънцето, а през това време и рибата изобщо не беше активна. Чак някъде около 11:00 хванахме 2 кефалчета (едното от които беше добро, около килограм) и имаше няколко слаби почуквания. Сменихме няколко места, на които имаше отново само по някое периодично почукване и хванахме още 1 рибе, та така до 13:30.
Това беше - доста слабо като цяло
. Иначе, този мой приятел с който бяхме заедно, преди 1 седмица беше минал по същия маршрут и за същото време беше хванал над 10 кефалчета, с добри размери.
Надявам се следващия уикенд отново да имам време да прескоча до реката, защото в скоро време ще трябва да закривам спининг сезона за тази година..

Относно планирания излет - в събота към 9:00 с един приятел бяхме вече по реката, в района на Своге.
Беше бая студено преди да се покаже слънцето, а през това време и рибата изобщо не беше активна. Чак някъде около 11:00 хванахме 2 кефалчета (едното от които беше добро, около килограм) и имаше няколко слаби почуквания. Сменихме няколко места, на които имаше отново само по някое периодично почукване и хванахме още 1 рибе, та така до 13:30.
Това беше - доста слабо като цяло

Надявам се следващия уикенд отново да имам време да прескоча до реката, защото в скоро време ще трябва да закривам спининг сезона за тази година..

- Bigmarlin
- сериозен играч
Е що,тя тъкмо трябва да е почнала щуката по реката
- mblagoev
- научил се да хвърля
Добре, коригирам се - ще ловим щукиBigmarlin написа:Е що,тя тъкмо трябва да е почнала щуката по реката

-
- вече хвърля и на тежко
Ако я има....Bigmarlin написа:Е що,тя тъкмо трябва да е почнала щуката по реката
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Martin Mihailov
- учете се от него
Още е топла водата и плевелните риби са бол.Оня ден ходихме и нищо.Две подгонвания и само това.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Здравейте колеги
Тази година няма да имам много възможности за излети по реката, но ще се възползвам максимално от малкото време, което ще имам за това.
Утре след работа ще се пусна в района на Своге, да повъртя малко блесни и воблерчета. Реката е чудна и се надявам да имам успех...Ще пусна репортаж след това, надявам се да имам и успех.
Поздрави!

Тази година няма да имам много възможности за излети по реката, но ще се възползвам максимално от малкото време, което ще имам за това.
Утре след работа ще се пусна в района на Своге, да повъртя малко блесни и воблерчета. Реката е чудна и се надявам да имам успех...Ще пусна репортаж след това, надявам се да имам и успех.
Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Време ти беше......
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Вярно еd.n.mihaylov написа:Време ти беше......

Та...Едва дочаках да свърша работа и в 18.30 с един приятел вече бяхме на реката. Става въпрос за района на Своге, нямахме време за по-далечно риболовстване

Първото място - доста обрасло, но други рибари са направили пътечки и все пак успяхме да се доберем до реката...Тук забравих да снимам, защото толкова ми се ловеше, че не можех да мисля за нищо друго

Второто място - мое любимо, тъй като не ходят много хора, а е доста подходящо за блесни и воблерчета...Там съм хващал едни от най-големите ми кефалчета в този район. Там имахме успех на блесни Мепс 2ка - Аглиа - бяла, както и на воблерчета Salmo Hornet. За около 30 мин. хванахме 5 риби

Аз съм доволен - за кратко време успяхме да "начешем" крастата - точно за това бяхме отишли.
За момента се очертава да имам време за риболов следващата неделя и тогава мисля да обходя повече места и да стигна и по-далечко. Ще пробвам и места, на които сме хващали щуки и сомчета....
Поздрави!