Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Казана дума,хвърлен камък.Тези ги посей,пък после може да платиш.daniel defoe написа:БЛАГОДАРЯкъца - кълве написа:... Да ми изпрати адрес и телефон на лични и ще му подаря някой воблер..., но подаръците ги "посявам" доста по-лесно и държа да си платя примамките непременно
![]()
Поздрави и наслука

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
аз пък мисля/даже съм сигурен/,че колегата Дефое,ги хваща на едно и също расперско място около 400м под моста на 6-ти километър.Там тази година съм хванал над 18бр.риби.Също така мисля,че популацията на распер е вече твърде голяма и е една от причините за бързото изчезване на мряната и чаушана от реката.Тяхната липса,пък е причината за сравнително лесното и улавяне.Смятам също и ,че расперите не трябва да се пускат обратно в реката........на времето,преди около 30 години,когато случайно улових распер,не знаех каква точно риба съм хванал,попитах един възрастен и много опитен рибар,а неговите думи дословно бяха:добре,че сега,я няма,преди години я имаше много в реката,тогава изчезна дребната риба,голяма гад е........
валатът не най-лошото нещо на света
- daniel defoe
- разбира нещата
Нямам думи ... БЛАГОДАРЯ ЗА РЕВЕРАНСАкъца - кълве написа: Казана дума,хвърлен камък.Тези ги посей,пък после може да платиш.

Надявам се, още идния уикенд да ги разловя

Поздрави

- къца - кълве
- сериозен играч
Ако беше захапал поне две жила щеше да е друго.За такива тупалки е добре да смените куките.pike13 написа:Ден първи от отпуската,
тази сутрин мътно с видимост на водата до педя,
страхотен удар още на петото хвърляне,
и бам счупено жило на тройка,
хем снощи мислех да ги сменям,
бе огромен распер,та твърдението ми се потвърди,
Удрят здраво в мътьока с воблер от къцата който ми бе подарък,
та ще си поръчам още има много реалистична игра.
Къца благодаря ти ,воблерите са номер едно без аналог
Поздрави
-
- ще става разбирач
Колега ми каза, че сополите идват от спиртоварната в Катуница,така е от години, ама сигурно няма кой да ги накара да направят пречиствателна.bogidar написа:И аз да питам за тези "сополи".... Бях в края на юли около Поповица до въжения мост.
Какво е това нещо? Много е гнусно и много трудно се маха. Дъното, каманаците, всичко беше покрито с него. Мръсотия ли е? От друга страна верно кефалите бяха яки там.
Къде се изгуби рибата около Пловдив? Не, че съм упорствал ама е пълно мъртвило при мен, а пък реката не изглежда зле...
Спининг мания...
Колеги, споделете нещо и за риболова на плувка по Марица тези дни. Интересува ме предимно около Пловдив.
- daniel defoe
- разбира нещата
След една тежка и мъчителна работна (софийска) седмица, днес отново посетих любимата река, с идеята да хвана распер, а пък то взе, че се "заши" ей този сладурковец, който обаче успя да ми поизправи куките - бебешорът си плува на свобода

Апропо, това е единственият ми воблер, на който съм хващал кефал, щука, распер, а от днес и сомче
Поздрави и наслука

Апропо, това е единственият ми воблер, на който съм хващал кефал, щука, распер, а от днес и сомче

Поздрави и наслука

-
- вече хвърля и на тежко
Супер мустакатко БРАВО ,ти единствен показваш рибки,
истински се радвам на такива риболовци като теб ,който показва своите излети ,които от своя страна са пример за всички .
Респект
Поздрави и все така
истински се радвам на такива риболовци като теб ,който показва своите излети ,които от своя страна са пример за всички .
Респект
Поздрави и все така

РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
- daniel defoe
- разбира нещата
Благодаря ти Пайки
p. s. Единственият ми незначителен проблем е, че Марица ми е мааалко далечко, я има, я няма 170 километра, та не мога да я посещавам много често

p. s. Единственият ми незначителен проблем е, че Марица ми е мааалко далечко, я има, я няма 170 километра, та не мога да я посещавам много често

Малко да раздвижа темата...
Тези дни покрай дъждовете и преди това имах няколко кратки захода по реката в града.
Бях на места, където не съм ходил до сега. Имах малко но добри риби.
Реката ден с ден не си прилича. Заплюх си едно местенце, където първата сутрин извадих приличен распер и кефал в рамките на 20-те минути с които разполагах. Но дотам... Следващите няколко дни настоявах на същото място без резултат.
Това е от днес сутринта - колкото за цвят. Място, което бях отписал но явно рибки си има...
Реката се избистря. Нивото се нормализира... Пожелавам приятни емоции на всички..

P.S. Преди време се оплаквах, че кефала се е изгубил по реката. Ловях предимно щуки. Сега пък щуките ми се губят нещо.
Тези дни покрай дъждовете и преди това имах няколко кратки захода по реката в града.
Бях на места, където не съм ходил до сега. Имах малко но добри риби.
Реката ден с ден не си прилича. Заплюх си едно местенце, където първата сутрин извадих приличен распер и кефал в рамките на 20-те минути с които разполагах. Но дотам... Следващите няколко дни настоявах на същото място без резултат.
Това е от днес сутринта - колкото за цвят. Място, което бях отписал но явно рибки си има...
Реката се избистря. Нивото се нормализира... Пожелавам приятни емоции на всички..

P.S. Преди време се оплаквах, че кефала се е изгубил по реката. Ловях предимно щуки. Сега пък щуките ми се губят нещо.
Спининг мания...
-
- вече хвърля и на тежко
Браво за излетите ,и най вече пускането на рибките ,скоро и аз ще се пусна по пистата да ги видим къде се спотайват
Време е да боцнеш някоя тупалка ,упорит си, и съвсем скоро ще те натресе нещо
Поздрави

Време е да боцнеш някоя тупалка ,упорит си, и съвсем скоро ще те натресе нещо

Поздрави
-
- вече хвърля и на тежко
Днес за кратко,с на Бай Вес казу търсех кефалови рибки ,а то кво стана,
щучки малки в бързея,от дистанция 40-50м.
Марица много паднала ,кат язовир е.,.
Поздрави
щучки малки в бързея,от дистанция 40-50м.
Марица много паднала ,кат язовир е.,.
Поздрави
- njoyz
- научил се да хвърля
Привет колеги,
В неделя реших да направия едно бързо излетче по Марица около село Ковачево.От доста врема насам съм капо, така че много се зарадвах на уловените рибки, макар и те да са смешни за някои от вас.
Започнах от първото местенце, което ми се стори перспективно.

Започнах с едно самоделно воблерче, което в последствие се оказа единственото работещо за деня.На второто хвърляне, лек туйч и удар по средата на реката- кленче. Снимка, откачане и обратно във водата.

Похвърлях на същото място още няколко пъти и продължих нататък.Кратко ходене и нова спирка.

Няколко хвърляния иии отново кленче, само че този път малко по-едро, което в течението даде кеф.

След него отново смяна на мястото...този път при вливането на река Чепинска в Марица.

Настоявах около 10 минути на различни воблери, накрая сложих същия бияч и отново рибка.

Това беше всичко за деня, останах много доволен и зареден с емоции.
Поздрави!
В неделя реших да направия едно бързо излетче по Марица около село Ковачево.От доста врема насам съм капо, така че много се зарадвах на уловените рибки, макар и те да са смешни за някои от вас.
Започнах от първото местенце, което ми се стори перспективно.

Започнах с едно самоделно воблерче, което в последствие се оказа единственото работещо за деня.На второто хвърляне, лек туйч и удар по средата на реката- кленче. Снимка, откачане и обратно във водата.

Похвърлях на същото място още няколко пъти и продължих нататък.Кратко ходене и нова спирка.

Няколко хвърляния иии отново кленче, само че този път малко по-едро, което в течението даде кеф.

След него отново смяна на мястото...този път при вливането на река Чепинска в Марица.

Настоявах около 10 минути на различни воблери, накрая сложих същия бияч и отново рибка.

Това беше всичко за деня, останах много доволен и зареден с емоции.
Поздрави!
Hrabri je vodja narodu treb'o.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво,не са смешни това е роболова,рибки да има ,не е важен размера и теглото на рибата , по важно е да се възпита у всички да опазват и показват на все, че рибките не са препитание да изкараш някой лев или да се наплюскаш !
Риболова преди всичко е ХОБИ и най-малките неща ни правят щастливи!
Поздрави
Риболова преди всичко е ХОБИ и най-малките неща ни правят щастливи!
Поздрави