Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Martin Mihailov »

Тука колегата е много прав.Реката може в едни участьци да е мьтна в други бистра.При мен се е случвало например отивам реката бистра след малко багерите почват да копаят става мьтна.Е ако ви пиша че водата е мбистра и некои отиде на другия ден кога копаят и водата е мьтна незначи че сьм ви изльгал.Е тетова е маисторлько да можеш да хванеш у сека ситуация.Другото каде се рьчкаме по форумо си е чиста спортна злоба.Аиде успех на всички по поречието на Струма времето го дават да се оправя.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Тука само даскали по българси бе мани ако искате мога да кача снимка с магистратурата ми или да дам бележника за осенка .....ма тяка се-коментира риболов бее не правопис пълен цирк като нема кво да каже некои почва с тва да са занимава не за 1ви път
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Един съвет от мен. В живота ,само и единствено човек, който си признава и критикува пропуските си е в състояние да ги реализира. Тъй като виждам, че недоразуменията идват все от "професорите" и никога не знаят, какво точно се е случило.Ще обясня аз как давам инфо за реката въз основа на какво. Да видим дали съвпада реалността. И кое е по-изчерпателно и точно.
Последните 2 седмици съм ходил на реката три пъти. Без подготовка, без целенасочен риболов, просто на разходка за няколко часа.
Първия път се обади един познат на обяд и искаше да отидем на Бело поле. В такъв случай, не взимам щека, а една болонеза или директен, в случая взех една 7м болонеза и един хляб за стръв. Отидохме на Агромакс, нито ми е любимо място, нито пък бях ходил там преди това. Реката ми се стори с леко качило ниво и замътена, с кафяв оттенък. На пръв поглед добра за риболов, а и спрямо сезона, нищо което да ме притеснява. Застанах в най-долната част, мрените започнаха да излизат една след друга.Хванах набързо около 15 и спрях,(ако бях продължил можех да хвана и на това място скобари), просто пред мен се ловеше добре, пусках ги веднага и реших да видя какво е положението по-нагоре в по-бързата вода. Сложих 4гр на колмик , исках да експериментирам малко, като си поиграя с подаването на стръвта и начина на водене какво ще се случи, а и скоро не бях поставял толкова тежка плувка. Когато трохата не прелита като коршум, мрената я атакува веднага, скобара също при по -бързо течение. Хванах 5 скобара и около 40 мрени тогава за няколко часа. Хора почти нямаше, а ми беше странно, като риба се ловеше, по форума беше написано тогава, че реката не става за риболов! Всичко това се случва,без захранки, без каквато и да е подготовка, което ще рече, че при целенасочен риболов ще е още по -добре. И ако някой тогава ме пита каква е реката, ми каква да е, перфектна. Горе долу добро ниво, рибата активна.
Втория път с един колега искаше да лови кефали, закарах го на едно мое любимо място в дефилето над Бобошево . Показах му къде съм имал най-много удари и отидох най-долу точно преди бързея. Реката същата леко кафяв оттенък.Но добра, щото пред мен се виждаше дъното, а сега беше добре. И тук същата работа една болонеза и един хляб. За 2ч пак 30-40 мрени, скобарите бяха от другата страна и малко по-нагоре, не ми се занимаваше, а и не носех трохи да правя захранки. Събрах и отидох при колегата, беше хванал около 7,8 кефала и си тръгнахме. Това се случва 2 дни , след риболова на Бело поле, там се ловяха, тук също, извода за реката какъв е, естествено рибата активна, ниво и цвят добри.
Третия път пак на това място, само че сега реката беше качила доста и мътна. Преправих линията и ситуацията се повтори, рибата доста активна, човека с мен пък ги ловеше на фидер. Половихме 2ч.а и нямаше много време преди да се стъмни , а исках да се поразходя, малко по-нагоре на един вир , не бях ловил там да видя тук какво ще излиза и каква риба държи. Направи ми впечатление, че се ловят и доста кефали на трохата, между мрените. Но по това време на годината, това е нещо нормално. На фидера излязоха и няколко скобара. Като мястото е типично сомско .
И какъв е извода от цялата работа. Най са ми странни хората, като започнат да се вайкат и притесняват от нивото на реката, от цвета, особено когато не са фрапиращи и по това време на годината. Март месец е едно, сега е друго, когато има такива промени. Рибата сега е много активна и никакво ниво или цвят в рамките на нормалното не ме притесняват. Всеки съобразителен човек, знае веднага как да подходи. Много е важно точно къде да подава линията и как да е направена.
Но така е, когато някой са свикнали да ловят само на две места около Благоевградско и смени ли се нивото и цвета, за тях мястото приключва, което е пълен абсурд на риболова и се започват веднага едни писания, реката сега не става.
Хората са казали, на прост човек, не можеш да му дадеш, можеш само да му вземеш. Защото каквото и да му обясняваш е все тая.
Ето така давам аз инфо за реката, а всеки си преценява къде и как да лови и каква риба да търси. Всички риби са активни, другото си зависи от всеки.
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

DJONI RINGO написа:всеки може да изказва мнение гласно( в добрия тон) та дори и на ,,развален български,,.
Да така е. То и всеки може като седнеш с него на една маса да се оригва и да мляска. Но някак не е пичовски и показва неуважение към околните. И в такъв случай повечето хора предпочитат да се махнат от масата.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

izzyone написа:
DJONI RINGO написа:всеки може да изказва мнение гласно( в добрия тон) та дори и на ,,развален български,,.
Да така е. То и всеки може като седнеш с него на една маса да се оригва и да мляска. Но някак не е пичовски и показва неуважение към околните. И в такъв случай повечето хора предпочитат да се махнат от масата.
Батка тука на кандидат-студентски изпит ли сме,на лингвистичен изпит за работа в министерството на образованието ли сме? Всеки ли трябва да пише свръхграмотно,за да си изказва мнението?Прав си за масата-на който не му харесва...... никой не задължава никой!Тая тука стана малко с правописа като-Аз вадя ???? бона на месец-ти 600 лева-не мога да седя с теб на една маса;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Асене бъди добър
Последно промяна от DJONI RINGO на Пет Окт 02, 2015 4:41 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

DJONI RINGO написа:Батка тука на кандидат-студентски изпит ли сме,на лингвистичен изпит за работа в министерството на образованието ли сме? Всеки ли трябва да пише свръхграмотно,за да си изказва мнението?Прав си за масата-на който не му харесва...... никой не задължава никой!Тая тука стана малко с правописа като-Аз вадя ???? бона на месец-ти 600 лева-не мога да седя с теб на една маса;)
Не съм съгласен с аналогията ти за случая, но както и да е. Време ми е да ставам окончателно от масата :) . Приятно писане по темата на всички, не мисля повече да се намесвам изобщо тук.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Преди час се прибрах от Железница.
Много слабо.бяхме под бунгалата,но рибата не беше там.
Отидохме с цел едри мрени ,ама на-най си.
После се преместихме под моста ,та там хванахме някое рибе.
Общо един морунаж ,едно кленче, и три едри мрени,дребните рибета не ги броя.
Между другото бунгалата ,вече са сложили ограда към реката и не може да се минава.
Аз ,не съм ходил от две години там.
Реката с много високо ниво.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

DJONI RINGO написа:
калин кацаров написа:Един съвет от мен. В живота ,само и единствено човек, който си признава и критикува пропуските си е в състояние да ги реализира. Тъй като виждам, че недоразуменията идват все от "професорите" и никога не знаят, какво точно се е случило.Ще обясня аз как давам инфо за реката въз основа на какво. Да видим дали съвпада реалността. И кое е по-изчерпателно и точно.
Последните 2 седмици съм ходил на реката три пъти. Без подготовка, без целенасочен риболов, просто на разходка за няколко часа.
Първия път се обади един познат на обяд и искаше да отидем на Бело поле. В такъв случай, не взимам щека, а една болонеза или директен, в случая взех една 7м болонеза и един хляб за стръв. Отидохме на Агромакс, нито ми е любимо място, нито пък бях ходил там преди това. Реката ми се стори с леко качило ниво и замътена, с кафяв оттенък. На пръв поглед добра за риболов, а и спрямо сезона, нищо което да ме притеснява. Застанах в най-долната част, мрените започнаха да излизат една след друга.Хванах набързо около 15 и спрях,(ако бях продължил можех да хвана и на това място скобари), просто пред мен се ловеше добре, пусках ги веднага и реших да видя какво е положението по-нагоре в по-бързата вода. Сложих 4гр на колмик , исках да експериментирам малко, като си поиграя с подаването на стръвта и начина на водене какво ще се случи, а и скоро не бях поставял толкова тежка плувка. Когато трохата не прелита като коршум, мрената я атакува веднага, скобара също при по -бързо течение. Хванах 5 скобара и около 40 мрени тогава за няколко часа. Хора почти нямаше, а ми беше странно, като риба се ловеше, по форума беше написано тогава, че реката не става за риболов! Всичко това се случва,без захранки, без каквато и да е подготовка, което ще рече, че при целенасочен риболов ще е още по -добре. И ако някой тогава ме пита каква е реката, ми каква да е, перфектна. Горе долу добро ниво, рибата активна.
Втория път с един колега искаше да лови кефали, закарах го на едно мое любимо място в дефилето над Бобошево . Показах му къде съм имал най-много удари и отидох най-долу точно преди бързея. Реката същата леко кафяв оттенък.Но добра, щото пред мен се виждаше дъното, а сега беше добре. И тук същата работа една болонеза и един хляб. За 2ч пак 30-40 мрени, скобарите бяха от другата страна и малко по-нагоре, не ми се занимаваше, а и не носех трохи да правя захранки. Събрах и отидох при колегата, беше хванал около 7,8 кефала и си тръгнахме. Това се случва 2 дни , след риболова на Бело поле, там се ловяха, тук също, извода за реката какъв е, естествено рибата активна, ниво и цвят добри.
Третия път пак на това място, само че сега реката беше качила доста и мътна. Преправих линията и ситуацията се повтори, рибата доста активна, човека с мен пък ги ловеше на фидер. Половихме 2ч.а и нямаше много време преди да се стъмни , а исках да се поразходя, малко по-нагоре на един вир , не бях ловил там да видя тук какво ще излиза и каква риба държи. Направи ми впечатление, че се ловят и доста кефали на трохата, между мрените. Но по това време на годината, това е нещо нормално. На фидера излязоха и няколко скобара. Като мястото е типично сомско .
И какъв е извода от цялата работа. Най са ми странни хората, като започнат да се вайкат и притесняват от нивото на реката, от цвета, особено когато не са фрапиращи и по това време на годината. Март месец е едно, сега е друго, когато има такива промени. Рибата сега е много активна и никакво ниво или цвят в рамките на нормалното не ме притесняват. Всеки съобразителен човек, знае веднага как да подходи. Много е важно точно къде да подава линията и как да е направена.
Но така е, когато някой са свикнали да ловят само на две места около Благоевградско и смени ли се нивото и цвета, за тях мястото приключва, което е пълен абсурд на риболова и се започват веднага едни писания, реката сега не става.
Хората са казали, на прост човек, не можеш да му дадеш, можеш само да му вземеш. Защото каквото и да му обясняваш е все тая.
Ето така давам аз инфо за реката, а всеки си преценява къде и как да лови и каква риба да търси. Всички риби са активни, другото си зависи от всеки.
ИЗТРИХ СИ КОМЕНТАРА ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ КОЛЕГИ,КОИТО НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СТАВАТ СВИДЕТЕЛИ НА ПРОВОКАЦИИ!!!
Последно промяна от DJONI RINGO на Пет Окт 02, 2015 5:38 pm, променено общо 1 път.

Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

Пичове ,утре плануваме с един ортак излет за скобар
В района на бобошевското дефиле .та като пълен лаик в този вид риболов мога ли да попитам за подходящи места ? Като в успокоение мога смело да заявя че не се смятам за месар и човек който ще ходивсяка свдмица , докато рибата не свърши там. Аз речна риба не ям от доста време. Може и на лично.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

monzata написа:Пичове ,утре плануваме с един ортак излет за скобар
В района на бобошевското дефиле .та като пълен лаик в този вид риболов мога ли да попитам за подходящи места ? Като в успокоение мога смело да заявя че не се смятам за месар и човек който ще ходивсяка свдмица , докато рибата не свърши там. Аз речна риба не ям от доста време. Може и на лично.
Колега веднага мога да те насоча за няколко места там

Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Абе пичове за вас други реки немали та за тая Струма ще се изядете.Нали целта е да се отмори.Вие се карате като политици пред избори.
del4ev90
новобранец
новобранец

Мнение от del4ev90 »

Днес Струма около Бобошево много трудна ! Висока вода , силно течение и мътна. След 16:00 малко избистри , та хванах риба , но си беше труден ден. Водата много студена !
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Преди минути се прибрах от риболов на ТОП мястото за тази есен. Реката е вдигнала нивото си до толкова, че да направи актуални почти всички места за риболов в района на Бело поле. На цвят е "сура" и всички видове риби днес бяха активни. И рибарите бяха много активни, но дестинацията си заслужава.
20151002_191351.jpg
20151002_191351.jpg (2.24 MiB) Преглеждано 1378 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
roamer
новобранец
новобранец

Мнение от roamer »

DJONI RINGO написа:
DJONI RINGO написа:
калин кацаров написа:Един съвет от мен. В живота ,само и единствено човек, който си признава и критикува пропуските си е в състояние да ги реализира. Тъй като виждам, че недоразуменията идват все от "професорите" и никога не знаят, какво точно се е случило.Ще обясня аз как давам инфо за реката въз основа на какво. Да видим дали съвпада реалността. И кое е по-изчерпателно и точно.
ИЗТРИХ СИ КОМЕНТАРА ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ КОЛЕГИ,КОИТО НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СТАВАТ СВИДЕТЕЛИ НА ПРОВОКАЦИИ!!!

Евала! Така се прави. Действително темата измести "центъра си". Сигурно и аз имам някаква вина, за това че направих анализ случващото се тук, за което се ИЗВИНЯВАМ на всички във форума, които са се почувствали засегнати от моята забележка за правописа. Наистина е факт, че това в случая е маловажно. Просто мен малко ме дразни.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”