Среден клас Макара? Помощ при избора!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

nikolas3
новобранец
новобранец

Re: Среден клас Макара? Помощ при избора!

Мнение от nikolas3 »

А аз мисля, че според изискването на колегата за морски риболов/особено ако е средиземноморски/ кръгът се стеснява многократно , а и ценовия праг не би могъл да покрие качествена и дълготрайна макара за морски спининг.
Може би някакви Рьобита от цитирания сайт на Плодекс биха вършили работа.Гледам, че има някакви предложения за до 250-на лв.
Шимано читаво морско за тия пари няма, Дайба също не виждам. Пена е хубав ама Конфликта*-и той е по-скъп.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

nikolas3 написа:...Шимано читаво морско за тия пари няма...
Ако мааалко разшири бюджета до 230-40 лв, има, но не в България
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Vid написа:Не си упоменал модела на Баркли де ти е сопата, ама имайки в предвид, че това са груби и тежки сопи, хеле при таа дължина, смятам, че теглото на макарата ти за да се получи некъв баланс е минимум 310 гр.
Мисля, че е едно желязно Риоби 3000-4000 с фрезната дръжка ще се помести най добре на твоята сопа и ще ти служи вярно с години напред.....
Модела е Phazer 3.05м 7-29г ML и тежи 269гр.(Не е купувана от Бг.) Като съпоставим дължина акция тегло и цена! Сопичката е мекоказано перфектна за морски риболов. На мен ми пасва идеално може би защото клоня към 2 метра ръст! Макаре към 3000 предполагам ще балансира точно
Последно промяна от BiG-Yav на Пет Окт 02, 2015 7:04 pm, променено общо 1 път.
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

От коментарите ви колеги за които ви благодаря, кръга се стеснява до следните модели
(Penn conflict ми хареса много но ми идва скъп)
Tica Stuna
Ryobi Zauber Cf carbon fiber
Tica dynaspin
Мисля че която и от трите да взема няма да съжалявам

https://www.gofishing.bg/product/1657/spinfisher-v.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
А за този Penn въвти ли го някой?
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

BiG-Yav написа:От коментарите ви колеги за които ви благодаря, кръга се стеснява до следните модели
Tica Stuna
Tica dynaspin

https://www.gofishing.bg/product/1657/spinfisher-v.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Ами Заубера защо не го смениш със Слам и си готов.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

freeman.bg написа: Ами Заубера защо не го смениш със Слам и си готов.
И ще направи голяма грешка. Няма се отърве от бради :D
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Колеги имате ли представа пръчка 3м. с тегло 290гр. с каква макара се балансира?
Питам и ви отговарям :fishing11: Макарата трябва да е малко над 400гр.
Успех с баланса с макара 260-300гр.
Поздрави...
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

koko7784 написа:Колеги имате ли представа пръчка 3м. с тегло 290гр. с каква макара се балансира?
Питам и ви отговарям :fishing11: Макарата трябва да е малко над 400гр.
Успех с баланса с макара 260-300гр.
Поздрави...
Е колега не съм съгласен с теб.... пръчлето не е 290 гр... и не смятам да му слагам половин кило макара... за спининг... в момента е с 360 грамова и баланса е задоволителен...
3000-4000 в зависимост от марките варира и грамажа...
Лошото е че (благодаря за което) погледнах моделите на които съм се спрял....
И идват малко лекички . Само Penn-oвете са по тежки... и става все по заплетено
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Колега в момента ловя с Авид 2,94м. който тежи около 180гр. и Туин Пауър 4000 не го балансира изобщо.
А тежи 320гр.
Все пак ти си знаеш но 280гр. за пръчка с акция 10-30 или 15-40 си е направо наказание.
Моите са 50-100гр. повечето и са от 180 до 230гр. а да не говоря че имам и 2.70м. с акция до 200гр. която тежи 300гр.
Поздрави...
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

koko7784 написа:Колега в момента ловя с Авид 2,94м. който тежи около 180гр. и Туин Пауър 4000 не го балансира изобщо.
А тежи 320гр.
Все пак ти си знаеш но 280гр. за пръчка с акция 10-30 или 15-40 си е направо наказание.
Моите са 50-100гр. повечето и са от 180 до 230гр. а да не говоря че имам и 2.70м. с акция до 200гр. която тежи 300гр.
Поздрави...
Евала за арсенала ти колега! И коя от изброените от теб струва примерно 120 лева?
На мен тез 260 гр не ми тежат изобщо нито ме измаря.... но да сложа 500 грамов кютюк няма как да стане!
Поздрави!
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

koko7784 написа:Колега в момента ловя с Авид 2,94м. който тежи около 180гр. и Туин Пауър 4000 не го балансира изобщо.
А тежи 320гр.
Поздрави...
То и аз имах СЕРТ на 2.10 който се балансираше с 300гр. Екусима и 175гр. Пфлюгер патриарх почти еднакво. Махнах Серта и си взех Авид на 2м., и двете ги дърпа напред. Но пък много по-малкото тегло на Патриарха+Авида ми е доста по-комфортно отколкото другата комбинация. Така че в уравнението за баланса не са меродавни само теглото на макарата и дължината на въдицата.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

rap66 написа:
freeman.bg написа: Ами Заубера защо не го смениш със Слам и си готов.
И ще направи голяма грешка. Няма се отърве от бради :D
От началото на годината търкалям един Slam и в началото наистина имах повече бради в сравнение със Zaubera, но смених влакното с доста по-качествено и от 2 3 месеца не съм имал проблеми. Иначе съм съгласен, че Zauber е по-добрия вариант. Нещо не ме кефи как реди влакното тоя Slam, въпреки, че доста се заиграх с шаибите.
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

freeman.bg написа:
А тежи 320гр.
Поздрави...
То и аз имах СЕРТ на 2.10 който се балансираше с 300гр. Екусима и 175гр. Пфлюгер патриарх почти еднакво. Махнах Серта и си взех Авид на 2м., и двете ги дърпа напред. Но пък много по-малкото тегло на Патриарха+Авида ми е доста по-комфортно отколкото другата комбинация. Така че в уравнението за баланса не са меродавни само теглото на макарата и дължината на въдицата.

А в заглавието на темата думата БАЛАНС липсва! Така че ако обичате колеги разтягайте си арсеналите другаде...
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

BiG-Yav написа:От коментарите ви колеги за които ви благодаря, кръга се стеснява до следните модели
Tica Stuna
Tica dynaspin

https://www.gofishing.bg/product/1657/spinfisher-v.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
И за четирите все пак не видях в описанието , че са подходящи за солена вода. Само Заубера, ама той най-първи ще хвърли лагера на ролката на бигела/личен опит, може и късмет де/.
Че няма да съжаляваш-няма, щом си на вода и въртиш, няма да съжаляваш.
Стреляй в тъмното, вземай каквото те кефи и отивай да ръкомахаш, че сезона почна.
Сега сериозно-успех с покупката и да докладваш впечатленията.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

nikolas3 написа:
Tica Stuna
Tica dynaspin

https://www.gofishing.bg/product/1657/spinfisher-v.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
И за четирите все пак не видях в описанието , че са подходящи за солена вода. Само Заубера, ама той най-първи ще хвърли лагера на ролката на бигела/личен опит, може и късмет де/.
Че няма да съжаляваш-няма, щом си на вода и въртиш, няма да съжаляваш.
Стреляй в тъмното, вземай каквото те кефи и отивай да ръкомахаш, че сезона почна.
Сега сериозно-успех с покупката и да докладваш впечатленията.
Здравей колега и благодаря за пожеланията! Тези дни ще стрелям:) Колкото до това че нито една не е за солена вода... Заубера Цф-а пише че е а също и Стуната за Динаспина колега по торе писа че си я врътка 3та година... то май си е до мерак и грижа за такъма! След 20-ти живот и здраве ще я сефтосам в Ирландско море :)
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”