Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2015-сафрид
Еееех Кирееее кви времена бяха....сафрида с кофите,и леферчовци,гофуси,че и лавраци.....а сега,чорба от дракони...калкан за 100 лева....ееех демокрацийо...така е кат сритаха Лютвито....обадил се е на Босфора да спрат рибите насам сигурно....и още-трябва вече да пуснат делфиновото филе (кайзеровано)по бакалиите -мнозина нямат представа какво е....мммммм...иначе и бат Бойко не мое да помогне..
А ти виждал ли си каква гнусна кланица е ловът на делфини с гъргър промишлено? А, иначе филето беше много хубаво и безкрайно евтино, макар че малко хора си го спомняме, но на тази "цена" не бих хапнал филе никога повече...айретен, странджанските глигани от Мичурин и околията дето делфините им пречат. За човешката лакомия има само един лек...щипка пръст!vladdinev написа: да пуснат делфиновото филе (кайзеровано)по бакалиите -мнозина нямат представа какво е....мммммм...иначе и бат Бойко не мое да помогне..
Ars longa, vita brevis
Надали е по-различна от всяка друга кланица - свинска, телешка, пилешка и т.н.mantaray написа:...А ти виждал ли си каква гнусна кланица е ловът на делфини с гъргър промишлено? ...
Днес в района на Приморско ( и околия) .... примамките с форма на рибка (демек воблер) бяха повече от самите риби (живи,истински)
... ужасен ужас! 2-3 часа тролинг - различни дълбочини,цветове, места - резултата е йок. След това ужким малко разнообразие след като "смазахме" паламуди и лефери
с чепаренца... за сафрид и аха чернокоп ... маслен, парашкева, куракя и (наоколо) .... резултата беше на граците малките , някой друг ликвиден сафрид и накрая черешката на торатата - чернокоп 1 брой 

.[/quote] Надали е по-различна от всяка друга кланица - свинска, телешка, пилешка и т.н.[/quote]
Ако не правиш разлика между ДИВИ морски БОЗАЙНИЦИ и кланичен добитък,който се умъртвява по сравнително щадящ начин, естествено е да не видиш и разлика тук-иначе допускам, че може би и работиш в такова заведение, щом така професионално се изказваш, а може би и ти харесва. Питай някой стар рибар да ти каже за какво става въпрос, от мен толкоз, който разбрал-разбрал.
Ако не правиш разлика между ДИВИ морски БОЗАЙНИЦИ и кланичен добитък,който се умъртвява по сравнително щадящ начин, естествено е да не видиш и разлика тук-иначе допускам, че може би и работиш в такова заведение, щом така професионално се изказваш, а може би и ти харесва. Питай някой стар рибар да ти каже за какво става въпрос, от мен толкоз, който разбрал-разбрал.
Ars longa, vita brevis
Днес на Болата 2ма около 3кг добър сафрид. Много пръснат голяма мъка.Един чернокоп 20+ и 3 хамсии гиганти.
Болата от 8 до 16ч около3 -4кл. сафрид от граца до много едър и няколко чернокопа за скара.За първи път морето тава през целия риболов.
- st_beer
- ще става разбирач
Утре така или иначе съм го нарекъл да е ден за сафрид и въпреки лошите прогнози за слука ще съм на линия до острова св.Иван. Не очаквам чудеса,но поне да дава по някое рибе на чепарето да поддържа тръпката.
Дай боже когато се прибера вечерта да има с какво да се похваля,а не да пиша отчайващи менения.
Дай боже когато се прибера вечерта да има с какво да се похваля,а не да пиша отчайващи менения.
Hobie Mirage Outback
Днес на галата много лодки имаше някой някаква информация да сподели не се стискаите за инфо ☺
-
- новобранец
Вчера сутринта от рибарското селище отидохме на остров св.Иван - обикаляхме около него, пробвахме на мидарниците - нищо. Имаше около 10 РК между острова и Поморие - проби между тях - нищо. Около 10 ч. отидохме на високия камък пред Бургас за попче. Хванахме по около 1,5 - 2 кг на човек.Морето падна, нямаше никаква вълна и забелязах, че нещо гони малките рибки.Сложихме воблери. Тролихме около час, но поради многото медузи нямахме резултат. Воблера закачаше медузи през 5 - 10 метра.
- smel1968
- ще става разбирач
Нищо.Penev1987 написа:Днес на галата много лодки имаше някой някаква информация да сподели не се стискаите за инфо ☺
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Вчера и аз се записах на Болата. Бяхме на вода в 07.00. Преброих 10 РК- та и рязко ми падна ентусиазма. Пообикалях доста и без да имам за цел се оказах по-близо до Шабла отколкото до Болата. Траулерите тъкмо тръгваха на обратно към Болата, а пред тях рибата беше като река. Станах свидетел как двата най-големи траулера замалко да хванат един колега в мрежата си - дърпаха общ трал с доста голямо око. За наш късмет и след тях остана някаква риба. Бяхме три лодки аз си хванах окол 5 кг. Приятелчетата от другата лодка и те хванаха долу горе същите килограми.
- nabor4eto
- ще става разбирач
днес на Болата много тегав риболов
...сутринта отидох пред сухото дере - там даде малко, после пред носа само граци....нямам сигурно и едно кило сафрид - голям срам
...имаше колеги които вземаха повече, но незнам на какво се дължеше това..аз бях с пъстро чепаре, после сложих тиква - същия 

Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Абе казвал съм го:който хване сафрид,то той е много клевър (умен)-сафрида де.Минал е през Босфора,през РК-тата,делфините,даляните,и е оцелял по чудо............
С хляб да го ядеш...
С хляб да го ядеш...

- st_beer
- ще става разбирач
Преди няколко часа се прибрах от Созопол острова св.Иван (мидените ферми). Сутринта в 8.00 бях вече на бочките и търсих нещо на сонара да се хвана. До обяд голямо обикаляне,търсене и гребане и малко хваната граца. Излязох до острова пуснах една вода и хапнах. После изчистих хваната риба и реших да си тръгвам като мина пак покрай мидената ферма. Минавайки покрай въжетата попаднах на хубава гледка на соната и се почна риболова. Даваше граца ,но за сметка това постоянно. Лових с чепаре 9-ки тиква 17/20 Ф.К и олово 40 грама. Слагах и по тежко олово 60-70 гр ,но направо спираше да се хваща и затова лових с лека тежест 40 грама.Рибата беше много горе 3-5 метра и не даваше да пропадне чепарето надолу.
Рибата на снимката която е в средата в торбичката бе резултата до 13.00 часа. Останалата от двете страни бе хваната от 14.00 до 16.30.
Това е крайния резултат от деня,който на мен лично ми харесва много.

Рибата на снимката която е в средата в торбичката бе резултата до 13.00 часа. Останалата от двете страни бе хваната от 14.00 до 16.30.
Това е крайния резултат от деня,който на мен лично ми харесва много.

Hobie Mirage Outback