Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Да ама някои тва не го разбират 

- jasonsmith
- разбира нещата
prodigy666 написа: Хвана ме яд вчера неможах да ида па на убавото време рибата е откачила в момента
Е колко да е откачила като на едно место къде преди две седмици хванах 8 добри вчера направих 20на мрени и нито един скобар, а скача да те убие. Даже и един от националите до мен и той не можа да хване, та проблема не беше у моята градина..
Ти като тренираш в мойта градина-Западния парк-земи другия път ми отдели некоя минута-че днеска се разминахме за в парка само с едно здрасти не кълве-и избега надолу-всеки ден съм там по алеята вечер на разходка,да разходиме с чичо Кольо Лъки.
То тъпо така-да се видиме на живо-и да нема време да си кажеме некой рибарски лаф.
То тъпо така-да се видиме на живо-и да нема време да си кажеме некой рибарски лаф.

Риболовци.
-
- фен клуб-скобар
Случва се батка и това-а може да отидеш 700-800 метра в дадена посока примерно и да хванеш! Странна животина е скобара!А и две седмици е много време-знаеш скобара се мести особенно стане ли есенjasonsmith написа:prodigy666 написа: Хвана ме яд вчера неможах да ида па на убавото време рибата е откачила в момента
Е колко да е откачила като на едно место къде преди две седмици хванах 8 добри вчера направих 20на мрени и нито един скобар, а скача да те убие. Даже и един от националите до мен и той не можа да хване, та проблема не беше у моята градина..

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Тая вечер още не съм си легнал,и гледам Аз и колегата Мренка на Линия.
Канят ме едни стари приятели-от добрите по Струма и Искър тая есен и зима да ходя-обаче-не съм ходил над 10 години по реката-не я ям тая риба,предпочитам зимния костур и уклей.
Но с тая магистраяла може и да почна да ходя-като застудее.
Кво трябва да си купя за тоя риболов-освен фидер.
Канят ме едни стари приятели-от добрите по Струма и Искър тая есен и зима да ходя-обаче-не съм ходил над 10 години по реката-не я ям тая риба,предпочитам зимния костур и уклей.
Кво трябва да си купя за тоя риболов-освен фидер.

Риболовци.
-
- фен клуб-скобар
[quote="lusienn"]Тая вечер още не съм си легнал,и гледам Аз и колегата Мренка на Линия.
Кво трябва да си купя за тоя риболов-освен фидер.[/quote
Ако си с фидер аз лично бих заложил на много проста схема-консистенция от глина и троха с една бисквитена галета по средата
Кво трябва да си купя за тоя риболов-освен фидер.[/quote
Ако си с фидер аз лично бих заложил на много проста схема-консистенция от глина и троха с една бисквитена галета по средата

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Тряа си купиш ЛЕБ. Скобаро тва сака
.
Аз обичам, но ми е трудно да го ловя с болонезка. Други с директен, а на трети федер. Четвърти с щека. Номера е да се усъвършенства дадена дисциплина и да му усетиш какво иска в дадения момент. Абе това е риба проклета
. Визирам основно струмския, дето ни е побъркал толкова тук. С повод по-дебел от 0.10 не съм го хващал. Същото се отнася и за куките. Моя номер е 16 на Колмик май беше N900. Всичко,а то не е много обаче съм хванал на бял червей. Леба нещо не мога да го овладея на куката. Не си вярвам с него и това е. Просто съм налучквал моменти, когато иска това. В другите съм зрител или тръшкам мрени. Плувка 3 грама и монтаж верижка. Това мога, това ти казвам. Успех.

Аз обичам, но ми е трудно да го ловя с болонезка. Други с директен, а на трети федер. Четвърти с щека. Номера е да се усъвършенства дадена дисциплина и да му усетиш какво иска в дадения момент. Абе това е риба проклета

Нема другаMartin Mihailov написа:Абе пичове за вас други реки немали та за тая Струма ще се изядете.

Има една река, има една риба, има един риболов - на глиганести риби / Батиното, евала за тоя лаф

Звучи като плакат на "Червена армия", но е самата истина. Тая година по реката има много скобар, дори и аз излових доста между мренките, при това без подхранка и т.н. Зверски зарибяващо е, не отричам. Но на скобарските участъци и месарството е широко разпространено, а това ми идва в повече. Вчера ми се обади приятел, който доста щъка по реката, разказа ми една история от Бело поле. Двама с платформи и щеки са извлекли минимум 50 броя, при това ги е разпознал от клип в Ютюб за релийз на скобари. Обеща да го потърси и да ми го прати.
Шапка им свалям за успеха и майсторството, но да прибереш толкова много риба е грозно. Един ден правиш релийз пред камерата, на другия ден - сеч. А скобата, тая велика риба, не заслужава такъв безславен консервен край.
И сега може да ми скокнете насреща, обаче аз виждам нещата по следния начин. Ако имаше изобщо ИАРА, държавни служители, които да заслужават помощ и подкрепа, нямаше да карат човек с повече от 3 скобара в живарника да ги пуска обратно в реката, а да му съставят акт и да му приберат щеката, платформата и такъмите. Доколкото знам, така пише в закона. Досега не съм чул някой от ИАРА да е направил по Струма нещо такова, значи все едно ги няма. За маломерните мренки и кленчета изобщо не искам да коментирам.
Докато пиша, гледам и колегата от Искъра е на линия и се обажда...
Люска, скобара е гадна, грозна история - подскача си в бързея и пет пари не дава за трохата, дето му я подаваш/ преди 20 години й викахме "стиска"

"Уважаеми" Венци72 , избягвам да комуникирам с хора, които ползват 30 думи в речника си, но в конкретния случай ще направя едно малко изключение.venci72 написа:абе велека ,кава информаця подаваш ти бе,до преди две години не знаеше каде е реката,и сега като научи некое место,държиш да го раздухаш на макс да го обясниш компетентно с подробности се едно си ебати и спецо ,смешник си ти велека и остай ората да си пишат да не си даскал бе тасе токо начетен извади смешник,по струма нема каде да те барне е неко, на такива тука им викаме отворен е като консерва копарка с копач,фана 5 риби и... аре сопри се
Много отдавна житейският ти опит трябва да те е научил, че нискообразованите хора като тебе стават изключително лесна плячка и мълчанието им следва да е приоритет. Със сигурност във времето си понесъл доста критики и унижения, затова ще се опитам да ти ги спестя, без да съм напълно убеден, че го заслужаваш.
В опита си да напишеш едно едничко изречение, усетих огромното раздразнението, което изпитваш от публикациите ми. Аз не съм натрапник и за мен не представлява никаква трудност да пренасоча интересите на друго място. Все пак темата си е твоя. И преди да поставя финалната точка на публикацията, ще се опитам в хронологичен ред да вкарам малко яснота в "сложното" ти изречение.
-Трета година съм потребител в сайта и съм се придържал към Дидактическите принципи-т.е. информацията за река Струма, която съм предоставял да е лесна, достъпна и в тон с философията на темата.
-Преди две години не съм знаел къде тече река Струма

-Бил съм спец, понеже съм хванал пет риби. Ами никога не съм имал претенции да разбирам от риболов. За мен е хоби и изпитвам едно и също удоволствие от улова на една или три риби.
Имам си други много по-значими житейски приоритети. Риболовът на река Струма съм го оставил на такива като тебе, които го възприемат като някакво "върхово постижение" и са го превърнали в смисъл на живота.
-Бил съм там някаква консерва и смешник. Ако трябва да съм откровен, нищо смешно не прочетох в мозайката ти от думи. Единствено изпитах някакво чувство на съжаление, че във всички образователни степени си останал илитерат.
Хайде със здраве! Надявам се все нещо да си разбрал.
-
- фен клуб-скобар
,,Кюстендилци я научихте да яде троха от мързел, защото е много по-лесно да минеш през магазина и да вземеш 3 хляба на път за реката.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- кирил великий
- разбира нещата
Veleka написа: ...Хайде със здраве! Надявам се все нещо да си разбрал.
Нищо нЕма да разбЕре. Ти гледай да не се отказваш от писането!
-
- фен клуб-скобар
Здравей Велека.
По написаното по горе си личи ,че си интелигентен човек.
Ама...
1. Хобито си е хоби.
2. Майсторите са си майстори.
3. Никой не си мери пишките тук.
4. Аз,лично не се имам за добър речен риболовец и винаги съм завиждал на такива като Венци и Любо например ,дето не го познаваш.
Теб не те ли е било яд ,че някой до теб ги лови ,а ти не.
5.Ако не те яд ,значи нямаш спортен хъс.
По написаното по горе си личи ,че си интелигентен човек.
Ама...
1. Хобито си е хоби.
2. Майсторите са си майстори.
3. Никой не си мери пишките тук.
4. Аз,лично не се имам за добър речен риболовец и винаги съм завиждал на такива като Венци и Любо например ,дето не го познаваш.
Теб не те ли е било яд ,че някой до теб ги лови ,а ти не.
5.Ако не те яд ,значи нямаш спортен хъс.
спам
Последно промяна от naskobo на Вто Окт 06, 2015 8:24 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- prodigy666
- разбира нещата
Тва за му е нещо като комплекс на тоа чичка нема що да и у форум за риби он гледа правописа вместо до попие нещо що кото одиш от 30 години по стума аз познавам и по стари пушки и са ме учили как да вържа кука ама са аз им отварам очите за новите методе ..... Прото нямям думе верно ми е беден речника за теб
Прав си, добре че беше Венци72 да ни "научи" как се лови скобар на хляб със захранка от хляб.naskobo написа:само не казвайте, че сте си знаели как се лови от незнам кога си... :mrgreen
Ако не се лъжа беше споменал,че от 2-3 години,си преоткрил река Струма и риболова на скобар...с горното изказване явно визираш себе си!!
На р.Вит в района на гр.Тетевен от 15годишен (сега съм на 38г.) започнах да ловя скобар на хляб (не само аз разбира се) ,като захранката също беше само и единствено ХЛЯБ,и в момента местните риболовци ловят по този начин.Не виждам какво и е специалното на тази "формула",топлата вода е открита одавна!
п.п Скобар се лови в много реки на България,не само в Струма,да не забравяме,че на Дунав се използва мамка с хляб "от както свят светува"!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!