Пъстърва на спининг

Модератори: bobopeli, sapuna

Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пъстърва на спининг

Мнение от Д-р Флекс »

Мен па най-мъ кефи целуфана по дръшката на телескопчиту ... :D

ПП

В Германия сезонът за риболов на пъстърва е целогодишен... а рилийзът на уловена риба е строго забранен :!:
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Д-р Флекс написа:Мен па най-мъ кефи целуфана по дръшката на телескопчиту ... :D

ПП

В Германия сезонът за риболов на пъстърва е целогодишен... а рилийзът на уловена риба е строго забранен :!:
Не е вярно немците си е взимат рибата и се кара специален курс за билета и те учат как да е увиеш без да се мъчи рибата.кара се тест и е 4 седмичен курс.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Статия на бг.намерих
Прикачени файлове
Screenshot_2015-10-04-16-48-08.png
Screenshot_2015-10-04-16-48-08.png (314.63 KiB) Преглеждано 2173 пъти
Screenshot_2015-10-04-16-43-50.png
Screenshot_2015-10-04-16-43-50.png (262.27 KiB) Преглеждано 2173 пъти
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

също и някоя мома германка до него как му държи....въдицата и тогава всички ще верваме :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Don4o_62 написа:също и някоя мома германка до него как му държи....въдицата и тогава всички ще верваме :D
ха ха ,до там се стигна колега :).Това ми е вторият риболов на пъстърва.Първия излет беше в България на една високопланинска река,бях хванал 2-3 пъстърви и ги пуснах в форума.Пак се почна ,че сам бил бракониер излета ми не бил събота или неделя а бил през седмицата.Снимката ми показвало друга дата.А тогава бях в неделя и снимах с фотоапарата.Но винаги му махам батерията стои на отделен джоб.И когато ходя някъде и ми се налага да снимам си е слагам и снимам.Тоест датата и часа няма да съвпадат.И пак се намериха разни умници ,които ме изкараха бракониер,че сам ходил през седмицата,тогава обясних каква е ситуацията и след дълга и продължителна тема ми се извиниха и то благодарение на това,че часа не съвпадна.Показвало е 22 часа ,че е правена снимката ,а на снимката се виждаше слънце.Благодарение на часа излезнах прав,ако беше и часа през деня.........И сега пак същата история.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Hills написа:
ivo24m написа:
Ангел написа:Снимката е направена в 10,17 минути на 04.10.2015 г. със SAMSUNG GT-I9195 и веднага си тичал да се върнеш в България и да я качиш във форума. .Нали ме обвиниха,че сам ловял в Бачковската река.Ти в България виждал ли си на дива река патки да си плуват спокойно?И си мислиш ,че съм в България ли в момента,че не те разбрах нещо?
Аз нямам нищо против яденето на риба.
Ама тука вече ме засегна на река в БГ.
Река Марица е пълна с ПАТИЦИ.
Много ми е интересно колко струва риболовният билет в Германия ?
А глобата за риболов без такъв е 5000 евро.
Ако сте двама по 5 000.
Сега ще намеря снимки на дивата река Марица с ПАТИЦИ.
Извинявам се,колега.Наистина не бях виждал в БГ.Диви патици които да седят и да не се притесняват от хората.Между другото.В Австрия се лови с нашия билет важи за Австрия.Но за 30 излета в годината.Само трябва се преведе и легализира в България.Ако ловиш над 30 излета вече се изисква тамошен риболовен билет и пак е с курс.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Извинен си !
И аз не бях виждал българин да лови пъстърва с билет в Германия.
В Берлин курса е два-три месеца а таксата е около 350-400 евро.
Глобата е 5000евро без риболовен билет и с улов.
Може да има някъв начин за туристи да ловят един ден или седмица.
Колегите понеже гледат че си от Асеновград и помислиха че си се разходил по реката до Бачково.Важното е чи си бракониер вече :lol: .
Здравейте бракониери !
Нали сте двама с един билет все пак :lol: .
Като се върнеш да почистиш реката около Асеновград и да развъдиш патици,делфини и щъркели. :lol:
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Hills написа:Извинен си !
И аз не бях виждал българин да лови пъстърва с билет в Германия.
В Берлин курса е два-три месеца а таксата е около 350-400 евро.
Глобата е 5000евро без риболовен билет и с улов.
Може да има някъв начин за туристи да ловят един ден или седмица.
Колегите понеже гледат че си от Асеновград и помислиха че си се разходил по реката до Бачково.Важното е чи си бракониер вече :lol: .
Здравейте бракониери !
Нали сте двама с един билет все пак :lol: .
Като се върнеш да почистиш реката около Асеновград и да развъдиш патици,делфини и щъркели. :lol:
Хаха Различно е значи.Аз имам билет 150 евро.Но ме препоръчаха от дружинка имам приятел немец тука.Струва тук където сам.Не знам защо е толкова голяма разликата.Този дето е с мен и той има.Тука навсякъде има хора ще те видят и викнат проверка,без билет не става.Но мисля да ходя към Холандия.И там ще извадя билет по лесно е в всеки риболовен магазин ги издават 40 еврое на година е.Преди бях вадил от там.Ще хвана малко щуки и кустури:) там има доста щуки.И шарани има доста.Само ,че пъстърви няма там.Тук са луди броят рибите ,и после зарибяват съответното място,май вече са го зарибили.Не остават празно място без пъстърва,друга риба не видях тук,освен в големите реки .
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Така е -различно е защото всяка област има различни водоеми.
Над Берлин и цялата област включително и самият град всичко е канали,езера свързани с морето.Всичко е плавателно и риба има много и разни видове.
Не може за няква област с една планинска река да плащат големи такси.
Освен това и данъците са им различни в различните градове.
До колкото знам в област Бавария имат най-ниските данъци.
Друг фактор е и столицата на една държава.
Ето какъв катер си е взел един приятел там.
Първоначално помислих че е моторница, но е доста по-голяма гадинката .
С вътрешен двигател на Волво. Става за риболов ама три месечен курс няма как да стане.
Може да има някъв еднодневен вариянт на билет за чужденци,туристи.

[youtube]https://youtu.be/GSv6lWCnFIc[/youtube]

Тук се вижда как набира в едно от езерата им около Берлин област Бранденбург.
В това езеро искам да ловя риба и катера е там с капитана.

[youtube]https://youtu.be/FbtIw9xtwcg[/youtube]
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Ивчо, батьовото. Колкото повече се оправдаваш, толкова повече се оплиташ.
От чий зор тогава в поста със снимките уточняваш че са в нормата?! В чия норма?
А нито дума за тва че не са от Бг.
Чак после разбра, че си сбъркал.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Пич кадето и да си толкова риба няма кой да ти разреши да утрепеш особенно ако си някаде из Европа така че стига с тъпи оправдания ами поне се извини. Но си личи че още не си дорасъл са това нещо, то си и личи от начина ти на оправдание.

П.п. Сега си направих труда да прочета всичките мнения и за мен ти не си селска пръчка ами си направо общински пън. Заради такива като тебе хората си мислят, че българите идвад от Авганистан :evil: :evil:
Вината си е изцяло твоя. Презентираш излет с 5 думи и след това четири страници с оправдания. Форума е български и хората не са длъжни да гадаят.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Аре, аре, изядохте го на момчето. Хванал лесни риби, похвалил се. Много ясно, че пъстървите са от Бачковските, които ги пуснаха за Световното. То и сляп би разбрал. Факт е, че до месец я останат две-три риби, я не. Всичко живо лае, а през това време Асеновградчани и Пловдивчани(И не само те) тарашат реката като невидели. Който не вярва, че с въдица (и не без голяма помощ на мрежи и ток нощно време), може да се обезпъстърви река, да иди на Бачково да види за какво иде реч. След два Траут-а, незнам колко кръга от Републиканско и едно Световно, наличието на пъстърви е от жалко, клонящо към нула.

П.С. Преди две или три години и аз направих грешката да постна една седмична 30-ка и после ми се изля една кофа лайна на главата. Единствената поука която си взех е, да спра да пиша тук.

П.П.С. Иво, другия път остави лесните петняги и мръдни 10-20 км. нагоре по реката. Ще се радвам да постнеш успешен излет оттам.

Поздрави: Георги Аврионов
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Avrionov написа:Аре, аре, изядохте го на момчето. Хванал лесни риби, похвалил

Не е проблем, че сте хванали риба в не разрешен перионд, а истинският проблем е, че не осъзнавате, че сте в грешка. Около 90% от редовите рибари не са наясно със закона, а дори и да са наясно нямат никакво желание да го спазват защото " Давай да грабиме докато има, че от другите няма да остане за нас". Този манталитет комбиниран с нулев контрол от страна на държавата означава, че България ще продължава да е най-бедната държава в ЕС за години напред. Наистина много жалко.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
renco
новобранец
новобранец

Мнение от renco »

ivo24m написа:Провървя ми с блеснарката.Пъстървите са големи колкото скумрии.Всичките са в нормата.!!!!!
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

dunavski написа:
Avrionov написа:Аре, аре, изядохте го на момчето. Хванал лесни риби, похвалил

Не е проблем, че сте хванали риба в не разрешен перионд, а истинският проблем е, че не осъзнавате, че сте в грешка. Около 90% от редовите рибари не са наясно със закона, а дори и да са наясно нямат никакво желание да го спазват защото " Давай да грабиме докато има, че от другите няма да остане за нас". Този манталитет комбиниран с нулев контрол от страна на държавата означава, че България ще продължава да е най-бедната държава в ЕС за години напред. Наистина много жалко.

Съжалявам, чак сега видях. Не разбрах за мен ли се отнася, или като цяло към рибарите?! Момчето поне си е признало, че е побракониерствало, за разлика от други форумни тролове. Защото аз поне докато се подвизавах из Бачково пет години, се нагледах на много неща във всичките им форми.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”