Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Е Бате Гоше-казах го щото и други хора четат-не за тебе,
с теб се познаваме отдавна в тоя форум.
с теб се познаваме отдавна в тоя форум.

Риболовци.
Най-показателен пример за ядене или не на диви гъби е автомобила. Всеки се вози, въпреки, че през тази година има 500 загинали в катастрофи и 7000 ранени. Вие (които се страхувате да не се отровите с гъби) возите ли се в автомобил? Защо, нали може да сте следващите жертви? Спрете да се возите и станете пешеходци..... но и там има загинали доста. Та - живейте си живота с кеф, носете си новите дрехи и мъничко четете за ваша безопасност. (нали изкарахте шофьорски курс и платихте за него). А тук е безплатно:
http://venijen.blogspot.bg/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
За да няма натровени е този БЛОГ.
Успех и да са ви вкусни гъбите и рибите!
http://venijen.blogspot.bg/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
За да няма натровени е този БЛОГ.
Успех и да са ви вкусни гъбите и рибите!
- Don4o_62
- учете се от него
аз само ще кажа - Ебам ти и дивите гъби,който иска да си ги яде.....
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Има кой да ги яде-стига да са читави.
Примерно разбрах че 5 кг-от манатарката,ако изядеш годишно-ти прочиства кръвта.
Като има-цената-дори да си купиш от улицата на пътя в юндола или Доспатския край е 4-5 лв-килограма.
Така че-Бизнеса няма да умре-поне в България.
Примерно разбрах че 5 кг-от манатарката,ако изядеш годишно-ти прочиства кръвта.
Като има-цената-дори да си купиш от улицата на пътя в юндола или Доспатския край е 4-5 лв-килограма.
Така че-Бизнеса няма да умре-поне в България.

Риболовци.
Ето колко струва в Италия-снимал съм на Летището в Магазина.
Чудесен Бизнес може да стане-между нашите 2 страни.
Не е толкова далече.
Чудесен Бизнес може да стане-между нашите 2 страни.
Не е толкова далече.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми , че той "бизнеса между нашите две страни" много отдавна е факт . 90% от гъбите изкупувани по нашият край , отиват именно в Италия . Нищо чудно тия де си ги снимал да са си наши , опаковани там .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Немало било , ще чакаме слънцето . Само докато го чакаме да не се окаже , че станало май 2016г.
Те от днешният дъждовен и безслънчев ден :

Баща ми си отнесе два пъти повече от тия плюс доста масловки , рижинки и малко сърнели да си ги бурканира . Аз си заделих колкото да напълним у нас пупето с природорасляци
Те от днешният дъждовен и безслънчев ден :

Баща ми си отнесе два пъти повече от тия плюс доста масловки , рижинки и малко сърнели да си ги бурканира . Аз си заделих колкото да напълним у нас пупето с природорасляци

Павел Иванов
Павел Иванов
Е ще почнеш и ти да събираш-дивите са много по вкусни.
Печурки събирам-само едри,полски за всеки случай.
То Павка Манатарката се изкупува за Износ-но и за Австрия и Германия-пазар има навсякъде.
Но Бизнеса го движат-хора които,си живеят в райони с много манатарка.
Има и хора къде пишат книги-мисля че са 3-ма,Единия знам че е от Троянския край,и изкупува гъби
от местните,и праща в София на 17 пицарии-сушени.
Една стопаджийка,взех миналия уикенд та и тя гъбарка,и му звънна по телефона за консултация.
По Ловешкия край също има доста гъба.
Абе на цялия Балкански полуостров-растът-не ги ли обереш-изгниват.
Сега тоя сезон като беше слаб,съответно и цената расте нагоре.
Буркан с мариновани манатарки,е 15 лв.
Печурки събирам-само едри,полски за всеки случай.
То Павка Манатарката се изкупува за Износ-но и за Австрия и Германия-пазар има навсякъде.
Но Бизнеса го движат-хора които,си живеят в райони с много манатарка.
Има и хора къде пишат книги-мисля че са 3-ма,Единия знам че е от Троянския край,и изкупува гъби
от местните,и праща в София на 17 пицарии-сушени.
Една стопаджийка,взех миналия уикенд та и тя гъбарка,и му звънна по телефона за консултация.
По Ловешкия край също има доста гъба.
Абе на цялия Балкански полуостров-растът-не ги ли обереш-изгниват.
Сега тоя сезон като беше слаб,съответно и цената расте нагоре.
Буркан с мариновани манатарки,е 15 лв.

Риболовци.
Имам приятели дето са на 60 г и нагоре, Преди 2 години ПРОЯДОХА диви гъби. Сега постоянно си купуват и се чудят ЗАЩО са били толкова ... (да не се обиди някой) ТЪПИ за да подминават дивите гъби. За мен това е странно и погрешно мислене.Don4o_62 написа:аз само ще кажа - Ебам ти и дивите гъби,който иска да си ги яде.....
Пресни манатарки в Италия са 25 евро за килограм ВТОРО качество. Тук са 5 лева.
За моите гъби (трюфели) няма да ви пълня главите, но в момента тука 1 кг е 700 лв. Колко са там.??
Една паста за обучение на кучета е 60 лева за 500 гр. тук, а във Франция 20 гр от такава паста паста е 20 евро.Та простите май се оказваме ние, че работим за без пари.. или по-точно си продаваме труда и богатствата евтино.
- Павел Иванов
bgbul написа:...Та простите май се оказваме ние, че работим за без пари...
Прозвуча ми аслъ като Архимед

Павел Иванов
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
Искрено ви се радвам на гъбите дето ги събирате,и аз много ги обичам тия дивите,но вече ме хвана шубе да ги хрупам,но сигурно е от възраста
а за трюфелите....колегата малко е завишил цената може би,щото кума ми точно с това се занимаваше 3 г. купи кучета,цифра няма да кажа че ще прозвучи нереално
обучи си и малко от големите но си ги тренираше с трюфели от буркан, ебахти и кучетата щото лично гледах,от 100 м. ги надушваха и право там ходеха и ги изравяха
ходеха със сина му по седмица по горите..няма да казвам къде,вадеха бая кинти,но си е утрепия,даже вика ако не беше джипиеса щяхме да се губим много пъти по тия гори дето само браконери и трюфелосъбирачи ходят 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Дончо-я кажи сега като вали всеки ден от 3 дни назад дали има гъби по твоя район.
Търговците са си търтовци,ние берем за лична консумация кога имаме свободно време.
Търговците са си търтовци,ние берем за лична консумация кога имаме свободно време.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Люс, пиша тук само и само да вкарам нотка на осторожност.... Напълно ми е ясно, че те любители-гъбари няма да се спрат...., да берат и ядат.., само много да внимават повече от необходимото.. Това е..tomov-1 написа:Люси, много добре изглежда мезето!
Колега Vid, не знам да има статистика за умрелите от отравяне с гъби, но съм убеден, че много повече са смъртните случаи по други причини (катастрофи, алкохолни натравяния и т.н.). Мутацията на гъбите поне е естествен процес, изискващ време.Vid написа:Все съм се чудил, що за хоби е това? Да живееш или да умреш в мъки?
А, гъбата е най приспособимото или мутиращо растение в света...
Изборът и решение си е ваше, ама с настъпването на гъбарския сезон почнаха да умират хора...
То е ясно, че ше се мре. Ама поне да ми е кеф!
Лично, много обичам да хапвам диви гъби, ама вече не го правЪЪЪ...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега, когато кажа нещо за гъби или трюфели то не е за изфукване. Бъди спокоен.Don4o_62 написа: за трюфелите....колегата малко е завишил цената може би,щото кума ми точно с това се занимаваше 3 г. купи кучета
Няма пред кого да се фукам. Просто споделям информация, за да сте запознати с реалните възможности на България и света на гъбите. Всеки ден съм на терен и всяка седмица продавам. Рядко пиша и отговарям, освен на ЛС или по телефона.
Днес е дъждовно и съм пред компютъра....
Колега, защо се отказа да ги хапваш дивите гъби?Vid написа:Лично, много обичам да хапвам диви гъби, ама вече не го правЪЪЪ...Ако ще се мре, по добре да е от преяждане с рибка...
Чета ти подписа. Хубав е, но и при гъбите късмета е в съчетание със знанията, които предварително сме натрупали.
Събирането на гъби в гората е лесно, приятно и уникално. Дори на риба не можете толкова да разпуснете, защото често ви унася в дрямка

Не сравнявам двете хобита, просто малко веселие.
С гъби може да си храните семейството, с риба .... малко по-трудно. Доказателство са всички планински райони на България. Като се започне от Странджа-сакар, Родопите през Рила и Пирин чак до Дунавските възвишения все има много хора, които си помагат на домакинството с гъби.
Мутациите при гъбите си е друга тема, недоказуема и неясна. Да не я подхващаме като папагали.
Сега гледам архива кво съм събирал миналата година на тоя ден.
Излезна това.
Това го събрах на Вилата,къде всички комшии са гъбари-значи е имало много.
Така ги готвя.
Много вкусна гъба.
Излезна това.
Това го събрах на Вилата,къде всички комшии са гъбари-значи е имало много.
Така ги готвя.
Много вкусна гъба.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.