Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

shimano speedmaster
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
shimano speedmaster
колеги дайте мнение за тази болонеза шимано спийдмастър,как се държи на вода тази с акция ах те4 и следващата ах те5,решил съм да си взема такава,но се чудя 4 или 5 акция 

-
- новобранец
Re: shimano speedmaster
дай обосновка де
Колега не си уточнил за каква дължина става дума.
За мен на 5м. няма значение коя ще вземеш.Имай предвид че ТЕ5 е малко по-твърда.Избора ти зависи изцяло от това дали харесваш по-твърди или по-меки въдици.Имам точно АХ ТЕ5 на 5м. и идва малко по-твърда от другата ми болонеза Colmic Regal XT250,която я дават с акция до 25гр.
Виж на 6м. бих си взел ТЕ4,щото е по-голям кеф с по-малката акция.Успех в избора и дано да съм ти помогнал.
За мен на 5м. няма значение коя ще вземеш.Имай предвид че ТЕ5 е малко по-твърда.Избора ти зависи изцяло от това дали харесваш по-твърди или по-меки въдици.Имам точно АХ ТЕ5 на 5м. и идва малко по-твърда от другата ми болонеза Colmic Regal XT250,която я дават с акция до 25гр.
Виж на 6м. бих си взел ТЕ4,щото е по-голям кеф с по-малката акция.Успех в избора и дано да съм ти помогнал.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
говоря за 6 метрова
ТЕ -4
( +) по-лека; по-мека, но не и лигава; флексабилността й позволява по-тънки поводи;
(-) по -тънкостенна и крехка, при неопитност влакното се оплита по-често около върха;по-бързо ще се амортизира, не-рядко се чупи при невнимание
ТЕ -5
(+)по-твърда и дебелостенна; има резерв от здравина
(-) по-тежка, по-бавна; изисква с една идея по-здрави поводи
Няма еднозначно решение, въпрос на предпочитание
Големият минус на Шимано е ,че няма сервиз. При чупене ремонтираш( ако може) или подменяш със секции от ТИКА
( +) по-лека; по-мека, но не и лигава; флексабилността й позволява по-тънки поводи;
(-) по -тънкостенна и крехка, при неопитност влакното се оплита по-често около върха;по-бързо ще се амортизира, не-рядко се чупи при невнимание
ТЕ -5
(+)по-твърда и дебелостенна; има резерв от здравина
(-) по-тежка, по-бавна; изисква с една идея по-здрави поводи
Няма еднозначно решение, въпрос на предпочитание
Големият минус на Шимано е ,че няма сервиз. При чупене ремонтираш( ако може) или подменяш със секции от ТИКА
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн