Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дъждовни щуки с много емоции и скъсани нерви!
- Todor_madjarov
- научил се да хвърля
Дъждовни щуки с много емоции и скъсани нерви!
Здравейте колеги!Тъй като не съм споделял досега моите риболовни излети с вас,реших да го направя за пръв път днес,понеже научих много интересни неща от излетите на другите съфорумници.
Датата е 10.10.2015г,а мястото с.Дебелт,Бургаско.
Станахме в 06:00 с нагласата да ловим щука и се запътихме към водоема,който се намира в околноста до селото.Бяхме аз,баща ми и един мой приятел,който е майстор в спининг риболова на щуки.Решихме да заложим и на изпитания метод с тапа и жива стръв.Беше голяма мъка,докато хванем малки червеноперки за стръв,но след продължително настояване,вече имахме 3 въдици на тапа във очакване на зъбатия звяр.Докато чакахме,аз и Ванката(моя приятел) отидохме да помятаме на блесни и воблери.
Часът е 09:30 ,а Ванката вече къса 2ри лусокс на мепс и някак ситуацията изглежда безнадеждна.
При поредното замятане от моя страна и вече изкарване на въдицата за следващото хвърляне,докато блесната е вече над водата,пред мен от водата излиза със засилка една щука околко 1,5кг(на око) и захапва моя мепс циклоп.В този момент целия изтръпнах от адреналина,който навлезе в кръвта ми,защото такова нещо ми се случваше за първи път ,а може би и за последен.След като ми взе блесната и отново падна във водата щуката успя да се откачи и замина обратно.Явно гадината не се беше хванала добре.
Продължих да настоявам със циклопа и след г/д 5тото хвърляне и борба около 3-4 минути изкарах ето този звяр,който е на снимката.След претеглянето излезе 1.200 ,но се беше закачил за хрилете и умря докато го откачахме.През цялото време валя ситен дъжд.След още 5-6 замятания закачих и последвах късмета на Ванката,като изгубих циклопа.
Наслука от мен и ви пожелавам много успешни излети!
Датата е 10.10.2015г,а мястото с.Дебелт,Бургаско.
Станахме в 06:00 с нагласата да ловим щука и се запътихме към водоема,който се намира в околноста до селото.Бяхме аз,баща ми и един мой приятел,който е майстор в спининг риболова на щуки.Решихме да заложим и на изпитания метод с тапа и жива стръв.Беше голяма мъка,докато хванем малки червеноперки за стръв,но след продължително настояване,вече имахме 3 въдици на тапа във очакване на зъбатия звяр.Докато чакахме,аз и Ванката(моя приятел) отидохме да помятаме на блесни и воблери.
Часът е 09:30 ,а Ванката вече къса 2ри лусокс на мепс и някак ситуацията изглежда безнадеждна.
При поредното замятане от моя страна и вече изкарване на въдицата за следващото хвърляне,докато блесната е вече над водата,пред мен от водата излиза със засилка една щука околко 1,5кг(на око) и захапва моя мепс циклоп.В този момент целия изтръпнах от адреналина,който навлезе в кръвта ми,защото такова нещо ми се случваше за първи път ,а може би и за последен.След като ми взе блесната и отново падна във водата щуката успя да се откачи и замина обратно.Явно гадината не се беше хванала добре.
Продължих да настоявам със циклопа и след г/д 5тото хвърляне и борба около 3-4 минути изкарах ето този звяр,който е на снимката.След претеглянето излезе 1.200 ,но се беше закачил за хрилете и умря докато го откачахме.През цялото време валя ситен дъжд.След още 5-6 замятания закачих и последвах късмета на Ванката,като изгубих циклопа.
Наслука от мен и ви пожелавам много успешни излети!
- Прикачени файлове
-
- 1,200 кг
- 12092504_925758100793961_1710741616_n.jpg (105.61 KiB) Преглеждано 3763 пъти
По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!
Re: Дъждовни щуки с много емоции и скъсани нерви!
Добре си се справил,в предвид че майстора в спининговия риболов на щуки се е капотирал,а ти си излъгал две.Ако искаш и ти да станеш майстор,трябва да уважаваш рибите които ловиш.
пп Втората щука и да не се беше хванала за хрилете,ми се струва че щеше да е все тая.
Todor_madjarov написа: Явно гадината не се беше хванала добре.
пп Втората щука и да не се беше хванала за хрилете,ми се струва че щеше да е все тая.
Остави само стъпки
Поздрави за хубавия риболов и репортаж. И аз имах хубав сезон за щуки ,но винаги някоя удря до самоубийство . Пускай каквото е живо и свикни да ти се смеят .Мепса в този размер е супер- не се лъжи да купуваш номер 3 - играта е вече друга и работи рядко.
- Todor_madjarov
- научил се да хвърля
Много ми е интересно как разбра,че не уважавам рибите,които ловя?Или ти си медиум или жена и знаеш всичко,щото аз за друг начин да имаш подобна информация не се сещам.gergi762 написа:Добре си се справил,в предвид че майстора в спининговия риболов на щуки се е капотирал,а ти си излъгал две.Ако искаш и ти да станеш майстор,трябва да уважаваш рибите които ловиш.Todor_madjarov написа: Явно гадината не се беше хванала добре.
По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!
Цитирал съм твоите думи,с които определяш рибата като
И да,медиум съм.
.Todor_madjarov написа: гадината
И да,медиум съм.
Остави само стъпки
Тошко, поздравления, справил си се отлично като за сефте! Вече си "зарибен", не се отказвай от спининга, ще се убедиш сам колко повече адреналин предлага от риболова на тапа! И не се дразни от хейтърски коментари - те са неизбежни, когато пускаш снимки на уловени от теб риби 

Отроних сълза.....Д-р Флекс написа: И не се дразни от хейтърски коментари - те са неизбежни, когато пускаш снимки на уловени от теб риби
Остави само стъпки
gergi762 написа:Отроних сълза.....Д-р Флекс написа: И не се дразни от хейтърски коментари - те са неизбежни, когато пускаш снимки на уловени от теб риби
Ако и спреш да занимаваш останалите със себе си ... цена няма да имаш ....
Tru Ztori, gerge... 

gergi762 написа:
....и какво от това??Щука,мерна -1 бр. Къде видя проблем? Опитваш се да трупаш активи...ама става обратното..
- hshopov
- разбира нещата
Абсолютно вярно! Има право и да си я вземе в къщи и никой копче не може да му каже! Нито е бракониер , нито нарушител в случая! Аз видях красива снимка на крокодилче сред природата, а думата ГАДИНА няма какво да я коментирам,даже! Играта на думи е нещо обичайно в българския езикchlen написа:
....и какво от това??Щука,мерна -1 бр. Къде видя проблем?

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Bigmarlin
- сериозен играч
Мдаа,не винаги думите са това ,което виждаме и четем...Особено без да познаваме добре човека ,момчето,отсреща,както и местното наречие... 
А иначе внезапната атака на щука,особено ако е едра,непосредствено преди излизането на изкуствената примамка от водата,действително е голям адреналин....

А иначе внезапната атака на щука,особено ако е едра,непосредствено преди излизането на изкуствената примамка от водата,действително е голям адреналин....
Браво колега ,пак пишеш и снимаш .........БРАВО

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Браво колега, чудесен репортаж 

Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- вече хвърля и на тежко
Браво ,и аз вчера обикалях там ,но нямах късмет!