Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Баби на фидер от яз.Кърджали
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Баби на фидер от яз.Кърджали
След дъждовете тия дни решиш да проверя има ли риби във водата...
По пътя към язовира видях ,че ВЕЦ-а работи
Това не може да изплаши рибарче зажадняло за риболов ...
Пристигнах на водоема по никое време , и се заех с пренасянето на багажа по стръмното . Риболова бил мързеливо хоби , да ама не ...
Голямо носене падна
Изгледа от горе.

След като стоварих багажа се заех с храната за рибите. Използвах храна на Мило - специал фидер ..

След като я пресях се показа доста едра фракция / не типична за черния цвят на храната/ ...

Храната я овлажнявах три пъти , пое много вода. Въпреки ,че я оставих сравнително влажна заради голямата дълбочина на която предполагах ,че ще ловя . Се разпадаше много бързо и при много стегната топка , което за фидер риболова си е много добре.
Готовата храна. Самата храна няма почти никакъв аромат което е добре , може да се ароматизира според нуждите за които ще се ползва. Може би има лека нотка на някакви семена / слънчоглед/.

Освен харната приготвих и малко глина с боя за предизвикване на атомни реакции под водата ...

Това се получаваше от една малка щипка глина

Почти сме готови за бой .

Взимам необходимите хранилки .

Слагам олово и правя няколко замятания , спрях се на дълбочина от около 6-7 метра. След като премерих на колчетата се оказаха точно 24 метра.
Първоначално захраних с 10 по-големи кошници и съм готов за бой.

Аз съм готов , но рибите никакви ги няма. Един час мъки ... Цифром и словом 5 слънчака
Не помогна удължаването на повода от 80 см. на 1,5 метра ... нищо не помогна дори и изстрелването на няколко атомни хранилки с глина и боя
Разклипсирах едната въдица и заметнах на около 40 метра , малко пред ъгълчето на садката която беше пред мен. Хранилката потъваше 25 секунди . Сигурно беше дълбоко над 12-13 метра . Там още на първото мятане имах леко потрепване на връхчето и първата Бабушка се оказа в живарника. Последваха я още няколко , риби там имаше но да се ловят тия малки Баби на тази дистанция и дълбочина не си е работа.
Пробвах отново близката дистанция и връхчето потрепна по Бабешки и рибите започнаха да влизат една след друга в живарника .
Използвах подвижен патер ностер .
Монтажа.

,
Оръжието което използвах , пръчка на Мило от старата генерация с подвижен макаро държач.
С нея е истинско удоволствие да се ловят дори и такива малки рипки.

Четири часа минаха не усетно и 2,5 кг. разбъркана храна замина във водата .
Резултата ...

Още малко да изстине водата и размера на рибите ще стане по-добър . В момента излизат главно състезателни риби / малки 50-100 гр./
Всичко беше ок, времето , храната , релакса .
Поздрави,
Калин.
По пътя към язовира видях ,че ВЕЦ-а работи

Това не може да изплаши рибарче зажадняло за риболов ...

Пристигнах на водоема по никое време , и се заех с пренасянето на багажа по стръмното . Риболова бил мързеливо хоби , да ама не ...
Голямо носене падна

Изгледа от горе.

След като стоварих багажа се заех с храната за рибите. Използвах храна на Мило - специал фидер ..

След като я пресях се показа доста едра фракция / не типична за черния цвят на храната/ ...

Храната я овлажнявах три пъти , пое много вода. Въпреки ,че я оставих сравнително влажна заради голямата дълбочина на която предполагах ,че ще ловя . Се разпадаше много бързо и при много стегната топка , което за фидер риболова си е много добре.
Готовата храна. Самата храна няма почти никакъв аромат което е добре , може да се ароматизира според нуждите за които ще се ползва. Може би има лека нотка на някакви семена / слънчоглед/.

Освен харната приготвих и малко глина с боя за предизвикване на атомни реакции под водата ...

Това се получаваше от една малка щипка глина

Почти сме готови за бой .

Взимам необходимите хранилки .

Слагам олово и правя няколко замятания , спрях се на дълбочина от около 6-7 метра. След като премерих на колчетата се оказаха точно 24 метра.
Първоначално захраних с 10 по-големи кошници и съм готов за бой.

Аз съм готов , но рибите никакви ги няма. Един час мъки ... Цифром и словом 5 слънчака

Не помогна удължаването на повода от 80 см. на 1,5 метра ... нищо не помогна дори и изстрелването на няколко атомни хранилки с глина и боя

Разклипсирах едната въдица и заметнах на около 40 метра , малко пред ъгълчето на садката която беше пред мен. Хранилката потъваше 25 секунди . Сигурно беше дълбоко над 12-13 метра . Там още на първото мятане имах леко потрепване на връхчето и първата Бабушка се оказа в живарника. Последваха я още няколко , риби там имаше но да се ловят тия малки Баби на тази дистанция и дълбочина не си е работа.
Пробвах отново близката дистанция и връхчето потрепна по Бабешки и рибите започнаха да влизат една след друга в живарника .
Използвах подвижен патер ностер .
Монтажа.

Оръжието което използвах , пръчка на Мило от старата генерация с подвижен макаро държач.
С нея е истинско удоволствие да се ловят дори и такива малки рипки.

Четири часа минаха не усетно и 2,5 кг. разбъркана храна замина във водата .
Резултата ...

Още малко да изстине водата и размера на рибите ще стане по-добър . В момента излизат главно състезателни риби / малки 50-100 гр./
Всичко беше ок, времето , храната , релакса .
Поздрави,
Калин.
Re: Баби на фидер от яз.Кърджали
Рибките живички, пак си плуват обратно 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво!!!!
Аз винаги съм привърженник на многоточковото хранене така риболова е доста по-динамичен.
Аз винаги съм привърженник на многоточковото хранене така риболова е доста по-динамичен.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Браво колега, наскубал си бабите. Когато човек почуства удоволствие от това което прави, значи.....добре си е свършил работата. Това е релакса 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Браво Кокич,сега разбрах кой е тествал новата храна на Мило 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Don4o_62
- учете се от него
Калине,всичко е екстра,ама защо все там ходиш...там не държи много риба
,другия път ходи преди Гръцкия,надолу към садките и гониш странично покрай тях вдясно,че към тях има много стари въжета вътре и ще късаш,пък и колата ти е до теб и няма да мъкнеш по хендека багажа 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Много хубави снимки и отличен репортаж!
Много хубав и поучителен репортаж!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Чудесен разказ и снимки 

Края на юли осъществих тая дестинация на този красив язовир.Бях в Главатарци лових до садките,като ги почнах сутринса с фидера,то кеф, та кеф с тея дърти баби.Но им направих северняшки метод,стереопор и царевица.Згъваха като шарани.Па те си бяха убави по 300гр.
Изкефих се,всите и мойте си плуват,да ги гони ония с мустаците.
Изкефих се,всите и мойте си плуват,да ги гони ония с мустаците.
Риба къща няма.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво Коки, страхотен репортаж!
Това е начина, непрекъснати експерименти и проба в практиката на всичко чуто и прочетено!
Това е начина, непрекъснати експерименти и проба в практиката на всичко чуто и прочетено!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много класен репортаж. Браво Коки.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Машина си Коки. 

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- jamc
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Малкото слънчоци от кофата не трябваше да ги връщаш. Хвана ли такова или на куката за нещо по-голямо или остава на брега. По моя край последно време поизчезнаха тези пришълци. Инак добър риболов. 

Браво Кокич.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!