Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2015-сафрид
Предполагам една от възможностите е че може да зависи ако пускаш точно където минава рибата в момента. Т.е. като пускаш едно око на сонара да видиш къде върви. Иначе бая клатене чака там където я няма или минава рядко. Или променяш дълбочината при нужда нагоре или надолу. Става само с плетено влакно защото е маркирано на определени метри. Поне аз така правя и винаги дава резултат. И както на Болата е дълбоко докато се стигне до дъното да кажем 24м.особено с много леко олово, някой може да е извадил вече риба от 10-15 метър. Много често рибата върви на определена дълбочина...след като задържи там и не гледам сонара..ако намалее чак сверявам.nabor4eto написа:днес на Болата много тегав риболов...сутринта отидох пред сухото дере - там даде малко, после пред носа само граци....нямам сигурно и едно кило сафрид - голям срам
...имаше колеги които вземаха повече, но незнам на какво се дължеше това..аз бях с пъстро чепаре, после сложих тиква - същия
Напразното клатене не ме вдъхновява мене лично и правя както описах. Мисля че съм на прав път но разбира се бих научил някой трик от по-опитните
..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Първите 2м са ми зелено,следващите 3м жълто,следващите 5м червено,krp написа:......... Мисля че съм на прав път но разбира се бих научил някой трик от по-опитните
..
след това почват другите цветове по 10м.
Възлите ги има в нета,усещат се съвсем леко като минават през горния водач,не заплитат
плетеняка в макарата,абе на мен ми е удобна тази комбинация.
Бърза ориентация за дълбочина на чепарето,и знам къде да чакам пасажите.
Е,предварително съм се запознал с обстановката де,2-3 излизания за седмица,
и вече знаеш къде какво да очакваш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- nabor4eto
- ще става разбирач
Предполагам една от възможностите е че може да зависи ако пускаш точно където минава рибата в момента. Т.е. като пускаш едно око на сонара да видиш къде върви. Иначе бая клатене чака там където я няма или минава рядко.
Напълно съм съгласен с теб
, нооо.....нямам сонар
и явно ще се купува, но тогава изниква въпроса какъв да се купи - марка , модел и т.н незнам какви параметри да гледам когато го и избирам 
Напълно съм съгласен с теб

Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Сонара определено дава голямо предимство. Аз съм с Lowrance Elit 7 CHIRP и съм много доволен.
Моите са само на 10м означенията на влакното като на всеки 1м има бяла ивица, която трудно се забелязва, ако я търсиш. ..сигурно зависи от марката маркировката. Иначе ако трябва 15м пускам един цвят и втория на око по средата. Става.
А ако няма сонар проби на различни дълбочини и като я уцелиш пак я търсиш там. Но се губи доста полезно време. Аз ползвам Гармин и само чирп сондата му. Другата не я закачам даже. Предполагам всяка марка би свършила работа според целта. Задължителни с gps за да можеш да си маркираш важните места.
А ако няма сонар проби на различни дълбочини и като я уцелиш пак я търсиш там. Но се губи доста полезно време. Аз ползвам Гармин и само чирп сондата му. Другата не я закачам даже. Предполагам всяка марка би свършила работа според целта. Задължителни с gps за да можеш да си маркираш важните места.
Последно промяна от krp на Вто Окт 06, 2015 8:31 am, променено общо 1 път.
- st_beer
- ще става разбирач
Ако го нямаше сонара щях да съм само с някои случайни уловени рибета. Мога да кажа ,че сонара ми върши повечето работа при риболова. Аз обаче не го пускам на индикация за рибки да показва,а го пускам на среден чирп в конкретния случай където хващах. Виждам пасажите на облак или на пътеки където вървят.
Другото което виждам как ми пропада чепарето и като подмине пасажа спирам и започвам клатене и бавно вадене докато се накиче рибката. Когато само клатя на някаква дълбочина и е бял екрана (няма риба) ми го дава като кардиограма клатенето на чепарето. Сонара просто е незаменимо нещо и огромен помощник.
Другото което виждам как ми пропада чепарето и като подмине пасажа спирам и започвам клатене и бавно вадене докато се накиче рибката. Когато само клатя на някаква дълбочина и е бял екрана (няма риба) ми го дава като кардиограма клатенето на чепарето. Сонара просто е незаменимо нещо и огромен помощник.
Hobie Mirage Outback
-
- новобранец
С включено fish id (символи рибки)70% от детайлите на картината под водата ги няма ,просто всеки включен филтър орязва картината (lowrance elite 7) за други модели нямам наблюдение
- smel1968
- ще става разбирач
Кран повлече мостчета и лодки край Родопа.Дано някой колега не е пострадал с оборудването:
>http://www.blitz.bg/news/article/366153
>http://petel.bg/Predi-minuti--Ekshan-v- ... na__129650
>http://www.blitz.bg/news/article/366153
>http://petel.bg/Predi-minuti--Ekshan-v- ... na__129650
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Днес 07.10.15 на маслен нос ега ти му и нямането 3 заблудени чернокопа и толкова сафридакис.
Събота 10.10 влязохме пред Созопол около Св. Иван. Резултата беше 3 броя граци рано сутринта и после нищо. Не видяхме и някой друг да е извадил нещо. Водата беше 19.9 градуса.
На връщане и на Краснодар от черноморските животни имаше главно скариди и миди
На връщане и на Краснодар от черноморските животни имаше главно скариди и миди

Вчера събота маслен нос курикя нищо 5сафрида на прибиране покраи курикя блозо до скалите ги намерихме граца много гъсти риби 8 кг.за 2 часа двама човека.рибата даваше още ама ния трябваше да излизаме
Някой някаква инфо. за болата може ли да ми даде ? Ще съм му благодарен ☺
- 1000n
- разбира нещата
Това е нормално за сезона.krp написа: Между другото водата до брега е с половин, 1 градус по ниска от навътре!
Из интернет четох че обикновено
до септември въздухът,
чрез нагряването на водата по брега
затопля морската вода,
а от септември нататък морската вода започва не да приема,
а да отдава топлина на вече по-студеният бряг.
В резултат на това рибата постепенно скоро отново ще бъде навътре,
но не защото на брега водата е много топла, а защото е доста по-студена.
Наслука на всички!

между 28 и 32 метър е сафрида .. южно на фарватера .. към дъното е .. но пръснат .. с 200 кила излезе един мой ;щ то и времето надува от сутринта .. от 4ки на 6ци .. не може да се бачка ;щ
По повод уцелването на пасажа мога да споделя опит.Всяка макара си има пластмасова закопчалка за влакното на шпулата.Е , аз като намеря пасажа и видя че яепарето се товари - щраквам си кордата на щракалката и си обирам спокойно.Като си сваля рибата отварям бигела и чепарето спира точно там,където се е натоварило предния път...И вместо да броя възли... си пия ракията!!!