Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

За макарата на болонезето
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- новобранец
За макарата на болонезето
Здравейте колеги,
Проблем ли ще е ако на 5m боло Globe New Hunter сложа макара Ryobi Ecusima 4000? Дават я 302гр, болото е около 250 ще има ли дисбаланс? Да се ориентирам ли към по-малките модели? Не търся макари с по-голямо предавателно число, защото четох във форума, че макарите с по-голямо предавателно число са по-малко мощни и при удар на по-голяма риба и макарата и болонезето се мъчат, пък и не мисля, че ще правя кой знае колко дълги изтичания.
Проблем ли ще е ако на 5m боло Globe New Hunter сложа макара Ryobi Ecusima 4000? Дават я 302гр, болото е около 250 ще има ли дисбаланс? Да се ориентирам ли към по-малките модели? Не търся макари с по-голямо предавателно число, защото четох във форума, че макарите с по-голямо предавателно число са по-малко мощни и при удар на по-голяма риба и макарата и болонезето се мъчат, пък и не мисля, че ще правя кой знае колко дълги изтичания.
-
- новобранец
Re: За макарата на болонезето
Здравей ,Колега ! Имам същото Боло и съм го комбинирал с shimano alivio 1000 и го ползвам за риболов на река ,както и на язовири ,като съм вадил риба до 3 кг. ! Внимавай върха се чупи лесно на тази пръчка ,но за щастие има резервни ! Ако държиш на Ryobi ecusima ,вземи си размер 2000 ще ти свърши работа !
-
- новобранец
Благодаря колега, да бях се насочил към размер 2000, но питам информативно проблем ли ще бъде по-мощната и малко по-тежката макара
По-мощна не е проблем, но по-тежката разваля баланса, който търсиш.
Здравей колега. Globe New Hunter 5м който притежаваш, тежи много по-малко от 250гр. Моят баща е на 74 години и е собственик на две такива болонези, като едната е с тегло 210гр., а другата 218гр. Комбинирал съм му въдиците с Ryobi Ecusima 2000 и FOCUS VIPER SPIN 2000. И двете му болонези в ръката се усещат като безтегловни. Моят съвет е да си сложиш на болото макара до 250гр. Екусимата на която си се спрял е много добро решение, но размер 4000 тежи над 300гр и според мен не е най-добрият вариант. При целодневен риболов на река, всеки грам минус в ръката е от значениеT.A.of.F написа:Здравейте колеги,

-
- новобранец
Благодаря за отговорите! На 99% съм сигурен, че ще си взема Ryobi Ecusima 2000.