Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
desi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Мнение от desi »

Миналата събота бях на язовира. На филмовата къща ловеха 3-ма души на дъно, казаха, че излиза само костур и по на рядко, мирна риба няма. Продължихме след филмовата къща след заградените участъци от брега. Там се откри един широк бряг и никакви рибари на него. Оказа се че 20-30 м. на вътре е около половин метър дълбочина и има страшно много водорасли, които не се виждаха от брега. Въпреки това на дъно /фидер/ излезнаха няколко дребни каракуди и средни костури на торен и дъждовен червей. На дълбочина от 30 см. излизаше и добър уклей след захранване. Времето беше дъждовно и ветровито та се наложи към обед да си тръгнем.
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

От коя страна на язовира е най удачно да се пусне гумена лодка и колата да седи непокътната от циганите? :)
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

На Щъркела , плати си 3лв паркинг
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

На около 1 км. след Филмовата къща имаше каравани и влизаха с лодки на вътре в язовира. Но всичко зависи от времето.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Оня ден имаше хора на багера ма след земетресението нищо не бе пипнало
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

http://www.faktor.bg/obshtestvo/ulicata ... aloto.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Може би някой може да помогне с информация?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

MITKO70 написа: На яз. Йовковци преди 2-3 г. местното ВиК ,сметна ,че ще им излезе по-евтино ако зарибят с амур и толстолоб,вкараха едни пари и сега всичко е ок-за тях и за рибарите :)
:lol: :lol:
Колега,това някаква първоаприлска шега ли е?На Йовковци водораслите са повече от всеки един голям язовир в БГ-то.Ако искаш ще ти пусна снимки актуални да видиш.ВИК НИКОГА не са пускали амур.Ние група рибари си събрахме пари и зарибихме миналата година язовира с амур точно заради водораслите.Сега след месец ще направим същото.Но ВИК ги боли .ура за водораслите и за рибарите.Те си продават водата и си печелят без да влагат и стотинка в язовира.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

maranzika написа:.........Но ВИК ги боли .ура за водораслите и за рибарите.Те си продават водата и си печелят без да влагат и стотинка в язовира.
Не са ВИК, а "Софийска вода', но и на тях да им е... м....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Днес на римския излизаше уклей и коскурчета, чат пат перки
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

На щъркела тръгна ли уклея,че сега гъбите са ми на ход.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

lusienn написа:На щъркела тръгна ли уклея,че сега гъбите са ми на ход.
Инфо от сряда ... за 3 часа 3 костура на плувка ... дребни.Стръв жива рибка ... пробвах и на дъно но без резултат.Уклей ловяха да мен колегите но много слабо ... силният вятър може да е бил причина.Края на месеца може и да тръгне уклея и костура ... поне така се надявам.
В неделя мисля пак да отскоча и ще пиша какъвто и да е резултата.
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

maranzika написа:
MITKO70 написа: На яз. Йовковци преди 2-3 г. местното ВиК ,сметна ,че ще им излезе по-евтино ако зарибят с амур и толстолоб,вкараха едни пари и сега всичко е ок-за тях и за рибарите :)
:lol: :lol:
Колега,това някаква първоаприлска шега ли е?На Йовковци водораслите са повече от всеки един голям язовир в БГ-то.Ако искаш ще ти пусна снимки актуални да видиш.ВИК НИКОГА не са пускали амур.Ние група рибари си събрахме пари и зарибихме миналата година язовира с амур точно заради водораслите.Сега след месец ще направим същото.Но ВИК ги боли .ура за водораслите и за рибарите.Те си продават водата и си печелят без да влагат и стотинка в язовира.
Не знам дали е първоаприлска,но поне това пишеше в информация публикувана в пресата или нета ,вече не помня,защото беше преди година-две,просто ми е останало като инфо,защото съм го прочел някъде.Няма как да си го измисля,защото не съм ходил на Йовковци,но ми направи впечатление как го мислят местното ВиК. Друг е въпроса дали е станало,ти знаеш може би по-добре.
п.п. И понеже не говоря празни приказки се разрових,намерих информацията,от 2013г. е.http://www.dnesbg.com/goreshti-novini/z ... oloba.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

То в нета какво ли не пише.. :lol: Но ако пуснеш 100 000 амурчета в язовир вярвай ми ще се усети.А при нас е обратното.Не само че никой не е хващал такава риба,ами и водораслите стават все повече...
Спирам да пиша да не развалям хубавата тема за Искър.. :smt023
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Абе в петък мнах да изкъпя силиконите 5-6 коли на римския , вчера пак там ходих от 17-:23 пак навалица през ноща е имало много лагери говорих с един колега дето е нощувал там.
Но тук никой нищо не казва ?!
Малко инфо от мен излиза уклей и костур , за по миналата нощ са излизали платики и едно сомче от зарибяването , било върнато.
Снощи при мен имах един удар на уклей без резултат, една баба на фидер и при колегата един удар на царевица без резултат. Според него оная вечер рибата е почнала да кълве към 00-01 часа. Това от ме за Римския
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Инфо за Щъркелово гнездо от неделя.Значи от 7:30 до към 8:00 костури гол след гол , влязоха в залива ... на плувка на дъно на жива рибка на бял кой каквото имаше и после след 8 часа епизодични кълванета на костур и червеноперки.Уклей не излезе ... поне докато стоях там до към 10:30 часа.Нивото е паднало доста.
Прикачени файлове
12118782_10200910326876019_5236549441794405624_n.jpg
12118782_10200910326876019_5236549441794405624_n.jpg (93.15 KiB) Преглеждано 1167 пъти
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”