Има ли гъбари?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Re: Има ли гъбари?

Мнение от N.Dimitrov »

Добре така е, но отговори ми сега адекватно на въпросите ми и другото написано от мен в по-горния пост!
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Това в ляво на Снимката е Червена Мухоморка-млада.
гъби-10 013.JPG

Като по голяма изглежда така.
за гъби 059.JPG

Отровна гъба,отдолу ламелите са бяли.

Ето и от преди 2 дни.
гъби-10 012.JPG

Слагам ти за да се преговаря отвреме на време инфото,че не всеки е чел цялата тема-дори аз.

Снимките са мой авторски.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Bibooo
новобранец
новобранец

Мнение от Bibooo »

N.Dimitrov,
не се ядосвай с тоя търмък. :D Сипете си по едно винце и си легайте.

По-малко нерви- по-дълъг живот!(и по-малко непознати гъби- пак по-дълъг живот! :D )
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

N.Dimitrov написа:
G.Petkov написа:
N.Dimitrov написа: ....Плиткоумници вие мислите като патки честно! ....

N.Dimitrov написа:... ако имате Алцхаймер дъртаци не се напъвайте! помнете си ...

Простотията ти минава всякакви граници !...

... Ще правя каквото си искам, такива женчовци като теб дето са смели само зад клавиатурата и са ограничени до това само да се напъват по форумите и нищо друго са ми смешни меко казано! ...

Здравей Митев,
Преди време в ЛС те бях помолил да въздействаш на съфорумника N.Dimitrov да спре спама, който набива в темата за гъбарите, но изненадващо за мен ти нито отговори на съобщението ми, нито взе някакво отношение към модерирания от теб подфорум!!!

Не съм разбрал за някаква промяна в Правилата на форума, която да предполага че човек, който няма представа от същината на темата ще досажда страница след страница в темата за "Гъбарите"!

Наред с това, лично ти си изтривал мои постове, наистина преди години, за далеч по-скромни мои нарушения на правилата !

Та сега директно в темата ще те попитам:
- Толерираш ли поведението на N.Dimitrov, изрично заявено - "....Ще правя каквото си искам..."

И ако отговорът е - "да" , за какво са ни Правилата ?
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Петков! Миналия ми спор със теб и още 3-ма съфорумника приключи, тогава разбрах ,че и аз не съм бил прав за всичко, Павел Иванов ми направи забележка и спрях със спама, по-горните мои цитати съм ги писал под влиянието на нервно състояние благодарение на вас понеже ми се карахте като на куче без кои знае каква основателна причина! Сега си пиша съвсем спокойно, без обиди и нападки, просто ме интересува възможно ли е човек които не е гъбар да участва във темата? От написаното на Люсиен разбирам ,че той е шефа на темата и в частност на форума, съжалявам ,че го казвам но той прекрачва някои граници, а аз съвсем безвредно съм нарушил само една да задам неудобен въпрос на Люсиен, лошото е ,че спамя по този начин, но ако ми отговори спирам да пиша! Що за въпрос е неговото : Като не си гъбар аз какво да си пиша с тебе. Това отношение за толериране ли е господин Петков, нали сме колеги съфорумници, та вие не давате шанс на хората да изразяват мнение, мислите се за шефове на форума ли какво? Айде малко слезте на Земята!

Ако ми отговори той или ти от негово име на този ми пост ще разбера как трябва да се включи човек в темата и имате ли вие някакви правомощия?

Люси ти защо мислиш ,че точно ТИ трябва да си пишеш с него в тая тема, да не си господ, всеки може да пише неща свързани с гъбите без дори да е гъбар, правиш се на някакъв шеф в този форум има си хора които да казват какво може кое не може и дали да бъде изтрито или не.
Като нямаш какво да си пишеш с човека просто не пиши, аз също не съм гъбар и не участвам в темата активно но си я чета с удоволствие..докато не се появи някой твой пост, ти просто прекаляваш със забележките дори да си прав за себе си, не е нужно да го споделяш и да режеш хората така, всеки си има мнение и може да го изразява но не да го налага. Ето виждаш не те обиждам казвам ти го като човек без нападки, а ти директно почваш с тях ето :::Е като не си гъбар-Аз кво да си пиша с тебе в тая тема :?:::: Еми не си пиши бе човек просто е, може някой друга да има желание да си споделя с човека, знаеш ли може пък да се сприятели с някой и да се научи да бери гъби.
Преди някой да пише във форума трябва да те пита теб -- Дали те интересува, дали имаш какво да кажеш по написаното, дали е важно, дали е вярно, дали му разрешаваш... е стига де! Та ставаш като малко дето дето е разглезено и сладоледа си е само негов! Ако ме разбираш!

И това ,че не ми отговаряш не те прави по-умен в случая, просто доказваш ,че не си прав и няма какво да ми отговориш! Лек ден от мен, и пак повтарям бъдете хора, не прекалявайте със забележките и нападките. Защото 1-во карате хората да се чувстват излишни, 2-ро един вид обиждате хората, 3-то това ,че знаете малко повече не ви прави велики напротив, би било хубаво ако хората се учат от вас, но аз това обяснявам ,че вие не им давате възможност!
imdnme
новобранец
новобранец

Мнение от imdnme »

Преди няколко дни с мъжа ми ходихме над облаците на излет в Рила - яз. Белмекен, едно от любимите ми диви места. Той се пробва да хвърля блеснарката, но хвана само две костурчета и хрема, а аз се разхождах и разглеждах природата и гъбите. Имаше много гъби.
1. Масловки, предполагам. Между клековете, нявсякъде.
Изображение
2. Мухоморки (но все пак са красиви, и наядени от нещо дето не му пука, че са отровни):
Изображение
3. Такива никога не съм виждала. Бяха на една поляна, близо до язовира. Съжалявам за лошата снимка, но бяха сгушени между тревите, а пък не посмях да скъсам, да не би да са отровни. Шапката на младите е завита навътре, а по-старите са обърнати навън. Отгоре е червена, а ламелите са оранжеви. По 2-3 на туфи, общо към 10-тина имаше в радиус от 2-3м.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

G.Petkov написа:

Здравей Митев,
Преди време в ЛС те бях помолил да въздействаш на съфорумника N.Dimitrov да спре спама, който набива в темата за гъбарите, но изненадващо за мен ти нито отговори на съобщението ми, нито взе някакво отношение към модерирания от теб подфорум!!!

Не съм разбрал за някаква промяна в Правилата на форума, която да предполага че човек, който няма представа от същината на темата ще досажда страница след страница в темата за "Гъбарите"!

Наред с това, лично ти си изтривал мои постове, наистина преди години, за далеч по-скромни мои нарушения на правилата !

Та сега директно в темата ще те попитам:
- Толерираш ли поведението на N.Dimitrov, изрично заявено - "....Ще правя каквото си искам..."

И ако отговорът е - "да" , за какво са ни Правилата ?
Жоре струва ми се , че много се напрягаш брат :lol: карай го по-спокойно :drinkers:

А към колегата N.Dimitrov ще апелирам да не дава определения за хората , а да си изказва мненията /ако има такива / има една забележка , да счита тая за втора , щот ми се струва ,че трета няма да има :wink:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Благодаря за съдействието :D !

Значително по-приятно е в темата за "Гъбарите" да си пишем за гъби, а не за нерви :wink: !

Та, днес направих един чисто гъбен излет, много приятен, разходих се много, посетих три места, които много харесвам.
Ще започна с крайният резултат -

Изображение

Този път тръгнах от ливадите около София, имаше полски печурки, имаше и много гъбоберачи :D !
Към 11.00 часа прибрахме голяма част от гъбите, които бяха поникнали. Имаше най-много челадинки, печурки, карболови също, равни и приятни за разходка места :D !

После се качих в Стара планина от към Софийското поле - гъби имаше,
Дървесни, има доста от тях,

Изображение

Малки сърнели, които не събирам,

Изображение

Хубави масловки имаше много, но нямам интерес към тези гъби,

Изображение

И разбира се, истински сърнели и печурки, за които се бях изкатерил по тези баири :D ,

Изображение

Изображение

Толкова се въодушевих от от успеха, че се преместих в Стара планина, в района на Витиня.
И ................ ударих на камък,
Само две случайни сърнели и няколко масловки намерих на доста голям периметър от "Гората на гъбите", както я нарекох миналата година.

Изображение

Практически, гъби тям нямаше, единственото "изобилие" беше на едно гнило дърво,

Изображение

Та да попитам bgbul - явно тежък катаклизъм е прекъснал развитието на гъбите в тази гора.
Миналата година гората бе засипана с гъби, ядливи и всякакви други.
Тази година имам поне 6 излета там, от пролетта до сега.
Гъби въобще не поникнаха, намерил съм една брезовка и две изгризани от охлювите царски манатарки.
А дъжд валя доста, топлина имаше, високо е, всички фактори са налице - а гъбите ги няма !

Какво може да пречи ?
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Струма , Благоевград:
Единични сърнели и печурки. За съжаление и доста бели мухоморки , което ме накара да стана предпазлив. Челадинки има доста , но там където са минали овце, аз не бера и не препоръчвам да се прави предвид овчарските кучета, ръсещи зарази. Видях и сярна гъба на една върба , но май не беше прясна и не съм я пипал.
Има много сърнели над Мелник , та трябва да отида за гъби и вино докато не е застудяло.
:drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Да си покажа мезето.
за вечеря 007.JPG

Манатарката от миналата неделя-готова е.

Риболовци.
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Вчера имах малко работа, та тръгнахме за гъби около 10.00 ч. Първо малко печурки, после сърнели, рижинки, масловки и 2 манатарки. Сърнелите бяха най-много. Излета завърши към 2ч. следобед.
Снимка0220.jpg
Снимка0222.jpg
Снимка0225.jpg
Снимка0226.jpg
Снимка0228.jpg
Снимка0231.jpg
Снимка0235.jpg
WP_20151017_14_48_03_Pro.jpg
WP_20151017_14_48_27_Pro.jpg
Това беше крайният резултат.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Излиза вече и ливадна виолетка, днес ми дадоха малко рижики, смесено с ливадни виолетки. Тя ливадната виолетка на вкус е малко така... на мен не ми харесва много. С много оцет става...

Изображение

Браво на desi, добър гъбоулов.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

И аз не харесвам ливадната виолетка, а също и рижиките.
Бера ги, но всичко раздавам !

Вчера си направих mix от съвсем млади сърнели и полски печурки,
Определено за мен предимството е за полската печурка !
lusienn

Мнение от lusienn »

С Печурките днес беше добре-брах ги в гората и около нея.

Като брайка в къщи имам-70-но и раздадох,а и малки оставих.

Тука стартирах-първи преход на един байр и обратно-2 км общо.

Това към 10 часа.

Тука съм на баира-долу стартирах фитнеса.
за гъби 18 005.JPG

След това отатък шосето за морето-подбалканския път.
за гъби 18 007.JPG

До там с колата-по баирана 40 градуса наклон на 1рва.

Втори път не бих повторил по тоя изоран черен път.

Там намерих Рижинки-10 кг.Сега се варят в буркани,половината а другите отлежават в марината.

Варят се 1 час-така ми каза колега който срешнах днес и също беше тръгнал за тях.
за гъби 18 103.JPG

После на гостите-ще ги почерпя с тях.

Имаше и манатарки-от тия лимановите-Царските и в ляво Дяволската гъба.

Тия с лимоновите ламели не съм ги ял-сега ще пробвам.

Тия са непознат вид за мен-ако някой ги разпознае да копира снимката и да разкаже повече за тях.
за гъби 18 009.JPG

Нещо се разбъркаха снимките-ама сега не ми се подреждат на ново-има още за показване-но по по после.

Риболовци.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Изображение

Люска, това, ако питаш за него какво е, са съвсем ядливи манатарки от т.нар. дървестни. В случая мисля са габърови манатарки. Има и брезови с по-червена шапка и др. Тези гъби си живеят в микориза /взаимопомощ/ с разни определени дървестни видове. Вкусни са като ги пръжнеш в масло. Повече приличат на вкус на масловките, отколкото на класическите манатарки. Само че на шапката им не се бели кожичката. Което улеснява готвенето. Твоите са много пресни и хубави. Рижиките е достатъчно да врят четиридесет минути в подсолена вода.
Последно промяна от кирил великий на Нед Окт 18, 2015 7:18 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”