Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Значи по-добре 40-те левчета да идат за някой друг силикон или нов брейд 

- msotiroff
- фен клуб-скобар
На щукарката съм с Exage 3000, а на UL пръчката с Biomaster 1000. Отскоро съм се захванал със спининг и много не ми разбира главата, но на този етап съм доволен от тези двете.
Можели някои дами даде някакво мнение относно тази макара . vobleri.bg Макара Sakura Alpax 2008 FD воблери.бг. Искам да я ползвам за, jig риболов.Понеже се двоумя между нея и - Ryobi Zauber
Сакурата си е Риоби:)Вземи Заубера,с по-хубава схема е,
а и почти наполовина по-евтин:)
а и почти наполовина по-евтин:)
Ако пък държиш на Сакурата,ето тук е на промоция:
http://www.bent-fishing.com/ALPAX-product-1266" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Джиговият риболов не е толкова взискателен към
макарата
http://www.bent-fishing.com/ALPAX-product-1266" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Джиговият риболов не е толкова взискателен към
макарата
- radogagov
- ще става разбирач
Алпакса е тунингован с повечко лагери Аплауз. За разлика от Заубера е с локомотивен механизъм за редене на влакното.

По се връзва със Стамината
http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... bi-Stamina" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... bi-Stamina" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи да взимам заубера,и данесе притеснявам.
- radogagov
- ще става разбирач
Разгледай тук:https://mulinete.wordpress.com/mulinete/ Има доста схеми и разглобени макари.

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
А съм с тази макара,(FLADEN CL40)довoлен съм,малко е бавна 5,2:1 ,но пък си е мощничка за размера си де.
- Прикачени файлове
-
- tectonic-cl40-rear-drag-reel-1140640.jpg (50.19 KiB) Преглеждано 1781 пъти
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва FLADEN CL40,за фидер ли е ,как ловите с макари модел 4000,аз земах ,че от 1000 минах на 2500 и ми се вижда като дънаркамаксимов96 написа:А съм с тази макара,(FLADEN CL40)довoлен съм,малко е бавна 5,2:1 ,но пък си е мощничка за размера си де.
Аз там съм пораснал...
Някой знае ли от къде мога да си закупя дръжка за макара Риоби Екусима 3000 ... ползвам я по малко от година но дръжката леко са разхлаби и не може да се оправи.Опитах се да я стегна но успях и сега стана по лошо.
Благодаря.
п.п Съжалавам че пиша тук но не намерих по подходяща тема ...
Благодаря.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
В раздел продава се намират обяви за дръжки, включително и фрезовани. Може и в по- големите магазини да питаш, дръжки се продават, въпросът е да ти е по вкуса.
Иначе този проблем с разхлопването аз при Стамина си го реших с "ребилд" чрез нанасяне на тънък слой секундно лепило по работните повърхнини на сгъваемия механизъм на дръжката. Нанася се тънко и внимателно, чака се да изсъхне напълно и проверява колко е намалял луфта, при нужда се повтаря. Целта не е да се залепят, а да се нанесе нещо, което като стегне да уплътнява износените части.От гадният заводски луфт, който макарата имаше още чистак бърсак нова от магазина, не остана и следа. Ако често не я сгъваш и разгъваш, дръжката може да те изкара доста време така.
Иначе този проблем с разхлопването аз при Стамина си го реших с "ребилд" чрез нанасяне на тънък слой секундно лепило по работните повърхнини на сгъваемия механизъм на дръжката. Нанася се тънко и внимателно, чака се да изсъхне напълно и проверява колко е намалял луфта, при нужда се повтаря. Целта не е да се залепят, а да се нанесе нещо, което като стегне да уплътнява износените части.От гадният заводски луфт, който макарата имаше още чистак бърсак нова от магазина, не остана и следа. Ако често не я сгъваш и разгъваш, дръжката може да те изкара доста време така.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- radogagov
- ще става разбирач
Пробвай при "Ал фишърман". Миналата година си взех фрезована дръжка за Заубер и цената беше много поносима.ivanst написа:Някой знае ли от къде мога да си закупя дръжка за макара Риоби Екусима 3000 ... ползвам я по малко от година но дръжката леко са разхлаби и не може да се оправи.Опитах се да я стегна но успях и сега стана по лошо.
Благодаря.

искам да ми препоръчате макара за спининг до 25 лева 30 максимум за риболов на щука сулка костур
и ако може линк

ДЕН С ДЕН НЕ СИ ПРИЛИЧА НО, НАДЕЖДАТА ПОСЛЕДНА УМИРА