фидер за река

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
zlatanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

фидер за река

Мнение от zlatanov »

здравейте колеги ходих за риба на р.Искър ловях на фидер но моя просто небеше подходящ за тези условия та въпроса ми е какви характеристики трябва да притежава фидера за река дължина,акция,монтажи и т.н ще се ловят предимно скобари,морунаж,мрена...
I love it when you call me big poppa
Throw your hands in the air, if youse a true player
'Cause I see some ladies tonight that should be havin' my baby, baby,
ivanov87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: фидер за река

Мнение от ivanov87 »

zlatanov написа:здравейте колеги ходих за риба на р.Искър ловях на фидер но моя просто небеше подходящ за тези условия та въпроса ми е какви характеристики трябва да притежава фидера за река дължина,акция,монтажи и т.н ще се ловят предимно скобари,морунаж,мрена...
Аз по р. Тунджа ги ловя с хеви на 3,90 м. и до 110 гр. акция. Колкото по голяма е реката толкова акцията трябва да е по голяма може и до 150 гр. също може и на 4,20 м. в зависимост от течението, големината на хранилките и дистанцията която ще гониш. За монтажи използвам асиметричен и най обикновен състезателен.
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде.
Аватар
zlatanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zlatanov »

http://www.nasluka-shop.com/fider-vdica ... -390h.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
това дали ще ми свърши работа?
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Аз предпочитам по-къс фидер за реката, по удобно е ,няма да се съобразяваш със клоните над главата ти и да се чудиш как да заметнеш и според мен акцията зависи най-вече на коя река мислиш да ловиш.
ivanov87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanov87 »

zlatanov написа:http://www.nasluka-shop.com/fider-vdica ... -390h.html" rel="nofollow
това дали ще ми свърши работа?
Като параметри изглежда добре, но не знам нищо за дадения марка. В този ценови клас съм чувал добри думи за марката Filstar.
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде.
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

За Искъра по къс заради клоните и по някога тесните места , с по широки водачи на върховете и по голяма акция около 120гр.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

niko_tod написа:За Искъра по къс заради клоните и по някога тесните места , с по широки водачи на върховете и по голяма акция около 120гр.
1+ Само ,че според мен няма смисъл от такава акция, няма да му е нужно, единствено ако лови в бързеи.
Аватар
zlatanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zlatanov »

ловя с пикер до 40гр и другия ми е до 85гр но мн ме носеше дори и с кошници от 50гр
Аватар
zlatanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zlatanov »

http://fishingshop.bg/%D0%BF%D1%80%D1%8 ... -330m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://milobg.com/RAPSODIA-CLASSIC-FEEDER-3.30-MT" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;.
някой ползвал ли е тези два фидера да сподели мнение за тях ?
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Вземи си фидер до 110 -120 гр. на 3.90м. С по-бърз строй.
Above us only sky
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Аз ловя с фидер до 120гр и кошници в диапазона от 40 до 100. Много зависи от мястото, на което си. Както каза колегата по-горе фидер на 3,60-3,90 с акция до 120 би трябвало да ти върши идеална работа. На река винаги фидера вдигнат високо горе на стойка /колкото по-малко влакно под водата, толкова по-малко течението оказва влияние/ и насочен по посока на течението.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

Имам въпрос каква е разликата между фидерите на които пише акция-40-110гр,60-120гр,80-120гр а на друг пише само до 120гр?има ли някакво значение и ако да към кои да се насоча?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Разликата е в идеята на търговеца. Акция 40-120 е за лов на наивни риболовци, които нямат много опит и вярват в чудеса. Най-често се среща при евтините въдици. Излъчва универсалност, някак си :) Няма как една пръчка да замята добре 40гр и също толкова добре 120гр. Като цяло е добре да избягваш крайните стойности. Реши с какви хранилки ще я ползваш основно и гледай да попадат около средата на обявеното.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Ако кошницата е 40гр, акцията е удачно да бъде 20/60гр.. примерно.
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Фидер за РЕКА - ЗА ТЕЧЕНИЕ.
Разбира се във всяка река има тихи места, заливчета, завоичета, анафорчета, но щом се търси фидер за река се предполага че ще се замята и в течението от време на време. Кошница 40 гр. + захранка стана 60+гр. Ако е по лепкава храната и не се разпада веднага, при бързо кълване се случва да се вади понякога пълна или половина кошница, а съпротивлението е в пъти повече. Да речем че успеете да заметнете с пикерче 20/60 една 40 грамова кошница плюс захранка още около 20 гр. в бързея и веднага ви клъвне скобар 300гр. или пък бяла мрянка, С тази шибалчица първо няма силата да засече, второ ще се сгъне до дръжката и може да вадите на ръка, и трето най вероятно да я подарите на първия срещнат :D и накрая да си купите истински фидер за река 100+гр. А за Дунава се стига до 200 и отгоре.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”