Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Моля да изкажете вашето мнение
Модератор: Paublo_Eskobar
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Моля да изкажете вашето мнение
Решил съм да си взема МАЧ . Спрял съм се на Browning - Ambition Match http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6560 + макара http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6568 .моля за вашето мнение . Мерси предварително
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- ще става разбирач
Re: Моля да изкажете вашето мнение
Вземи си мач Трабуко , 4,20 или 4 ,50, с акция най малко 10 -30 гр.По слаба не ти е нужна !
И падащата звезда е била изгряваща .
за Трабуко ДА,ама за грамажа не съм съгласен.гуслар написа:Вземи си мач Трабуко , 4,20 или 4 ,50, с акция най малко 10 -30 гр.По слаба не ти е нужна !
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
гуслар написа:Вземи си мач Трабуко , 4,20 или 4 ,50, с акция най малко 10 -30 гр.По слаба не ти е нужна !
Ако колегата не се нуждае от далечни дистанции, точно по-малката акция му е нужна....
Според теб щом "най-малко 10-30"...следващата по-голяма възможна коя е?
-
- ще става разбирач
Това е ясно на всеки, но на лигава пръчка никой не се кефи.10-30 е е универсалната акция,но има и мачове с по голяма 10-40; 20-50.
под лигава пръчка,ти какво разбираш.гуслар написа:Това е ясно на всеки, но на лигава пръчка никой не се кефи.10-30 е е универсалната акция,но има и мачове с по голяма 10-40; 20-50.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- turing
- вече хвърля и на тежко
и аз съм за трабукото.ползвам трабуко сигнум от две години 4м. и акция до 60г.много стената пръчка е с много добър строй.на мен поне ми пасна страхотно.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
И аз искам да разбера повече за "лигавата" пръчка!
И в крайна сметка колегата питаше конкретно за тези две неща. Ако ще варираме с марките темата ще стане безкрайна.
Моят съвет е ясен - 4.50 дължината, но смени макарата!
Аз съм с Black Magik 830 модела. Бих казал, че е прекрасна макара! Мача ми е Sintec Club Match, 4.20m- 6-12gr. и мога да те уверя, че не голямата акция вади колемите риби! А риболовеца. Има доста изписано по темата "мачов риболов" там ще разбереш, че акцията има значение за ваглерите, с които ще работиш.
Поздрави!
И в крайна сметка колегата питаше конкретно за тези две неща. Ако ще варираме с марките темата ще стане безкрайна.
Моят съвет е ясен - 4.50 дължината, но смени макарата!
Аз съм с Black Magik 830 модела. Бих казал, че е прекрасна макара! Мача ми е Sintec Club Match, 4.20m- 6-12gr. и мога да те уверя, че не голямата акция вади колемите риби! А риболовеца. Има доста изписано по темата "мачов риболов" там ще разбереш, че акцията има значение за ваглерите, с които ще работиш.
Поздрави!
- Local
- учете се от него
Някак си винаги избягвам този род теми , обаче тоя път не се сдържам... Колега нещата, които си избрал са добри. Ще останеш доволен, свикни с основните правила и монтажи в мач риболова и ако ти хареса, никога не е късно на минеш на по-горен клас мач и макара.
Към колегата Гуслар: Защо пък точно Trabucco? Някакъв уникален мач ли имат в този клас или просто ти имаш, някой ти е казал че мачовете на Трабуко са супер и айде , колега и той трябва трабуко да си вземе...
Доколкото гледам линковете той говори за browning...
Какво значи лигава пръчка? Аз честно казано не искам да ловя с мач, който стои като кол в ръцете... трябва да има еластичност за по-добър мах , същото това леко омекване помага много при засичането на нежни риби (платики , бабушки) от големи дълбочини , т.е. не им късаш устните , много по-лесно тези пръчки обират рязките удари на рибата, а особено когато става дума за мач този строй си мисля, че е задължителен. И какви са тия акции... един мач с акция 15-20гр. или леко в страни от тази рамка е напълно достатъчен. Хем да си хвърлиш ваглер с дебела антена за шаран , който тежи 10-12 гр. на нужната дистанция , или пък да ловиш с малък ваглер на фиксирана дълбочина . Не бих искал да видя как някой се мъчи да хвърля 3 гр. ваглер с пръчка, която има 20-50гр. акция....
. Яд, ме е когато някой изпише 2 изречения ей така и въобще не се обоснове и съвсем обърква колегата , който решил да започне един съвсем непознат риболов за него...
Надявам се да няма убидени, смятам че когато казваме нещо трябва да застанем зад думите си. Поздрави и нека колега да се похвали в най-скоро време с нова придобивка.

Подкрепям КрасиПловдив за макарата, по-добра работа ще ти свърши!
Към колегата Гуслар: Защо пък точно Trabucco? Някакъв уникален мач ли имат в този клас или просто ти имаш, някой ти е казал че мачовете на Трабуко са супер и айде , колега и той трябва трабуко да си вземе...

Какво значи лигава пръчка? Аз честно казано не искам да ловя с мач, който стои като кол в ръцете... трябва да има еластичност за по-добър мах , същото това леко омекване помага много при засичането на нежни риби (платики , бабушки) от големи дълбочини , т.е. не им късаш устните , много по-лесно тези пръчки обират рязките удари на рибата, а особено когато става дума за мач този строй си мисля, че е задължителен. И какви са тия акции... един мач с акция 15-20гр. или леко в страни от тази рамка е напълно достатъчен. Хем да си хвърлиш ваглер с дебела антена за шаран , който тежи 10-12 гр. на нужната дистанция , или пък да ловиш с малък ваглер на фиксирана дълбочина . Не бих искал да видя как някой се мъчи да хвърля 3 гр. ваглер с пръчка, която има 20-50гр. акция....

Надявам се да няма убидени, смятам че когато казваме нещо трябва да застанем зад думите си. Поздрави и нека колега да се похвали в най-скоро време с нова придобивка.

Последно промяна от Local на Чет Фев 28, 2008 9:24 am, променено общо 2 пъти.
Клавиатура риба не лови!!!
- Local
- учете се от него
turing написа:и аз съм за трабукото.ползвам трабуко сигнум от две години 4м. и акция до 60г.много стената пръчка е с много добър строй.на мен поне ми пасна страхотно.
Колега тук говорим за коленен мач, а не за телемач (телескоп) , с който ти ходиш да ловиш заргани на морето....
Клавиатура риба не лови!!!
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Автора на темата трябва да черпи за това мнение!Local написа:Някак си винаги избягвам този род теми , обаче тоя път не се сдържам... Колега нещата, които си избрал са добри. Ще останеш доволен, свикни с основните правила и монтажи в мач риболова и ако ти хареса, никога не е късно на минеш на по-горен клас мач и макара.
Към колегата Гуслар: Защо пък точно Trabucco? Някакъв уникален мач ли имат в този клас или просто ти имаш, някой ти е казал че мачовете на Трабуко са супер и айде , колега и той трябва трабуко да си вземе...Доколкото гледам линковете той говори за browning...
Какво значи лигава пръчка? Аз честно казано не искам да ловя с мач, който стои като кол в ръцете... трябва да има еластичност за по-добър мах , същото това леко омекване помага много при засичането на нежни риби (платики , бабушки) от големи дълбочини , т.е. не им късаш устните , много по-лесно тези пръчки обират рязките удари на рибата, а особено когато става дума за мач този строй си мисля, че е задължителен. И какви са тия акции... един мач с акция 15-20гр. или леко в страни от тази рамка е напълно достатъчен. Хем да си хвърлиш ваглер с дебела антена за шаран , който тежи 10-12 гр. на нужната дистанция , или пък да ловиш с малък ваглер на фиксирана дълбочина . Не бих искал да видя как някой се мъчи да хвърля 3 гр. ваглер с пръчка, която има 20-50гр. акция..... Яд, ме е когато някой изпише 2 изречения ей така и въобще не се обоснове и съвсем обърква колегата , който решил да започне един съвсем непознат риболов за него...
Надявам се да няма убидени, смятам че когато казваме нещо трябва да застанем зад думите си. Поздрави и нека колега да се похвали в най-скоро време с нова придобивка.![]()
-
- ще става разбирач
Моя мач е с акция 5-15 гр и съм много доволен от него,като си мисля ,че това е една от най-добрите акции(лично мое мнение).А явно всеки си избира с какво да лови.......
Наслука!!!
Наслука!!!
-
- ще става разбирач
Когато Гуслар печелеще състезания с мач пръчка ,повече от участниците във форума ,не са знаели как да си вържат куките.Има и други начини ,тия момчета да си покажат негативното отношение към Томито,особено ако са му градски. Всеки си има стил на риболов,и аз изказах собственото си мнение.Ако иска колегата може да си вземе и прът от 0 до10 грама ,негова работа.Дано да имаме възможност да се срещнем на водоем ,за да разберете предимствата на мач 10-30. 

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Многа съм благодарен за изказаните мнения.Ще са ми от полза !!!Но май ще направя един тур на рибарските магазини из Русе (Проблема е че няма много богоат избор.Реално има само 2,3 магазина каито са малко по добре заредени !!!) 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
гуслар написа:Има и други начини ,тия момчета да си покажат негативното отношение към Томито,особено ако са му градски.
Кой е Томито, и къде прочете негативно мнение....аз само градивни чета! Като изключим твоите обаче!
От всичко твое разбрахме, че си голям състезател! Чест и почитания! Ама не пишеш по темата!
Ами аз съвсем скоро замислям риболов на Копринка. Да взема да си донеса и тетрадката!?Дано да имаме възможност да се срещнем на водоем ,за да разберете предимствата на мач 10-30.
Това за 10-30 грамовата акция и нейните предимства пак не е по темата. Ще сме ти благодарни да пуснеш една нова тема, в която да ни разясниш всичко за видовете акции, техните предимства, преимущества и недостатъци!
Благодаря предварително!
Поздрави!