Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015 - ЧЕРНОКОП
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: С лодка в морето 2015 - ЧЕРНОКОП
Колко топла е в момента? под 20. Падне ли на 15 чернокопа е илюзия.А и гледай прогнозитеfullhouse написа:От друга страна според мен още е топла водата и се надявам малко като застуди, да влязат повече пасажи и да има за всички.

А сега де? 

- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Днеска и вчера 19.10-20.10 2015. риба няма, само ей тия красавци късметлийски. Тролинг пред Аркутино, Курикя, Маслен Нос, цял ден. Наслука на всички, и дано след тая развала дето се очаква потръгнат нещата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Бях в Ахтопол 4 дни.
Вчера даде доста едър чернокоп предимно между фара и плажа дълбочина около 50-те метра.
Големия мач беше около един час, после излезе вятър и рибите се пръснаха.
Интересно беше, че събота когато не можеше да се влиза с лодка даде едър чернокоп на боббарда от кея.Събота вечер (02:00 след полунощ) хванахме 5 кандидат лефери на 12+ см воблери пак от кея. Имаше и други спинингисти, които извадиха набързо десетина. Искаше само воблери.
Рибите се криеха под кея, но атаките бяха само напред. Днес слабо от към чернокоп от лодка. Хванахме 15-тина, половината доста едри, предимно на зелено ламе и пилкер. Рибата много пръсната.
Вчера даде доста едър чернокоп предимно между фара и плажа дълбочина около 50-те метра.
Големия мач беше около един час, после излезе вятър и рибите се пръснаха.
Интересно беше, че събота когато не можеше да се влиза с лодка даде едър чернокоп на боббарда от кея.Събота вечер (02:00 след полунощ) хванахме 5 кандидат лефери на 12+ см воблери пак от кея. Имаше и други спинингисти, които извадиха набързо десетина. Искаше само воблери.
Рибите се криеха под кея, но атаките бяха само напред. Днес слабо от към чернокоп от лодка. Хванахме 15-тина, половината доста едри, предимно на зелено ламе и пилкер. Рибата много пръсната.
- orion30
- разбира нещата
Варна риба няма и на борсата.
- Mich
- ще става разбирач
И защо няма риба тая година, голяма греда се очертава

който не лови, няма да яде 

-
- новобранец
Ще доиде имаите тарпение
Има бееее на колхозния кефали,калкани по30 леви,чернокопчета по 10 леви-паари да имаш,сиртакита колкото искаш,ама.......пари да имаш...,къде с бистър поглед,къде с мътен поглед (от леда е)..........orion30 написа:Варна риба няма и на борсата.

калканите се познават дали са от трал или от мрежа .. ако червенее корема и перките са от трал .. още докато ги изчеткаш лъсват червенички .. на мрежите стоят бели и са много по-негодни понеже стоят повече време умрели .. и лъхат яко на амоняк ;щ понеже не ги чистят .. видя ли рибата мога да ти кажа и час на смърта ;щ къде е хваната и т.н. ;щ ама тея на борсата са смешници .. по 45 санта .. минимално допустимите ги продават на 30 лв килото :Д а трябва да са на половин цена ;щ
По скоро май трябва да са още във водата ама ...... след още 10-15 години и за траловете няма да има (колкото сега се лови от бреговаците калкан) и питай някой по стар рибар как са го ловили предиzliaster написа:. минимално допустимите ги продават на 30 лв килото :Д а трябва да са на половин цена ;щ
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Е как, с вилата до крьста в водата и това е.От моята маика сьм чувал как баща и (моя дядо ) ходят по нивата да бачкат,с каруцата и на врьщане те нивите до морето, става вьпрос за Кранево се отбиват слизат дядо ми с братята му с по една вила бам,бам два -три калкана набьрзо колкото да опьржим вика за вечеря и утре вечер пак, може да напьлниш каруцата ама какво ще го правиш ни хладилници има ни нищо,селска работа .Историите са 100 процента достоверни(има и други ,но и без това темата не е за калкан ,но колегата Добрия ме "провокира" и изплуваха в главата ми).Маика ми е 1946 набор,вика да сьм била не повече от пет шест годишна,но имам ясни спомени как сьм свита в единия ьгьл на каруцата и ме е страх от рибите в нея.
Готина история за калкана някога. ...направо поучителна, какво си правим на рибите в морето..
Иначе днес чернокоп и то прилично дребен в Метро на 13.79 видях.
Аз отнесоха една сьомга и вече стана на котлетки.
Сега чакам да дойде чернокопа в морето да заредя фризера...
Иначе днес чернокоп и то прилично дребен в Метро на 13.79 видях.
Аз отнесоха една сьомга и вече стана на котлетки.
Сега чакам да дойде чернокопа в морето да заредя фризера...
то тва е ясно .. ама дъртите рибари все още си мислят , че калкана е в брега ;щ и общо взето бръщолевят глупости .. ти знаеш ли какви преходи се правят за зимен калкан ?

там са полетата
а разстоянието от Варна до там е

90 мили момче
то да не е да цапаш до колене във водата .. и да си играеш .. малко са рк-тата , които дръзват на такъв преход .. ние ходим
няма как да изчезне калкана заради траловете .. като се качи нагоре в Румънско на камънака .. не можеш го пипна .. там хвърля хайвер .. лошото е , че Румънците се светнаха макар и късно да заменят мрежите с тралове .. научиха се от турската школа
.. ама не могат да запълнят квотата .. щото са слабаци .. а квотите се спазват .. ИАРА идват и ти броят рибите и мерят .. тънга мънга няма .. изследователския кораб на академик пък като мине с малята и вдига де що има мрежи ;щ режат и бягат .. а за минимално допустимия размер се обърни към ИАРА .. аз не пиша законите 

там са полетата
а разстоянието от Варна до там е

90 мили момче

То хубаво че показваш къде са полетата, ама винаги ли са били там? Обрахте го отвсякъде и само там остана, ни квоти се спазват ни дявол. Мрежите на всичките рк-та са там, че и тралите между тях. Не се сърди ама с това е самата истина
как да е ;щ
вчера и онзи ден са вземали пред Калиакра карагьоз , чернокоп и сафрид .. ако това ще ви утеши .. айде МИР ! ;Щ
вчера и онзи ден са вземали пред Калиакра карагьоз , чернокоп и сафрид .. ако това ще ви утеши .. айде МИР ! ;Щ