Избор на 7м. директен телескоп
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- murphymet74
- ще става разбирач
Re: Избор на 7м. директен телескоп
Висажа не беше ли с кух връх?
- kosgolibos
- новобранец
Tака е. В магазина го предлагат с кух, но проверих за "жило", за което да платя допълнително и да "общувам" с рибките "по-непосредствено" . Цената му е някъде до ок. 20-ина-та лв.
eat, sleep, go fishing
Има нещо такова с частите при вносителите има само 2 върха с жилата и вече са в Русе и ще бъдат за мен резерва
..имам само едно притеснение моя е дебел 4.5мм в основата, а на вносителите са 4.6мм днес ще видим дали ще е проблем този милиметър.Незнам за другите секции дано не са спрели да ги внасят и произвеждат.. 

Здравейте колеги. Използвам отворената тема за да попитам и аз за директни телескопи. Искам да си купя 7 или 8 метров телескоп но нямам никаква идея какво търся. Мисля да го използвам за риби до 2-3 кг. предимно по язовирите. Бюджета ми е около 100 лв. До колкото попрочетох тук там има разни с кухи върхове и разни ластици и т.н. Тези неща нищо не ми говорят. Ако може някой да ми обясни тези разлики и каква е ползата и вредата от тях за да мога да се насоча към търсенето на правилния за мен вид и марка и модел. А също така наред с вашите обяснения очаквам и конкретни модели които вие ми препоръчвате. Благодаря предварително.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Е и какво от това?
Formax Visage - Аз го използвам от 2005 г. насам
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- фен клуб-скобар
За сто лева има некви осмици Fl super game! С такъв бюджет това! Или с късмет нещо втора ръка и пак са малко парите!Livo написа:Здравейте колеги. Използвам отворената тема за да попитам и аз за директни телескопи. Искам да си купя 7 или 8 метров телескоп но нямам никаква идея какво търся. Мисля да го използвам за риби до 2-3 кг. предимно по язовирите. Бюджета ми е около 100 лв. До колкото попрочетох тук там има разни с кухи върхове и разни ластици и т.н. Тези неща нищо не ми говорят. Ако може някой да ми обясни тези разлики и каква е ползата и вредата от тях за да мога да се насоча към търсенето на правилния за мен вид и марка и модел. А също така наред с вашите обяснения очаквам и конкретни модели които вие ми препоръчвате. Благодаря предварително.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравей колега! За бюджета, който си заделил ти препоръчвам тази седмица http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=591" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;Livo написа:Здравейте колеги. Използвам отворената тема за да попитам и аз за директни телескопи. Искам да си купя 7 или 8 метров телескоп но нямам никаква идея какво търся. Мисля да го използвам за риби до 2-3 кг. предимно по язовирите. Бюджета ми е около 100 лв. До колкото попрочетох тук там има разни с кухи върхове и разни ластици и т.н. Тези неща нищо не ми говорят. Ако може някой да ми обясни тези разлики и каква е ползата и вредата от тях за да мога да се насоча към търсенето на правилния за мен вид и марка и модел. А също така наред с вашите обяснения очаквам и конкретни модели които вие ми препоръчвате. Благодаря предварително.
Въдицата е здрава, изпъната и много добре балансирана. Въпреки своите 290гр., усещането в ръката е прекрасно.
-
- фен клуб-скобар
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=53" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;!
Колега ето ти нещо според мен прилично за парите си! Най важното е ,че имаш транспортна дължина 1.47!!!!!!! Никога не взимай директни телескопи с транспортна дължина под 1.38-1.40-от опит ти го казвам!По дългата транспортна дължина дава по добър строй на въдицата!
Колега ето ти нещо според мен прилично за парите си! Най важното е ,че имаш транспортна дължина 1.47!!!!!!! Никога не взимай директни телескопи с транспортна дължина под 1.38-1.40-от опит ти го казвам!По дългата транспортна дължина дава по добър строй на въдицата!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Колега ето ти финесата - https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... %BF-a19000" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false; не е моя
Финесата отдавна е спряна от производство, а и на 7м вече е провиснала. Лейзъра също не е вариант с тези 430гр за директна седмица. Ултимейта е най-доброто предложение за тези парички.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- фен клуб-скобар
Въобще не видях,че е 430 грама-ужасACTEPA написа:Финесата отдавна е спряна от производство, а и на 7м вече е провиснала. Лейзъра също не е вариант с тези 430гр за директна седмица. Ултимейта е най-доброто предложение за тези парички.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- pacho109
- сериозен играч
Вземай шивайдата-здрава пръчка,невероятно здрава бих казал
И да искаш да я счупиш -няма да можеш!Заради моя грешка напуках втората част(поръчах си нова от магазина в бургас) след върха,опитах се да я счупя с двете ръце,огъвах,огъвах и не успях
Друго-действителна дължина-7,00м точно!Другите са около 6,75!Тежи 290 гр,напълно приемливо,тънка бланка!Има и резервни части!Имам 7 и 8м.По-добри са от почти всички марки на пазара в този ценови диапазон.фокуси формакси,веги и др.подобни!

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- lishev_64
- разбира нещата
За тези парички аз също смятам, че Сивейдата е много разумно решение.
.
Успех в избора!

.
Въдицата е с изключителен строй, което опровергава мнението, че късата транспортна дължина предполага увисване при работно положение -Здравей колега! За бюджета, който си заделил ти препоръчвам тази седмица http://fishingshop-pike.com/index.php?r" onclick="window.open(this.href);return false; ... uct_id=591
Въдицата е здрава, изпъната и много добре балансирана. Въпреки своите 290гр., усещането в ръката е прекрасно.
Да, има известна истина, но определено това не се отнася за коментираната сопа. А и не много големия грамаж (за тези пари) прави риболова с нея удоволствие. Тук, по морето, Сивейдата се използва изключително много от колегите при риболов на илария и платерина. Повярвай - почти няма равна.................... Никога не взимай директни телескопи с транспортна дължина под 1.38-1.40-от опит ти го казвам!По дългата транспортна дължина дава по добър строй на въдицата!
Успех в избора!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- фен клуб-скобар
Говоря от името на това,че имам арсенал от 12 осмици в които има доста по висок клас от коментираната тояжка и е нормално като избирам нещо качествено да не е 1.33 транспортна-така аз действам личноlishev_64 написа:За тези парички аз също смятам, че Сивейдата е много разумно решение.
.Въдицата е с изключителен строй, което опровергава мнението, че късата транспортна дължина предполага увисване при работно положение -Здравей колега! За бюджета, който си заделил ти препоръчвам тази седмица http://fishingshop-pike.com/index.php?r" onclick="window.open(this.href);return false; ... uct_id=591
Въдицата е здрава, изпъната и много добре балансирана. Въпреки своите 290гр., усещането в ръката е прекрасно.Да, има известна истина, но определено това не се отнася за коментираната сопа. А и не много големия грамаж (за тези пари) прави риболова с нея удоволствие. Тук, по морето, Сивейдата се използва изключително много от колегите при риболов на илария и платерина. Повярвай - почти няма равна.................... Никога не взимай директни телескопи с транспортна дължина под 1.38-1.40-от опит ти го казвам!По дългата транспортна дължина дава по добър строй на въдицата!
Успех в избора!![]()
Гово

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Нищо лично колега, но прави впечатление, че коментираш въдици който никога не си държал в ръка и дори не знаеш какъв цвят са. Човекът си търсеше пръчка за риболов и не е споменавал, че ще брули орехи с нея. Колегите преди теб съвсем правилно го насочиха към Шивейдата, която е без аналог в този ценови клас.DJONI RINGO написа:http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=53" rel="nofollow!
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...