Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
mr_miti
фен клуб-скобар

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от mr_miti »

psaras написа:Здравейте колеги,
Моля ако е възможно да ми дадете съвет за ultra light спининг.
Иска ми се да мога да го използвам с малки воблери /до 2-3 грама) и с малки блеснички /например 00 по Мепс/.
Бюджет до 400 лева.
Nts-562ul, Fts-562ul - За съжаление ги няма на БГ пазара.

AVS56ULF2 - това покрива твоите изисквания. Има една в Продава
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Някой с мнение за тези спининги ... по точно тези дето са с кух връх - http://www.voblershop.com/1909/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;Пръчка.Dragon.Express/
Акция и дължина съм избрал просто ме интересува да са чувствителни на цялата бланка ... не само на върха.Fast строй както му се казва ... или пък някъде в друг сайт подобна пръчка.
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

Хубаво би било да е Тенрю. :D
Повече клоня към японска въдичка /не че имам нещо против светеца/.
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Колега имаш ЛС.
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

psaras написа:Хубаво би било да е Тенрю. :D
Тенрюто е с модерейт строй и е лигаво поне за моите разбирания, докато Кроато е много стегнато пръчле.
Успех с покупката
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

mr_miti написа:
psaras написа:Хубаво би било да е Тенрю. :D
Тенрюто е с модерейт строй и е лигаво поне за моите разбирания, докато Кроато е много стегнато пръчле.
Успех с покупката
Не съм имал щастието да държа Тенрю в ръцете, но поне впечатленията ми, добити от прочетеното във форумите са като едни от най-класните въдици. Казвам го без да имам голям опит в спининговия риболов и конкретно в ултралайт изкушенията. :D.

Благодаря все пак за препоръката.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ултра лайта си е цял раздел в раздела спининг . Първо трябва да си отговориш към какъв такъв клониш , айриа , стрийм , респективно какви геги предпочиташ , фаст , слоу и т.н. Към какво като примамки най-те влече - кранкове и въртележки , миноу воблери и клатуни , джиг ?!? За едни една гега е перфектна , за други друга :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

Може би не конкретизирах достатъчно добре изискванията, за което се извинявам.
Предпочитам да е фаст /не екстрафаст/, да е стрийм. Ориентирал съм се към миноу воблери и микроклатушки. Ако върти и някоя малка блесничка, добре дошло. Бих се радвал да отговаря реално на теста.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

От препоръчаните до сега :
- упоменатият Авид е една много добра , силно дуракоустойчива УЛ гегичка . Пазя си една такава от сантимент . Ползвам я основно по състезания и други групови мероприятия където на всички много им е кеф да ти бърничкат въдицата :lol: :lol: :lol: Работи с всичко в диапазона 1 - 7гр. , леко занижен тест както при всички Кроа . Вадила ми е и четири килограмови риби . Един чудесен избор като цена качество !
- Мейджърите като цяло са малко "по-глухи" от Авида , но пък са доста по-барнати като изработка , особено ФайнТайла и за разлика от Авида са много по-добре балансирани . Също прекрасен избор цена качество . В ценовият си диапазон като цяло са без конкуренция . Основен недостатък , разхлопването на пластмасата по макародържача и съответното му лесно саморазвиване , ама това не са кой знае какви болки .
- Жувията наистина си е по-скоро айриа гега за спокойни води , в течение вижда доста зор , но пък за сметка на това "гелетата" при нея са по-редки от как при по-бързите и събратя , особено как при Сиерито . Мори по-успешно рибата и като цяло я вади по-успешно . Ако наистина си се загледал към Тенриу , то бих ти препоръчал Rayz RZ53UL или Rayz RZ56L , но надвишават бюджета ти .

пп - друг е въпроса , че това не са от "най-достъпните" като цена въдици , но както и друг път съм споменавал , "достъпната цена" за всеки е различна :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

Благодаря за изчерпателната информация.

Тенрютата действително са извън бюджета ми, поне засега :wink: .
Ще се дистанцирам от Мейджър Крафт.
Взимам веднага в предвид положителните отзиви за Кроато.
Въпросът ми е дали може да се намери чисто ново.

Поздрави,
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

psaras написа:Благодаря за изчерпателната информация.

Тенрютата действително са извън бюджета ми, поне засега :wink: .
Ще се дистанцирам от Мейджър Крафт.
Взимам веднага в предвид положителните отзиви за Кроато.
Въпросът ми е дали може да се намери чисто ново.

Поздрави,
От ТУК, но неможе да я няма в софийските магазини :)
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

Благодаря за линка. :D
Ще гледам да я намеря и в някой магазин в София, да я пипна.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Чета и гледам, че темата бая се е изместила от тази: "Спининг въдици на достъпна цена", ама то и това е много относително понятие- за някои 500 лв. е достъпно понятие, за друг и 100 лв. е недостъпно и така....
ivanst написа:Някой с мнение за тези спининги ... по точно тези дето са с кух връх - http://www.voblershop.com/1909/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollowПръчка.Dragon.Express/
Акция и дължина съм избрал просто ме интересува да са чувствителни на цялата бланка ... не само на върха.Fast строй както му се казва ... или пък някъде в друг сайт подобна пръчка.
Колега, вече споменах нейде си, че въдиците са прилични, стегнати, с бърз строй и определено за цената си стават за един добър риболов....

Това, което искам да кажа на начинаещите в този риболов е, че отчетлива разлика между спин-пръчка за 100 и такава за 500 лв., реално няма да направят, затова не се хвърляйте на скъпарски и маркови продукти. Както във всяка професия, така и в този риболов, човек трябва да тръгне от малкото и да гради нагоре, само така маже да усети различните класи пръчки и да си надгражда хобито и кефа от риболова...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Vid написа:Това, което искам да кажа на начинаещите в този риболов е, че отчетлива разлика между спин-пръчка за 100 и такава за 500 лв., реално няма да направят, затова не се хвърляйте на скъпарски и маркови продукти. Както във всяка професия, така и в този риболов, човек трябва да тръгне от малкото и да гради нагоре, само така маже да усети различните класи пръчки и да си надгражда хобито и кефа от риболова...
Изключително точно казано!

Преминаването към по-горен клас такъми е хубаво да става, тогава когато вече не намираш тези позитиви(изкл. цената) в по-ниския клас, които си намирал в началото. За да се почувства нуждата от по-висок клас въдица или макара човек трябва да добие усет. А усет, както надявам се, се досещате се добива само и единствено с много ходене за риба.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Точно това исках да кажа- хобито почва от доле и се гради нагОри....
Ако, някой паралия почне с класна пръчка за 1000 лв. и не улови и една риба, пак ще се жали в темата....
И..., запомнете - рибата в то подфорум се търси, не се чака...., кой търси- намира, кой чака, се капотира.....
Всъщност капотата в темата са нормални, щото това не е риболов на червеи, но рибите кои ще споходят изкуствените примамки си струват усилията.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”