Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Огняново 27.02.+една добра и две лоши новини.
Яз.Огняново 27.02.+една добра и две лоши новини.
Вчера след обяда отидохме до там,за да видим каква е хавата за празниците.Язовира в по-голямата си част е размразен,имам предвид от стената до където се вижда.За ръкавите и Раковица не знам.Застанахме около кулата,близо до стената и на бял излязоха 15-тина клена до 20см. за около 3 часа,плюс 3 костура над педя на рибка.Рибата се събира в плиткото и близо до брега.Отделно,че към 17ч. започна да играе и едра риба и то доста,но по-навътре,примерно 20-25 метра от брега.Цял следобяд уклея скачаше яко и гонеше паднали мушички.За новините:
1.Никога не съм хващал толкова клен на този язовир за толкова кратко време,при положение,че ходя там от години.Кълвеше по-настървено,отколкото през лятото
Размера беше от пръст до 22см.риби,което значи че популацията му е сериозна.
2.Почвам с лошите-яко,ама много яко водорасли
.Направо не ми се мисли за през лятото.А са и доста навътре-на 10-15метра е около 1,30 дълбочина и си на водорасли.Бая време загубихме в търсене на що годе приемливо място.
Другата-язовира е минал към БЛРС и освен билет искат и членска карта на БЛРС.Имам я,ма всеки знае мъките на "Кристал",пък и още 12 лева,мамка му
Рибата биде върната да расте,а вече се кроят планове за празниците.
П.П.Рибата беше ледена на пипане,което показва,че водата е доста студена.Хранихме само с бял червей,на щипок костура не пипна.
1.Никога не съм хващал толкова клен на този язовир за толкова кратко време,при положение,че ходя там от години.Кълвеше по-настървено,отколкото през лятото

2.Почвам с лошите-яко,ама много яко водорасли

Другата-язовира е минал към БЛРС и освен билет искат и членска карта на БЛРС.Имам я,ма всеки знае мъките на "Кристал",пък и още 12 лева,мамка му

Рибата биде върната да расте,а вече се кроят планове за празниците.
П.П.Рибата беше ледена на пипане,което показва,че водата е доста студена.Хранихме само с бял червей,на щипок костура не пипна.
Re: Яз.Огняново 27.02.+една добра и две лоши новини.
Браво колега
за добрия излет и другия път по-успешен
.

Никога на колене пред когото и да е.
Браво колега, Огняново винаги е бил един от любимите ми водоеми, а като се вземе предвид и близоста му до софия си е направо супер. Много ме накефи информацията за клендаците, щото последните години му се е.. майката, спецялно на Огняново. Едно време тоя гьол беше рая за кленски риболов ма нейсе. Тва обаче че е минал към БЛРС ме изненада още повече, той нали е към кремиковци? КАкто и да е нещо съм поизпуснал идеята с различното членство. Аз имам билет от горското а доколкото разбирам ще трябва и неква членска карта да си вадя така ли е? До сега съм си перкал само с риболовни билет и не съм имам проблеми. Относно водораслите от тая страна на язовира винаги е имало водорасли но по-скоро са били до към 5-6 метра на вътре. Не те знам дали си запален по спининга и изобщо искуствените примамки но все ми се струва че специално на тези места за които говориш метода с използване на сбиро може да е мн удачен. Аз лично мисля да го пробвам таз година именно на Огняново.
Новината за успешния риболов наистина е добра и се радвам да я науча! Обаче това за членска карта на БЛРС наистина ме изненадва - може ли да дадеш малко по-подробно инфо, че тъкмо се канех почивните дни да се разходя натам? Билет си имам ама членска карта на БЛРС нямам та да няма неприятни емоции...
Мразя да не ходя за риба!
-
- кандидат преподавател
Това ме радва ,имаше и добра популация на сом ама миналата година го разкатаха една гупа токаджии от Пловдив,на мен също ми е любим язовир,имам трофей от там лин-1,200гр.дано тази година го увардим от бракониерите.

Да уточня,че писах на бързинка,и като гледам е излязло неразбрано.Значи така:extralong написа:Новината за успешния риболов наистина е добра и се радвам да я науча! Обаче това за членска карта на БЛРС наистина ме изненадва - може ли да дадеш малко по-подробно инфо, че тъкмо се канех почивните дни да се разходя натам? Билет си имам ама членска карта на БЛРС нямам та да няма неприятни емоции...
Никой не ме е проверявал,но преди около месец бях там на лед и дойде един мъж да пита какво е състоянието на леда.Заприказвахме се и той сподели че е "управител"на язовира(каквото и да значи това) и че се чакало публикуване на списък с водоеми,върнати на БЛРС,където ще се искат такива карти.Та това което ми каза беше за Огняново,яз.Искър и май че Лобош,но за последния не съм сигурен(просто не ходя там).После питах в рибарския на Окръжна болница и получих потвърждение за Огняново и Искъра.Ми това е.Ако друг може да допълни нещо,да казва.
Благодаря, колега за разяснението! Аз от своя страна също ще разпитам и ако се сдобия с допълнителна информация ще пиша. А иначе дано е за добро връщането на водоема на БЛРС, ако това ще доведе до засилен контрол и прекратяването на бракониерските безчинства на този и на други водоеми! Аз лично съм за, дори и да трябва да даваме по още 12лв за членска карта на БЛРС! Дано...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така е,писа го във вестниците,чеСЛРБ кандидатсва за участие в стопанисването на тези 51държавни язовира .Излязла е тази прословута наредба 22,която умуваха от миналата година.До края на забраната около 01.06 очаквали да влезе в сила.И тагава членските карти ще станат задължителни и ще важат за цяла България,независимо от къде си.Така поне пишеше.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
Браво колега,много добър излет.
Другото за картата на БЛРС не е много радващо
А водораслите също.Още веднъж браво за излета изкарал си приятно с добра слука.
Другото за картата на БЛРС не е много радващо

- 6tukara
- ще става разбирач
Тези лентяй от БЛРС гризнаха дръвцето от рибарите и се чудат какво да измислят че да ни вземат парите не че съм за 12 лева но насреща трябва да се прави нещо а от тия дебелаци освен да дремат в канцелариите не съм видял друго.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво за успешния излет, колега! 
Извинявам се за въпроса (може би не е за тук), но бихте ли ми казали от къде да си извадя такава карта за БЛРС? Благодаря предварително!

Извинявам се за въпроса (може би не е за тук), но бихте ли ми казали от къде да си извадя такава карта за БЛРС? Благодаря предварително!
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Не се трови да ходиш ти,ами отиди на Окръжна в рибарския,даваш снимка,май че ксерокопие от лична карта и ти го вадят.Обаче ако вадиш за първи път-май че цената е по-висока,ма не съм сигурен.bradata написа:Браво за успешния излет, колега!
Иначе е някъде над "Кристал",ма първо внасяш парите в няква банка,па после с платежното се катериш пет етажа,работни времена и т.н.
БЛРС на бул.витоша срещу 31.50лв издават билет и членска карта.втора година един колега ми ги вади от тамbradata написа:Браво за успешния излет, колега!
Днес сутринта минах през магазинчето "при майсторите" в Слатина, от където по принцип си вадя билета за риболов и ги попитах за въпросните членски карти и се оказа, че не са чували нищо по темата. Казаха ми само че за да влезе такова нещо в сила трябва да го има публикувано в държавен вестник, така че за сега съм склоненен да вярвам на това:
Наздраве на всички!
Имам обаче още един източник, от който да добия инфо и когато това стане ще пиша.MITKO70 написа:Излязла е тази прословута наредба 22,която умуваха от миналата година.До края на забраната около 01.06 очаквали да влезе в сила.И тагава членските карти ще станат задължителни и ще важат за цяла България,независимо от къде си.Така поне пишеше.
Наздраве на всички!
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря, колеги! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!