Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
Аз сърнелата най-я харесвам натюр с малко солчица , иде реч за не престарели гъби де , там панировката е задължителна . Иначе млада сърнела наредена в тава и сложена в предварително загрята на 200 градуса фурна и стояща в нея точно десет минути , по вкус , бие почти всички гъби намиращи се по БГто .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
А в тавата слагаш ли нещо - вода, мазнина или на сухо и каквото пуснат гъбите ?
- Павел Иванов
Каквото пуснат , само сол на вкус в самата гъба . На десетата минута си изглеждат бели и сурови и за това повечето хора ги оставят да се "запечът" с което само преебават самата гъба 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
О, да,
Преди доста години и аз се прецаквах по този начин, докато жената не ми "отвори" очите за приготвянето на гъбите, въпреки че тя самата не ще да ги яде !
Преди доста години и аз се прецаквах по този начин, докато жената не ми "отвори" очите за приготвянето на гъбите, въпреки че тя самата не ще да ги яде !
Здравейте, колеги!
Излезе при мене вече и припънката (обикновена - опръстенена): За невярващите - след двудневните слани и манатарки има още: А изпод окапалата шума надничат тръбенки... и бисерки 10-тина откъснах.
Успех и на вас, колеги!
Излезе при мене вече и припънката (обикновена - опръстенена): За невярващите - след двудневните слани и манатарки има още: А изпод окапалата шума надничат тръбенки... и бисерки 10-тина откъснах.
Успех и на вас, колеги!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Понеже мнението ми напълно съвпада с това на колегата кирил великий, а съм абсолютно убеден, че търговци и прекупвачи на диворастящи гъби следят всеки възможен източник на информация... сериозно се замислям дали въобще да продължавам участието си във форума. Онзи ден вечерта пуснах снимки за тръбенката, а днес овчаря като ми доведе стоката каза, че от мургавелковци повече нищо нямало из горите наоколо :"и сичкото циган - онез твойте, черните гъби мъкне"...Don4o_62 написа:тая тема е точно гъбарска и не виждам защо да не си пишем и как може да се вадят и кинти от гъби,това че 2 - 4 колеги пишете как ги пържите и ядете,не значи че други не събират и продаваткирил великий написа:Тази тема поначало я схващам като да пишем за леко хоби и вкусна вечеря от гъби и затворени буркани напр. Не я виждам като професионална насоченост.......
Бъдете здрави!
Томов,не се коси излишно.
Я да ви покажа-нова Манджа-
Пълнени чушки с гъби домашна кайма и ориз.
Каймата се задушава и леко запържва с ориз,подправки и лук.
Като се пълнят чушките-се слага вътре и нарязаните гъби-аз сложих 1 сърнела и 3 печурки.
Сега съм ги сложил на водна баня в тенджера за час и малко,котлона на 4.
Е и снимка.
Сега докато се готвят ,си направих и салатка пресна.
Вчера хапнах четвъртия буркан с гъби-до коледа може да ми свършат,ако ям всеки ден по Буркан.
Я да ви покажа-нова Манджа-
Пълнени чушки с гъби домашна кайма и ориз.
Каймата се задушава и леко запържва с ориз,подправки и лук.
Като се пълнят чушките-се слага вътре и нарязаните гъби-аз сложих 1 сърнела и 3 печурки.
Сега съм ги сложил на водна баня в тенджера за час и малко,котлона на 4.
Е и снимка.
Сега докато се готвят ,си направих и салатка пресна.
Вчера хапнах четвъртия буркан с гъби-до коледа може да ми свършат,ако ям всеки ден по Буркан.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Аз пък какво си направих днеска - изцяло на въображение. Преди една седмица набелих десетина глави чесън и натопих скилидките в ябълков оцет, правен от мене, и сол в един длъгнест буркан. И днес взех от онзи ден заготовката от сварените в сол рижики. И в чопъра сложих всички наоцетени скилидки чесън, малко от оцета, олио и нарязани на късчета рижики. И стана едно пюре силно чесново на вкус, но и на рижики бие. Нещо като кьопоолу от рижики. Сега си пека филии на тостера и си ги мажа с пюре и си ям.
- G.Petkov
tomov-1 написа:... а съм абсолютно убеден, че търговци и прекупвачи на диворастящи гъби следят всеки възможен източник на информация... сериозно се замислям дали въобще да продължавам участието си във форума. Онзи ден вечерта пуснах снимки за тръбенката, а днес овчаря като ми доведе стоката каза, че от мургавелковци повече нищо нямало из горите наоколо ...
Бъдете здрави!
Томов,
Хубави са ти постовете, ама нещо май те избива на "теория на конспирацията"!
Ако мислиш, че "сънародниците" са ти набарали тръбенките, защото си писал в "На риба" - направо ми прилича на фантастика

А пък ти така си се засекретил, че дори аз, който редовно следя и пиша в "Гъбарите" нямам представа къде в България живееш, да не говорим - къде береш гъби. Никога не си споменал за планина, местност или друг ориентир - как според теб ще ти намерят местата - по цвета на яретата ли ?
Аз бера гъби в непосредствена близост до двумилионния град София,
На всеки излет се засичам с много колеги и въпреки това споделям места, планини, райони.
Никого не съм забелязал ромите да ми влязат в района,
Те винаги са преди мен там

Желязно правило е - има ли на даден водоем роми - масовите риби дърпат,
Има ли ги в гората - гъбите са в изобилие!
Бъди жив и здрав и ти!
Та да се върна към многострадалното Софийско поле

Гъби имаше малко - предимно челадинки и съвсем малко съвсем млади печурки!
Ама гъбари - в изобилие

Колкото за един тиган събрах, то и време нямаше, за 30-40 минути прегледах едно дашно място

И тъкмо се размислих, че вече карболовите печурки са отминали и ..... ето една прекрасна карболова, после намерих и още,
Утре ще споделя за планината!
- Vid
- кандидат преподавател
Смятам, че това не е така. Най ароматната гъба по моему е манатарката, само едно парченце в свинското блюдо променя вкуса и аромата на последното и го прави такова, че си ближа пръстите.......Павел Иванов написа: Иначе млада сърнела, по вкус , бие почти всички гъби намиращи се по БГто .
Ама по вкус и цвет товарищей нет.., и все пак..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Don4o_62
- учете се от него
Жорка,само по цвета на яретата го разконспирират Томов
къде ти дойде на акъла
иначе тия дни 4 - ма берат душа от печурки събрани от гъбар с 40 г. стаж,имало зелена мухоморка вътре, та кофти работа

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Тази гъба каква е, често я виждам, но не я познавам и подминавам.
Ars longa, vita brevis
И добре правиш, че я подминаваш. Някакъв вид паяжник - НЕЯДЛИВА.
Благодаря, колега!bgbul написа:[yandex]И добре правиш, че я подминаваш. Някакъв вид паяжник - НЕЯДЛИВА[/yandex].
Ars longa, vita brevis
- petro_op
- ще става разбирач
И аз като аматьор да питам
Сърнели бера отдавна. Днес попаднах и на две манатарчици - поне според мен са манатарки. Моля за мнение от колегите