МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

pike13 написа:Марица много паднала ,кат язовир е.,.
МноУ мЪ кефят изказванията ти, толкоз са живописни.... :lol: :lol:
То и моя домашен язовир е спаднал много, изпуснат до минимума спрямо други години, ама все пак мах. му дълбочина е към то 40 м. :D
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

На колегата Енджой-браво.В момента Марица сигурно е най-капризната река,така че тези рибки са си супер.Аз 10 пъти ходя,9 валат,само единия път хванах едно кефалче около 20см.Ловя само на искуственни примамки,над и след Пловдив.Но иколегите които ловят на перо или рибка,и те не хващат.Поне аз невидях някой да е хванал.Нека и други споделят,може някой да е направил добър излед.Колеги,споделете,да видим какво се случва по тая река?
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Здравейте колеги,вчера пак бях по Марица.След Пловдив,чак до сепарациите,дето вадят пясък.4 часа въртене с различни примамки,блесни и воблери и нищо.От сепарациите,на колата, и слязох долу на бента,до с. Маноле.И там повъртях около час и половина,но нямаше никаква слука.Дори почукване.На отстрешния бряг хванаха няколко дребосъка на перо,може би алай, и това е.Такова безрибие нее било никога,незнам на какво се дължи?Някой ако е направил добър излед,нека пише,може и в мен да е причината за неуспеха,знам ли?Но поне разходката си я биваше,природата около реката е супер.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

не е в теб колега причината, и при нас повечето е така,а бента на Маноле го забрави за въртяне, ходи по надолу и търси места дето няма хора :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мерси,при първа въэможност ще слезна по-надолу.Дано нататък да има слука.Между другото,замислям се за подмяна и на такъма.
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Близо месец не бях стъпвал на любимата река, но, разгеле, вчера ми се отдаде възможност да помяткам няколко часа. Реката беше бистра и маловодна, а от рибата нямаше и следа :( На всичкото от горе, след около час водата засмърдя неистово и се размъти, защото по-нагоре има кланица и уродите в събота, а и в неделя, изпускат гняс в реката, необезпокоявани от никого.
Марица е адски обезрибена, като дори наличието на всевъзможни рибешки предизвикателства в раницата ми, не помагат в повечето случаи да се отърве капото. След като изредих какви ли не воблери, блесни, спинери и клатуни, реших да пробвам и на "дЖик-так". Очастъкът е сравнително плитък (само на едно място има дупка към 2 метра, иначе дълбочината е до метър) с доста закачки и още с първото замятане отървах една осем сантиметрова отровно зелена силиконова, и посипана с брокат рибка с десет грамова глава. После вързах втора, със светъл корем и черно гръбче и след няколко хвърляния закачих нещо (предположих, че е щукле). Рибето се дърпаше доста, та си направих "густото". Оказа се доста лакомо кефалченце, което беше налапало целия силикон, барабар с главата.

Изображение

Поздрави и наслука :fishing12:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Колеги, има ли някаква активност на кефала по Марица, защото утре мисля да ходя.Говоря за района Пазарджик-Пловдив.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Активност - 0

Виж дивите патки ,кормораните ,гълъбите и други пернати са се групирали на големи пасажи покриващи 5км.от реката :lol:

Риби няма , извънземните ги изловиха и изядоха :lol:
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

pike13 написа:Активност - 0

Виж дивите патки ,кормораните ,гълъбите и други пернати са се групирали на големи пасажи покриващи 5км.от реката :lol:

Риби няма , извънземните ги изловиха и изядоха :lol:
Ще ставаме ловци. :D
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Ще вдигам нулите на оловните глави ,но за целта ми трябва точна и далекобойна пръчка за пернати нещо да препоръчате - майтапче,положението хич не е розово
пребират се маломерки от "тапанарите" немам думи.,..,..

Много жалка картинка
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Колеги, интересува ме местността около с.Зетьово - има стар мост. Изглежда доста надеждно, но и лесно достъпно за близко живеещите "роми". Някой ако има наблюдение може да сподели. Благодаря предварително.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Така е, лесно достъпно е, има хубави места, но има един проблем! В района зетьовци са всеизвестни с различни методи за улов на риба, при които е забранено използването на въдица и макара! :/ Ако искаш да си хапнеш мариченска риба иди в петък на пазара в Чирпан, на достъпна цена е .... тва е положението
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Ако ще е за хапването ще ям морска риба. Просто искам да пробвам мариченските щуки със спининга.
Шримпа
новобранец
новобранец

Мнение от Шримпа »

Здравейте :)

В неделя(15.11) се възползвах от хубавото време и понамокрих воблерите в Димитровград, след моста. За 4 часа, между 12 и 16.30 часа и около 1 км ходене, резултата е 8 клена и още 2 удара.
3 те около 25 см - се излъгаха на около метър от брега .
5 те малко по-големи - в средата на течението , почти веднага след падане на воблера.

Водата беше сравнително бистра. Всички рибета си плуват, за да има и за следващия път :)
Прикачени файлове
IMG_20151115_150232_small.jpg
IMG_20151115_150232_small.jpg (320.6 KiB) Преглеждано 1220 пъти
IMG_20151115_150137_small.jpg
IMG_20151115_150137_small.jpg (146.3 KiB) Преглеждано 1220 пъти
IMG_20151115_122905_small.jpg
IMG_20151115_122905_small.jpg (371.31 KiB) Преглеждано 1220 пъти
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Колеги-спинингисти, сега не е ли сезона на силиконовите примамки. Някой пробвал ли е на силикон по Марица? Аз вчера помятах в района на Пловдив, но нямаше дори удар. Иначе водата е много чиста и бистра, но пък и нивото на реката е доста спаднало...вероятно и това оказва влияние, защото иначе не мога да си обясня защо хищника не гонеше, при тези добри условия.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”