Шакеспеаре про-ам маЧ
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Може да си брулиш орехи, ако комплексарите с дългите тояги не са те изпреварили.
Колега дай някяква снимка да видим, за какво говориш, явно не се разбираме нещо.

Колега дай някяква снимка да видим, за какво говориш, явно не се разбираме нещо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- учете се от него
Ами ползвай си я както всеки друг мач 3.60/3.90- това са двете класически английски дължини(12/13") , от там нагоре е "наднормено".gazda написа:мисля че и 3м ще върши работа,а и рибари от Приморско са ми казвали че тия с големите въдици иэбивали комплекси???По добре кажете как да я изполэвам
Ще имаш малко ограничение при риболов с неподвижен ваглер(плувка) за максималната дълбочина на която можеш да ловиш- 2-2.20м. , но за подвижен ваглер(плувка) дължината въобще не те бърка- контрола в/у линията е "под" а не "над" водата. Доста колеги ползват дългите мачове 4.20-6.0м и като болонезета за река и в затворени водоеми , най-вече. Ако можеш все пак пусни някоя снимка и параметри на пръчката защото "МАЧ" в английската терминология не означава непременно "пръчка за мачов риболов" , и едва ли пръчката е мачова с тази дължина(лично мнение)

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Най-късата ми въдица е фидера 3.90,имам всички дължини на мач,сигурно съм комплексар защото карам и Гранд Еспейс и ловя и с щека.И имам около 50 класни плувки за английски риболов,то с тия комплекси,май трябва да търся психо-терапевт.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Най-късата ми въдица е фидера 3.90,имам всички дължини на мач,сигурно съм комплексар защото карам и Гранд Еспейс и ловя и с щека.И имам около 50 класни плувки за английски риболов,то с тия комплекси,май трябва да търся психо-терапевт.
карам и Гранд Еспейс-эасегна се к0й?..............

i po na dalboko da vliza6-pjasak njama da izvadish-no opitvai:)
-
- учете се от него
Ами като е "мач" караш си като с мач и толковаgazda написа:Shakespeare pro-am mach.1800/300.carbon/към ня имаше и Ваглери.а мисля че е mach эащото имаше и картинка с утежнение с Ваглери

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Понеже се спами по темата ще пиша в едно изречение,приетата за универсална дължина въдица за английски риболов у нас е 4.20 и 4.50.На 3 м пръчле при дълбочина 2.80 ще се налага да ловиш с подвижно.Та затова комплексарите ловим с дълги пръти а разбирачите си ги избират според размера в гащите.10 години съм имал риболовен магаззин и през този период съм продал 5 въдици по3.90 и мнооооооого 4.20 и 4.50.Май трябва нова тема за дължината на въдицата плюсове и минуси.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
МАЧ
На няколко колеги съм избирал или препоръчвал мачове- 4.50, естествено, даже тук-там и с наставки до 5.20/5.40
На онези от Острова дължините са им 3.60/3.90 щото водоемите в болшинството са им широки канали 1.50/2.50 дълбоки. В тази тема просто на колегата му аризали такава пръчка и питаше какво да я прави..... 

-
- кандидат преподавател
С три метра дължина няма значение дали пише на нея "мач".Става идеално в ВГ за риболов по малките рекички,където над теб има надвиснали клони,а встрани по брега има храсти и в самата река няма условия да правиш дълго "изтичане".Разбира се,в такива водоеми изобщо не ти трябват ваглери и изобщо подвижни плувки,обикновените неподвижни са на ход,защото и да има вирчета,в тях няма по-големи дълбочини от 1-1,5 метра.На такива места се кефя с една супер лека пръчка "Глоуб"с дължина 3,30 м.Много кефал,мряна,кротушки и тук-там по някоя "балканка".
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Re:
Изв се на автора на темата за офф топик-а, но не мога да се въздържа....chacho написа:Колега butnik няма и как да ти стане ясното мачовия риболов е сложна наука,но с повече тренировки и майстор ставаш
![]()
![]()

Днес ми беше ама много крив ден!....Като се прибрах, викам си "Я да влезна да се поразгледам, да се поразсея малко"...
Случайно попаднах на темата....Това мнение.....няма как да не ме развесели

Сега съм усмихнат и ми е весело:)
Чачо, благодаря ти!