Шакеспеаре про-ам маЧ

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Може да си брулиш орехи, ако комплексарите с дългите тояги не са те изпреварили. :lol:
Колега дай някяква снимка да видим, за какво говориш, явно не се разбираме нещо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gazda
новобранец
новобранец

Мнение от gazda »

просто до сега сам лоил само на тежко на плочка кюспе ,прожина и на далян.затова питам
i po na dalboko da vliza6-pjasak njama da izvadish-no opitvai:)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gazda написа:мисля че и 3м ще върши работа,а и рибари от Приморско са ми казвали че тия с големите въдици иэбивали комплекси???По добре кажете как да я изполэвам :?:
Ами ползвай си я както всеки друг мач 3.60/3.90- това са двете класически английски дължини(12/13") , от там нагоре е "наднормено".
Ще имаш малко ограничение при риболов с неподвижен ваглер(плувка) за максималната дълбочина на която можеш да ловиш- 2-2.20м. , но за подвижен ваглер(плувка) дължината въобще не те бърка- контрола в/у линията е "под" а не "над" водата. Доста колеги ползват дългите мачове 4.20-6.0м и като болонезета за река и в затворени водоеми , най-вече. Ако можеш все пак пусни някоя снимка и параметри на пръчката защото "МАЧ" в английската терминология не означава непременно "пръчка за мачов риболов" , и едва ли пръчката е мачова с тази дължина(лично мнение) :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Най-късата ми въдица е фидера 3.90,имам всички дължини на мач,сигурно съм комплексар защото карам и Гранд Еспейс и ловя и с щека.И имам около 50 класни плувки за английски риболов,то с тия комплекси,май трябва да търся психо-терапевт.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
gazda
новобранец
новобранец

Мнение от gazda »

Shakespeare pro-am mach.1800/300.carbon/към ня имаше и Ваглери.а мисля че е mach эащото имаше и картинка с утежнение с Ваглери
gazda
новобранец
новобранец

Мнение от gazda »

Най-късата ми въдица е фидера 3.90,имам всички дължини на мач,сигурно съм комплексар защото карам и Гранд Еспейс и ловя и с щека.И имам около 50 класни плувки за английски риболов,то с тия комплекси,май трябва да търся психо-терапевт. :lol: :lol: :lol: карам и Гранд Еспейс-эасегна се к0й?..............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gazda написа:Shakespeare pro-am mach.1800/300.carbon/към ня имаше и Ваглери.а мисля че е mach эащото имаше и картинка с утежнение с Ваглери
Ами като е "мач" караш си като с мач и толкова :lol: Не виждам какъв е проблема :roll: Мен специално ме учуди дължината понеже е необичайна. То няма проблем да ловиш с монтажи и тактики за "мач" и с шаранджийски прът 3.60/3.90 , даже в някои случаи се налага :D Така че честито и да ги изкъртиш 8)
Изображение
gazda
новобранец
новобранец

Мнение от gazda »

мерси - ште пустна и снимка после
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Понеже се спами по темата ще пиша в едно изречение,приетата за универсална дължина въдица за английски риболов у нас е 4.20 и 4.50.На 3 м пръчле при дълбочина 2.80 ще се налага да ловиш с подвижно.Та затова комплексарите ловим с дълги пръти а разбирачите си ги избират според размера в гащите.10 години съм имал риболовен магаззин и през този период съм продал 5 въдици по3.90 и мнооооооого 4.20 и 4.50.Май трябва нова тема за дължината на въдицата плюсове и минуси.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не трябва, там са ясни нещата
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

МАЧ

Мнение от Бачо Илия »

На няколко колеги съм избирал или препоръчвал мачове- 4.50, естествено, даже тук-там и с наставки до 5.20/5.40 :D На онези от Острова дължините са им 3.60/3.90 щото водоемите в болшинството са им широки канали 1.50/2.50 дълбоки. В тази тема просто на колегата му аризали такава пръчка и питаше какво да я прави..... 8)
Изображение
gazda
новобранец
новобранец

Мнение от gazda »

щото водоемите в болшинството са им широки канали 1.50/2.50 дълбоки--------обаче там никой не лови :!:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

С три метра дължина няма значение дали пише на нея "мач".Става идеално в ВГ за риболов по малките рекички,където над теб има надвиснали клони,а встрани по брега има храсти и в самата река няма условия да правиш дълго "изтичане".Разбира се,в такива водоеми изобщо не ти трябват ваглери и изобщо подвижни плувки,обикновените неподвижни са на ход,защото и да има вирчета,в тях няма по-големи дълбочини от 1-1,5 метра.На такива места се кефя с една супер лека пръчка "Глоуб"с дължина 3,30 м.Много кефал,мряна,кротушки и тук-там по някоя "балканка".
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re:

Мнение от КрасиПловдив »

chacho написа:Колега butnik няма и как да ти стане ясно :wink: то мачовия риболов е сложна наука,но с повече тренировки и майстор ставаш :lol: :lol: :lol:
Изв се на автора на темата за офф топик-а, но не мога да се въздържа.... :)
Днес ми беше ама много крив ден!....Като се прибрах, викам си "Я да влезна да се поразгледам, да се поразсея малко"...
Случайно попаднах на темата....Това мнение.....няма как да не ме развесели :)
Сега съм усмихнат и ми е весело:)
Чачо, благодаря ти!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Re: Шакеспеаре про-ам маЧ

Мнение от Skorpi »

И мен :finga:
:axe:
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение