Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Дреме ми,коли моли-тенекии-Хората са Важни-нал тъй. :D

А наздраве,сипвам си още една 3та чашка.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Баси !!!
След срещата на Кире не му стааа , Люс съ пропил ........
Баси !!!
Кво сте праили вий бре ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Дааааа....пия си сутрешното кафе, разглеждам преса, форуми и в мен се надига вълна на възмущение. Не, не е вълна, а цял вулкан от размисли и страсти.
Вчера гледам телевизия.....навсякъде се набляга на темата за предстоящия Хелоуин....и по новинете и по комерсиалните предавания. Дори и филмите почти бяха на такава тематика. За предстоящия 1 ноември нищо, или тук там се спомене нещо в телеграфен стил.
Та да си изкажа мъката и болката.

Вън католико-протестантските измишльотини, нямащи нищо общо с българските традиции, бит и култура! Векове наред българските деца са помагали в домакинството и в работата, чакали са с нетърпение Бъдни вечер и Сирни заговезни, свивали са сурвачки и мартенички, а не са се обличали като попикани несретници , обикалящи къщите за по два бонбона като последните прошлеци.
Този жалък маскарад, заедно с лигавите валентинки, бяха наложени с цел веригите да продават боклуците си на балъците, а напоследък се забелязва и масирано налагане в училищата на двата пишманпразника. В градината на внука още миналата година всички родители се обявиха против тези маскаради и занимаването на децата с тях. Така тази седмица на малките там беше обяснено какво е Димитровден и защо носи първите снежинки, вместо да се обличат с тоалетна хартия и да се мажат по лицата като идиоти...
Всъщност в празника няма нищо лошо, но да си е на мястото-в тези страни, в които е традиция. Особено в Ирландия и Британия, вероятно поради друидския си произход, Хелоуин е чакан с нетърпение и е вълнуващ и обичан празник. Така и трябва да бъде-но в Ирландия не свиват сурвачки, както и жената на Обама не плете мартеници. Това жалко подражателско поведение няма да ни докара нищо хубаво. Понеже научихме децата си на българска история и традиции, та сега ги караме да просят бонбони от бабичките и да купуват сърчице с мигли на комшийското момиченце, което вчера са натупали порядъчно зад блока или са му хвърлили две шепи пясък в косата( примерно).
Когато негрите в Мисисипи сложат мартеници и станат коледари, а белите ги чакат на чардака да им раздадат кравайчета и мед с орехи, тогава аз ще се празнувам Хелоуин.
Не мога да разбера ЗАЩО ЗА БОГА се опитват да налагат на хората какво и кога да празнуват? Имаше едни комунисти, които ни караха да празнуваме ВОСР на 7ми ноември/която беше октомврийска, но се празнуваше през ноември/ Дядо Мраз на Нова година, 1ви май денят на трудещите се, Септемврийското въстание, другото 9-то септемврийско/тоест окупацията на България/..А празници като Съединението, Освобождението на БГ на 3ти март бяха в миманса. Ние всичките сме деца на пропагандата и като такива, празнуваме това,което ни се налага в момента. Мигар Коледа/не нашата с клането на прасето/ а онази другата, е КОЛЕДАТА на православните християни? В объркан свят живеем дами и господа. И празниците са ни най-малкият проблем. Аз например си мисля за едни леко фалшифицирани и купени избори.Мисля си за едни нови 5 и кусур милиарда, които ни се вменяват като дълг, мисля си за едни чужди армии, които ще ни "пазят" от не знам си кого/излиза че ще ни пазят от самите себе си/, мисля си за България че е превърната в разграден двор, мисля си за Родината където престъпниците, педерастите и курвите са герои и ВИП персони, а полицаите опитващи се да пазят закона са престъпници. Мисля си за това, как за Бога Мафията управлява държавата, а ние се занимаваме с някакви празници, които даже не би следвало да бъдат коментирани. Такива ми ти работи, драги ми Смехурко.

Нека си спомним, че България на 1 ноември отбелязва Деня на народните будители, които са ни завещали любов към Родината, любов към Бога и ближните, а не чуждопоклонство и привързаност към дявола и неговата свита.

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Хелоуин, Коледа и св.Валентин - това се празнува в днешно време - от младо пък и от д'Ъртанян кът мен! :D

Ай, ставайте, докът не са дошли будителите с колд-уотър-бакит-а! :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Добро утро и от мен,слагам кафето.

Риболовци.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Хубавото на хелоуин е, че може да си легнеш до вещица и да се събудиш до будителка.

4est1t prazn1k na vs14k1 1st1nsk1 balgar1.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
lusienn

Мнение от lusienn »

Краси в твоя камион така ли е обстановката.

Изображение

Кире след малко,отивам с комшията за гъби-че гледам слънчева прогноза-ти искаш ли от гъбите рижинки,

да ти метна един буркан пътьом като тръгвам.

Риболовци.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Въпреки ,че споменах за него мимоходом и в шеговита форма ,всеки празник свързан с националната ни история ,настояще и бъдеще за мен е важен Чести празник !

Никога няма да забравя една страхотно красива украинка ,как се кръстеше в параклиса с костите и имената на загиналите при Дряновският манастир :shock:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Баси, тъкмо се зарадвах, че брадърите от Кроейша са създали продукт за профита като мен, а именно сам да играе и да минава през рошките като нер.....
Но и там се сблъскаха титаните и простото аз отново останах объркано :roll:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А добро Ви утро и от мен :D

Бетовене , ти си бил своего рода вид ционист бре :lol: :lol: :lol:
Отдавна не сме в средновековието и на който кой празник му харесва , да си го празнува с кеф сметам . Особено когато носи много кеф на дечурлята .
Друг е въпроса , че примерно Хелоуин от никой не ни е налаган насилствено за разлика от християнството . Що глави са се тръкулнали докато измести Тангра и сие :mrgreen:
Та проЗдотии от типа религии , мен лично не ме касаят ама ич , което ми дава свободата да се насладя гастрономически и физиологически на който празник си ме кефи :D
Кой иска да си верва в кво и в кой си ще , стига да не ми натрапва неговите си вервания в квото и да е било .
Религиите , без значение коя ще фане човек , са утепали най-много народ напълно безсмислено в името на неква химера праведна единствено от нечия лична гледна точка .
Та тъй . Теологията има хубави страни единствено от към това , че ни предоставя куп празници , а както е казал един мой дЪ бест ментор - "Колкото повече , толкова повече" :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

:lol: :lol: :lol: Да бе, да. Аз, ционист....може ма в някой друг живот.
Та правилно хортува твоя дЪ бест ментор - "Колкото повече , толкова повече"
Коледа....ама наша си.....свинска и винска. Сурвакари, мартеници......нищо общо с християнството. Но наши си, от векове.

Важното е да не забравяме корените си и да сме по-често на маса.....всичко друго е суета :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз съм готов.

Гъбите са на котлона,

Масата е сложена и мезиме от,

Пресното зеле,къде го купих пътьом,..

И сме се събрали по комшийски,

С жените,на винце и ракийка.
IMG_20151101_165528.jpg
Наздраве на групата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Един поздрав от мен.

Разбрах че шефа .на жената,в ляво от мен,

Живее в лондон,и е от нашия форум.

Жоре до 2 дена ти я пращам,

Пак там при вас.
IMG_20151101_190519.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:....както е казал един мой дЪ бест ментор - "Колкото повече , толкова повече"
...и взел, че умрял от свръхдоза! :mrgreen: :lol: :smt044

За мен празник, за който не се знае кво се яде и пие на него - не е празник! :mrgreen: :drinkers:
(не е и пълник де! :lol: )
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Люско, мерси, брат, за бурканя с гъби! :smt023 Да връщам ли амбалажа? :mrgreen:

Изображение

Първо ще дам на тъщата да опита и след 24 часа може и аз... :mrgreen: ...като направих и с гъбите на Жорката! :wink:

@Жоре, споко, ша има армагани и за теб, когато речеш, че ще си на линия, че нещо напоследък ич те няма от толкова банкети... :roll:
Заключено

Обратно към “Разни”