Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Какво се прави при счупен мач?
Модератор: sapuna
Какво се прави при счупен мач?
Как се процедира при счупена въдица? Взех си едно шимано аливио, на 2-3 риболова е въдицата, дадох я на баща ми да полови с нея, но той някак успя да я счупи.
Счупването е в началото на втората секция, там където се снажда с първата. Счупването е по продължението на въдицата на няколко места. Нямам представа какво е причинило счупването, а и баща ми не може да даде адекватно обяснение на случилото се.
Как да процедирам в ситуацията? Има ли смисъл изобщо да я нося тая въдица до магазина, от който я купих или направо да търся майстор, който да я поправи? Понеже повечето счупвания, за които четох са на две, а не така по протежението на въдицата, има ли изобщо възможност за поправка?
Ако да, можете ли да ми препоръчате някой майстор от Пловдив. Аз намерих един от Стара Загора.
Благодаря.
Счупването е в началото на втората секция, там където се снажда с първата. Счупването е по продължението на въдицата на няколко места. Нямам представа какво е причинило счупването, а и баща ми не може да даде адекватно обяснение на случилото се.
Как да процедирам в ситуацията? Има ли смисъл изобщо да я нося тая въдица до магазина, от който я купих или направо да търся майстор, който да я поправи? Понеже повечето счупвания, за които четох са на две, а не така по протежението на въдицата, има ли изобщо възможност за поправка?
Ако да, можете ли да ми препоръчате някой майстор от Пловдив. Аз намерих един от Стара Загора.
Благодаря.
-
- разбира нещата
Re: Какво се прави при счупен мач?
Така като гледам /чета/ ми прилича на смачкана, настъпена или нещо подобно, но това няма особено значение вече. Решението според мен е или да я види майстор /можеш да качиш една снимка на счупеното тук в темата/ и да каже може ли да се оправи. Втория вариант е да си намериш друг такъв мач втора употреба или най-добрия вариант колега да има такъв дефектирал, но със здрава за теб част. Може и да се поръча ново второ коляно, но доставката с нашите "вносители" ще отнеме поне три месеца. Щом си от Пловдив можеш да звъннеш и на Filstar. Те са вносители на Шимано. Мен лично са ме отсвирвали, но пробвай и ти. Успех.

Това е най-добрата снимка, която успях да направя. Тук се вижда най-голямата "резка". Както казах, не е счупено на две, но има много на брой такива "резки" по продължение на въдицата от всички страни, само там.
Прилича на някаква куха сламка/пръчка, която като стиснеш се чупи, но не на две, а по продължението си.
По въдицата не е стъпвано. При замятане се е превила на две. Според мен най-вероятно е закачил нещо отзад.
0897573883 - НикиRaynor написа:
...можете ли да ми препоръчате някой майстор от Пловдив
п.п. Правил ми е счупен фидер преди 3-4 години, още си работи
Здравей,колега,та по въпроса ХОДИ СЕ НА МАЙСТОР.като на ,,доктор, и пак 

Лично мое мнение е че това си е чисто настъпване или притискане някъде.
Относно поправката.......много кофти място е точно до сглобката............
но ти кака или иначе нямаш избор.
Потърси от някъде втора ръка здрав мисля че ще е най-добре за теб.
Относно поправката.......много кофти място е точно до сглобката............
но ти кака или иначе нямаш избор.
Потърси от някъде втора ръка здрав мисля че ще е най-добре за теб.
Същатата въдица и същият проблем имах но ми го оправиха за около 12 или 15 лева беше миналата година,занесох въдицата в магазина на 6-ти септември до жп прелеза те си имат майстор и ми я направи много здрава имат и нов магазин между мола и болница пещерска задният път
- falco2
- ще става разбирач
HITO написа:Същатата въдица и същият проблем имах но ми го оправиха за около 12 или 15 лева беше миналата година,занесох въдицата в магазина на 6-ти септември до жп прелеза те си имат майстор и ми я направи много здрава имат и нов магазин между мола и болница пещерска задният път
Точно там отивам днес, за смяна на водач. Сигурен съм, че ще си доволен колега.
Някакво ориентировъчно адресче може ли да пуснете да ида и аз там? 

Търси Жоро !
- Прикачени файлове
-
- Без име111111.png (262.15 KiB) Преглеждано 1716 пъти
Благодаря за помощта на всички колеги, които се включиха в темата.
Ще я занеса там и ще видим какво ще стане. Ще пиша, като има резултат.
Ще я занеса там и ще видим какво ще стане. Ще пиша, като има резултат.

- falco2
- ще става разбирач
Ето колега, Митко е едно от момчетата.
На "6 септември" с "Копривщица", под кооперацията.
<iframe width="300" height="250" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.bgmaps.com/link/map/77076362 ... "></iframe>
На "6 септември" с "Копривщица", под кооперацията.
<iframe width="300" height="250" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.bgmaps.com/link/map/77076362 ... "></iframe>