Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Благодаря на колегата Vid за отговора.Сега като се разрових в личните си съобщения видях че точно този модел на Dragon си ми предложил ... но тогава сумата от 130лв ми се видя много и за това купих Раптъра за 80лв.Аз по принцип търсех пръчка с бърз строй както и казват а то се оказа че върхът и доста по мек и от старата на Формакс.Общо взето пръчката не е лоша но не това търсех.Та за това сега го продавам Раптъра макар че съм ловил с него не повече от 10на риболова.
Извинявам се, ако с въпроса си съм повлиял по някакъв начин и съм допринесъл за отклонение от темата.
Нека ако модераторът прецени, да изтрие коментарите.
Благодаря на всички изразили мнение, по зададения от мен въпрос.
Поздрави и наслука на всички!
Нека ако модераторът прецени, да изтрие коментарите.
Благодаря на всички изразили мнение, по зададения от мен въпрос.
Поздрави и наслука на всички!
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, не нося отговорност за това кое съм предложил, то е само насока и ЛИЧно мнение....ivanst написа:Благодаря на колегата Vid за отговора.Сега като се разрових в личните си съобщения видях че точно този модел на Dragon си ми предложил ... но тогава сумата от 130лв ми се видя много и за това купих Раптъра за 80лв.Аз по принцип търсех пръчка с бърз строй както и казват а то се оказа че върхът и доста по мек и от старата на Формакс.Общо взето пръчката не е лоша но не това търсех.Та за това сега го продавам Раптъра макар че съм ловил с него не повече от 10на риболова.
Въдица с име Раптър за пръв път чувам и такава не мисля да съм предлагал на някой... ???
Моля да не ме вкарваш в дилеми или дискусии, в кои не участвам....
Колеги, имайте в предвид, че темата е отворена от сестрата през 2009г., сега сме 2015г. и въдиците, т.е. читавите такива са се изместили като цена нагоре за тия години...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Пичове дайте някакви идей за спининг въдица. Спрял съм се на 2.70 дължина която ми е най удобна, но може и 2.40м. Другите ми изисквания са да е максимално лека и цена до 50-60лв максимум
Ще я ползвам само за пъстърва и някой друг клен. Давайте идей че като цяло не ловя на спининг просто искам въдица която да я максимално лека.
За макара ще ползвам shimano sienna 2500 fd

- radogagov
- ще става разбирач
Здравей,Slavi_82 написа:Пичове дайте някакви идей за спининг въдица. Спрял съм се на 2.70 дължина която ми е най удобна, но може и 2.40м. Другите ми изисквания са да е максимално лека и цена до 50-60лв максимумЩе я ползвам само за пъстърва и някой друг клен. Давайте идей че като цяло не ловя на спининг просто искам въдица която да я максимално лека.
Много ми е интересно, къде ще използваш пръчка с такава дължина. Ако ще ловиш пъстърви в България моето мнение е да се ориентираш към пръчки с дължина 1,50-2,00м. Повечето ни реки са такива, че с 2,70 направо ще ги прехвърлиш дори без да замяташ

Какво според теб е лека пръчка? За ценовия диапазон, който си посочил едва ли би намерил перфектната, че и да е лека. Примамките, които се използват в УЛ и Л спининга са с малък грамаж, затова ще ти е необходима въдица с нисък тест по примамки, който да е реален или близко до него. Не се сещам за такава в дължина 2,40-2,70. Не казвам, че няма такива пръчки, но ако добавиш още една 0 към цифрите 50-60, може и да намериш. Успех

-
- вече хвърля и на тежко
radogagov написа:Здравей,Slavi_82 написа:Пичове дайте някакви идей за спининг въдица. Спрял съм се на 2.70 дължина която ми е най удобна, но може и 2.40м. Другите ми изисквания са да е максимално лека и цена до 50-60лв максимумЩе я ползвам само за пъстърва и някой друг клен. Давайте идей че като цяло не ловя на спининг просто искам въдица която да я максимално лека.
Много ми е интересно, но ако добавиш още една 0 към цифрите 50-60, може и да намериш. Успех
Е те тва кърти ,понявтието за достъпна цена в БГ

п.п.виж снимката от аватара ми ,1.95см,акция 8-15
Вади и по големи риПки

Awa-shima e марката ,около 50левчета
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
-
- новобранец
Здравейте колеги, предстой ми закупуването на лайтспининг и съм се спрял на следния прът:
http://www.aquasport-n.com/%D1%81%D0%BF ... l-pid=4683" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Заслужава ли си ?
http://www.aquasport-n.com/%D1%81%D0%BF ... l-pid=4683" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Заслужава ли си ?
Аз до сега съм ловил с въдица която беше 2.40 и има какво да се желае. Определено 2.70 ми е по удобната
все пак аз си собствен стил на риболов които ми е резултатен и съм преценил че горе долу тва е което търся като размер. А като цена..... тук нещата са доста спорни. Определено ще ловя по няколко пъти в годината с тая въдица така че не мисля да влагам много пари в нещо което ще се ползва доста рядко 
А и съм посочил макарата с която ще ловя, лека ми е удобна ми е, така че аре немам нужда от марки като Awa-shima или там подобни . Иначе и до посочената цена намирам доста голям избор на пазара. Просто искам да чуя вашето мнение

А и съм посочил макарата с която ще ловя, лека ми е удобна ми е, така че аре немам нужда от марки като Awa-shima или там подобни . Иначе и до посочената цена намирам доста голям избор на пазара. Просто искам да чуя вашето мнение
Slavi_82 написа:... Просто искам да чуя вашето мнение
Eто моето добросъвестно мнение: с посочените критерии, ти просто не бива да се занимаваш със спинингов риболов на кефал и/или пъстърва, колега. Ще е само мъка, без кеф. Риболов на плавка, на леко дънце, евентуално на фидер - това е твоето амплоа, според мен. Успех!
Mъка,мъка колко па да е мъкаД-р Флекс написа:Slavi_82 написа:... Просто искам да чуя вашето мнение
Eто моето добросъвестно мнение: с посочените критерии, ти просто не бива да се занимаваш със спинингов риболов на кефал и/или пъстърва, колега. Ще е само мъка, без кеф. Риболов на плавка, на леко дънце, евентуално на фидер - това е твоето амплоа, според мен. Успех!

истинската мъка е да ловя с тва която ловях до сега... къси телескопчета които са по тежки и уморяват ръцете. затова реших да се огледам за нещо по леко което да ми доставя удоволствие от риболова.Та по темата на пазара има разни въдички на осако и разни други китайци около 170-180 грама въпроса е кой модел става за нещо и дали можем да паднем под тоя грамаж. Например около 140-150 грама за въдицата

Иначе мерси за съветите но преди 20 години съм се насочил към риболова на шаран на дъно. От тази година ги ловя и на фидер доста успешно

Уби всичко деЦко в мен..Slavi_82 написа:...така че аре немам нужда от марки като Awa-shima или там подобни . ..Просто искам да чуя вашето мнение

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- daniel defoe
- разбира нещата
Привет колега,Slavi_82 написа:... Определено 2.70 ми е по удобнатавсе пак аз си собствен стил на риболов които ми е резултатен и съм преценил че горе долу тва е което търся като размер. А като цена..... тук нещата са доста спорни. Определено ще ловя по няколко пъти в годината с тая въдица така че не мисля да влагам много пари в нещо което ще се ползва доста рядко
...
при упоменатите от теб параметри, няма как да намериш по-изгодна от тази!
Въпросът обаче за качеството, теглото и удоволствието/удовлетворението, което ще изпиташ при риболов с нея остава отворен и за твоя сметка

Поздрави и наслука

- radogagov
- ще става разбирач
Пробвай с тази: http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 31&t=67846 Нямам си и идея как ще се държи, но поне отговаря на повечето посочени критерии.Slavi_82 написа:Аз до сега съм ловил с въдица която беше 2.40 и има какво да се желае. Определено 2.70 ми е по удобнатавсе пак аз си собствен стил на риболов които ми е резултатен и съм преценил че горе долу тва е което търся като размер. А като цена..... тук нещата са доста спорни. Определено ще ловя по няколко пъти в годината с тая въдица така че не мисля да влагам много пари в нещо което ще се ползва доста рядко

Днес си избрах въдица и не кой знае какво но като цяло ще ми свърши работа.
Въдицата е Ocuma Hydro на 2.70 с керамични водачи, като предния го заменихме с SiC водач и ми излезе 35 лв общо . Като самата въдица е доста гъвкава и с тънка бланка
За тая цена грамажи не съм гледал но ми се видя прилично лекичка въдица и скоро ще я тествам
Въдицата е Ocuma Hydro на 2.70 с керамични водачи, като предния го заменихме с SiC водач и ми излезе 35 лв общо . Като самата въдица е доста гъвкава и с тънка бланка

- njoyz
- научил се да хвърля
Момчета, пръчка 2,70 как ви се струва за Марица и околностите, както и за някои язовири.Досега съм с 2,10 и определено ми идва къса, дори за малки рекички.
Hrabri je vodja narodu treb'o.