МАКАРА

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

joda
новобранец
новобранец

МАКАРА

Мнение от joda »

Колеги спрял съм се на 3 макари за болонезата,но не мога да взема решение коя от тях да взема.Някой ако има такива нека си каже мнението,не става въпрос за тежест и баланс спрямо пръчката,а за качеството на макарите и как работят

1-daiwa LEGALIS
2-shimano STRADIC CI4 2500F
3-RIVE R-MATCH HIGH SPEED 3000

Ще съм благодарен ако някой има такава и си даде мнението!
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАКАРА

Мнение от pampasa »

Здравей ,за първата не мога да кажа нищо ,но с другите две съм ловил доста време ,та.....горещо препоръчвам Shimano Stradic Ci4+ 3000 FA

Изображение

- тегло - 198 гр.
- драг - 7 кг.
- лагери - 7 бр.
- предавателно число - 6:1 / 88 см. с един оборот на дръжката/

Много лека ,абсолютно безшумна макара , със сравнително голям диаметър на шпулата -недостатък / продава се без резервна шпула/.

На цена около 320 лв. с доставката едва ли има по-добро макаре.

п.с. При риболов с болонеза и мач - лично Аз винаги ползвам , бързооборотни макари с преден аванс.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
joda
новобранец
новобранец

Мнение от joda »

благодаря колега,хайде някой да каже нещо за RIVE
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

pampasa написа:Здравей ,за първата не мога да кажа нищо ,но с другите две съм ловил доста време ,та.....горещо препоръчвам Shimano Stradic Ci4+ 3000 FA

Изображение

- тегло - 198 гр.
- драг - 7 кг.
- лагери - 7 бр.
- предавателно число - 6:1 / 88 см. с един оборот на дръжката/

Много лека ,абсолютно безшумна макара , със сравнително голям диаметър на шпулата -недостатък / продава се без резервна шпула/.

На цена около 320 лв. с доставката едва ли има по-добро макаре.

п.с. При риболов с болонеза и мач - лично Аз винаги ползвам , бързооборотни макари с преден аванс.
+1
Ако имаш пари за Shimano Stradic Ci4+ не се колебай,аз имах RIVE R-MATCH HIGH SPEED 3000
Просто няма място за сравнение!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

П.П.-за резервна шпула,можеш да опиташ със същата големина от други модели на Shimano,би било много по-евтино!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

kevlar написа:П.П.-за резервна шпула,можеш да опиташ със същата големина от други модели на Shimano,би било много по-евтино!
да ама е греда с другите модели.... става само от FA ако не бъркам /абе само от един модел/ и цената е същата, макарето е добро по принцип е спинингов модел така че става мултифункционална :lol:

п.п аз прежалих 80лв за резервна шпула
успех
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
WORCGROUP
новобранец
новобранец

Мнение от WORCGROUP »

Май в края на тази година очакват внос и на новия Страдик CI 4+ RA ! Още не сме го видели на живо, но ми изглежда, че ще е доста сполучлива макара за мач и болонезе.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Нов внос???
Има доста колеги които вкарват от ''норда'', по-добре от там отколкото с надценнка от магазините
joda
новобранец
новобранец

Мнение от joda »

новия страдик е уникален и на външен вид и на въртене имах възможноста да го повъртя,но проблема при него е че няма заден ход,няма копче за обратен ход което ме възспира да си го взема
joda
новобранец
новобранец

Мнение от joda »

двоумя се между Shimano Stradic CI4 2500 FA и Daiwa Exceler 2506 HA дайте съвет
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

joda написа:новия страдик е уникален и на външен вид и на въртене имах възможноста да го повъртя,но проблема при него е че няма заден ход,няма копче за обратен ход което ме възспира да си го взема
Не знаех това!
Навремето имах макара 3000 също без заден ход,но не съм имал проблем с нея.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”