Трудни "Слънчеви" риби на фидер

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Трудни "Слънчеви" риби на фидер

Мнение от Калин–Стоянов »

Привет,
Днес използвах слънчевото време и си спретнах един излет на яз.Мандра - Хасковско.
Разбърках храната като добавих разкиснати пелети за да придам малко аромат.

Изображение

Изображение

Пробвах и една храната на Суно байтс – Експлодиращ Фиш мил, от това нещо не може да се направи в никакъв случай топка, няма никакъв шанс да се пре овлажни и да стане на туткал. Разпада се страшно бързо , ако се ползва самостоятелно трябва да е само на плитки водоеми. Направена си е за Англичаните.

Изображение

Първо застанах в плитката част на водоема . Плитко, плитко колко да е плитко на 46 метра беше между 4 и 5 метра.
Премерих дистанцията на колчетата след като избрах точката за ловене.

Изображение

Всичко беше екстра, слънце приятно време .

Изображение

Рибите обаче не бяха с моето настроение , мина един час без никаква индикация за живот във водата. Появи се шефчето с лодката да събира таксата , мина ми точно през петното. То едно петно , умряло та дрънка.
Така или иначе бях решил да се местя….
Платих таксата събрах на бързо и се преместих на носа на дълбокия залив. Мястото е много специфично , от пред и дясно е плитко. В ляво където е залива е някакво дере и е много дълбоко 7-9 метра.
Направих си две петна едното в дълбокото о , другото на границата между дълбокото и плиткото на около 4-5 метра дълбочина.
И се почна пак голямото чакане , сипах си един коледен чай.

Изображение

след два часа успях да хвана първата риба. След нея още една и нещата пак умряха. Рибите не се задържаха на петното или просто не се хранеха.

Гарболино за винаги , хи,хи,хи ...

Изображение

Малко пейзажи от водоема.

Изображение

Изображение

Изображение

Ползвах и малки хитринки , които изобщо не работеха .

Изображение

В крайна сметка въпреки скромния улов си изкарах добре .

Изображение

Изображение

Монтажа ми беше подвижен Патер ностер с рамо от около 10 см. противо оплитаща част и завършваше с фидер гъм. За основно използвах плетено влакно на Лазер Л8 и монофилен шок лидер 0.25 .

Изображение

Въпреки хубавото време ще трябва да минаваме на зимен риболовен режим . Той включва и топла напитка с мляко и кафе , рано или късно .

Поздрави,
Калин.
Последно промяна от Калин–Стоянов на Пет Ное 06, 2015 9:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Трудни "Слънчеви" риби на фидер

Мнение от Chromeo »

Важно е, колега, че сте бил на вода ;) И научих, доста интересни неща от вас, а именно; 1) че риболова в момента е тегав, дори и на фидер. 2) че се очертава "страхотно" състезание :D 3) и че има поне един човек, който си е пуснал рибата на Мандра, евала за което :)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Тъй ще бъде вече, тегаво :( А аз..... почти се капотирах.Поне още малко на слънце, сред природата и дай боже по някоя рибка :smt023
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Калински поне си изкарал приятно, а и не си капо! Порадвал си се на есенното слънце подобаващо!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

:prayer: :prayer: :prayer: за споделения излет,при нас на Дунава тази захранка на става затова :supz: :supz: :supz:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Коки, къде вървиш по асковските гьолове бре.Прочете във Фейса за нашата слука.Щом тоя зъбат крокодил скачаше на десет метра пред нас да гони,значи и плевел има.Грабвай фидера, прави един монтаж за змиорка е се закотвяй там.В момента Сулките са полудяли.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Bibooo
новобранец
новобранец

Мнение от Bibooo »

Това не е "малко улов" бре!
.
Аз имам къде-къде по-срамни снимки в компютъра.

Браво, Коки, поне си подишал свеж въздух! :fishing2:
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Антон Тонев написа:Грабвай фидера
Не са ми интересни белите риби ...

Дай да се организираме да ходим до Гърция да пробвам морските риби с фидера :fishing2:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Калин–Стоянов написа:
Антон Тонев написа:Грабвай фидера
Не са ми интересни белите риби ...

Дай да се организираме да ходим до Гърция да пробвам морските риби с фидера :fishing2:
Това лято,като бях там, и една вечер сме седнали при един грък.До втората ракия, се опитвахме да ползваме езици-компанията Английски, дедото Български-няма такъв смях.По време на "разговора" :D - къде на англииски, къде на български, къде като Мимовете, му обясняваме, че искаме да ловим от брега.Човека тактично се засмя, и изкара един изкуствен рак.На другия ден с този рак изкарахме два малки октопода.На кея, и на плажа имаше поне 20 човека/80% от тях Българи/, и само клатеха въдиците.Та, за Гърция, вече само за Октопод.С тоя фидер, според мен там да ловиш на дъно,не е удачно.Махаш кошницата, и слагаш бомбарда - жълта или червена- за да можеш да я следиш, метър повод - задължително флорокарбон, и бяла кука с малко по дълго рамо.Доста хора това лято вадиха малки заргани на бял червей.Можеш и чепаре да сложиш, но куките да не са по-малки от 10 номер.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Италианците си ловят Ципури на фидер с хранилки за червей . Не виждам причина да не кълве и по Гръчко ...

https://www.youtube.com/watch?v=kIr2ejyKfs4" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”