Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Jumpi
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Еми могат да изядат 4000 кг риба и да набодат още 1000кг на ден.SUPER MARIO написа:Явно не си виждал кво прави ято от около 1000 корморана.Аз на Марица съм виждал.Никакви риболовци с въдица не могат да нанесат такива поразии на рибата.DJONI RINGO написа: Корморана е бич голям,но несравним с човека!!!!! Криеме информация не от грандомания,а от посегателство и унищожение..... за съжаление!![]()
![]()

Не са проблем птиците. За да няма риба в Струма са виновни кормораните с въдица в ръка. Тези които са на моята възраст или ходят по-отдавна по реката знаят много добре колко риба имаше преди десетина години. Че беше рядкост капото и винаги се хващаше по 2-3 скобара поне, а мрените бяха напаст. Преди няколко дни бях на БП и от 50 човека имаше извадени 15 скобара. Това нормално ли е. Колкото и слаб ден да е трябва човек да хване няколко риби. Едно местно момче ми каза, че предната седмица било касапница, баките догоре и всичко се прибира. Е каква риба да има? Хората не разбират че реката не е бездънна яма. Не може само да взимаш и все да има, идва момента когато всичко свършва. Тия риби не могат да се възпроизвеждат със скоростта на излавянето им. Ще става по-зле с всяка следваща година, докато не се научим да пазим, а това никога няма да стане. Гледам че доста хора тук казват че пускат риба. Аз досега съм видял на живо само едно момче от Перник си пусна половината улов, други не съм виждал. Всичко се прибира, а и едно момче от СФ и той си я пусна цялата риба,сори. Относно птиците. В Западна Европа няма ли корморани, защо там има риби по реките. Просто е, там няма месари. При последния ми риболов около мен се извадиха 6 скобара от общо 14 човека от двете страни и нито един от тях не беше върнат обратно. Аз хванах 1 и го пуснах. Да бия 200 км за едно кълване някакси не ми допада. Но както се казва не съм уцелил ден 
По някоя програма чух че след 100 години половина животински видове ще се изчезнали от земята заради човешката дейност. Така казват учените. Да видим докога ще има скобар в Струма.

По някоя програма чух че след 100 години половина животински видове ще се изчезнали от земята заради човешката дейност. Така казват учените. Да видим докога ще има скобар в Струма.
-
- фен клуб-скобар
Явно и ти не си виждал,какво правят зимата от Железница до Бобошево 250-300 тройкаджии;) Корморани имаше и в старо време,а рибата беше бол! Виждал съм не 1000 ,но ята от над сто птици,които правеха сянка на слънцето! Корморана убива не само да се храни,той убива също за удоволствие! Но да сравняваме птицата с човека е малко неравно!SUPER MARIO написа:Явно не си виждал кво прави ято от около 1000 корморана.Аз на Марица съм виждал.Никакви риболовци с въдица не могат да нанесат такива поразии на рибата.DJONI RINGO написа: Корморана е бич голям,но несравним с човека!!!!! Криеме информация не от грандомания,а от посегателство и унищожение..... за съжаление!![]()
![]()
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

с 2 реда ше дам инфо че не ми се пише.ниво бая по ниско от миналата неделя , вода-бистра от към риби доволно не много не и малко с настояване и храна се ловят.за колегата по горе който не е виждал как се връща да му кажа да не слага сички под общ знаменател аз както винаги и днеска си върнах сичко даже като никога и клип направих ама няма да го пусна щотото теа 500 600 човека каде влизат само да гледат кво става и да ловат за буркани тва и чакат имат развита способност по отражение звук или камък да намерят местото за тва клипа си го гледам аз
аре лека

- Martin Mihailov
- учете се от него
Кажи поне колко бяха големи
като тея от миналата седмица то калибъра си е един около килото + -
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Корморана преди 20 години беше в пъти по малко. Даже беше в червената книга и мисля че още е, но в момента въобще не е застрашен от изчезване и е голяма напаст за рибата.Пак ти казвам, никой риболовец с въдица, пък бил и тройкаджия не може да се мери с корморана. Той винаги намира рибата, при това всеки ден и няма не кълве.DJONI RINGO написа:Явно и ти не си виждал,какво правят зимата от Железница до Бобошево 250-300 тройкаджии;) Корморани имаше и в старо време,а рибата беше бол! Виждал съм не 1000 ,но ята от над сто птици,които правеха сянка на слънцето! Корморана убива не само да се храни,той убива също за удоволствие! Но да сравняваме птицата с човека е малко неравно!SUPER MARIO написа:Явно не си виждал кво прави ято от около 1000 корморана.Аз на Марица съм виждал.Никакви риболовци с въдица не могат да нанесат такива поразии на рибата.DJONI RINGO написа: Корморана е бич голям,но несравним с човека!!!!! Крием информация не от грандомания,а от посегателство и унищожение..... за съжаление!![]()
![]()

Бързай бавно.
-
- фен клуб-скобар
Явно не си виждал кво прави ято от около 1000 корморана.Аз на Марица съм виждал.Никакви риболовци с въдица не могат да нанесат такива поразии на рибата.
[/quote]
Явно и ти не си виждал,какво правят зимата от Железница до Бобошево 250-300 тройкаджии;) Корморани имаше и в старо време,а рибата беше бол! Виждал съм не 1000 ,но ята от над сто птици,които правеха сянка на слънцето! Корморана убива не само да се храни,той убива също за удоволствие! Но да сравняваме птицата с човека е малко неравно![/quote]
Корморана преди 20 години беше в пъти по малко. Даже беше в червената книга и мисля че още е, но в момента въобще не е застрашен от изчезване и е голяма напаст за рибата.Пак ти казвам, никой риболовец с въдица, пък бил и тройкаджия не може да се мери с корморана. Той винаги намира рибата, при това всеки ден и няма не кълве.
[/quote]
Изпускаме един важен момент-скобара е близо до населените места по Струма и винаги ври от другите корморани с двата крака:)Птицата изостава! Лятото се виждаха,но не смееха да кацат:) Не казвам,че не правят брутални кланета;)

Явно и ти не си виждал,какво правят зимата от Железница до Бобошево 250-300 тройкаджии;) Корморани имаше и в старо време,а рибата беше бол! Виждал съм не 1000 ,но ята от над сто птици,които правеха сянка на слънцето! Корморана убива не само да се храни,той убива също за удоволствие! Но да сравняваме птицата с човека е малко неравно![/quote]
Корморана преди 20 години беше в пъти по малко. Даже беше в червената книга и мисля че още е, но в момента въобще не е застрашен от изчезване и е голяма напаст за рибата.Пак ти казвам, никой риболовец с въдица, пък бил и тройкаджия не може да се мери с корморана. Той винаги намира рибата, при това всеки ден и няма не кълве.

Изпускаме един важен момент-скобара е близо до населените места по Струма и винаги ври от другите корморани с двата крака:)Птицата изостава! Лятото се виждаха,но не смееха да кацат:) Не казвам,че не правят брутални кланета;)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

демек 1во шубите 2ро птиците и извода е че не си ли пускаме рибите ептен нема има кво да ловиме
-
- фен клуб-скобар
Демек е несериозно да си мислиме,че заради кормораните рибата изчезна и по Струма,Искър и прочие;)В райони напълно обезпаразитено! Извода е,че ние хората ебахме майката на много! Кормораните пасти да ядат сравнимо с това,което изродите свършиха за последните десетина годиниbounce написа:демек 1во шубите 2ро птиците и извода е че не си ли пускаме рибите ептен нема има кво да ловиме

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Естествено, кормораните нямат фризери и не затварят буркани-убиват колкото да се наядат.Лошото, че за разлика от рибата нямат друг естествен врагDJONI RINGO написа:...Кормораните пасти да ядат сравнимо с това,което изродите свършиха за последните десетина години
От неделя - реката е избистрила на сълза и паднала значително. Риболова е повече от тегав
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
До колкото знам корморана е забранен само в БГ от всички съседни нам държави!Естествено е птицата да търси спокойствие при нас и броят им да се увеличава!С което и наглостта им се увеличава,миналата година на покровник един ми излезе на кяколко пъти на 10-тина метра от петното.На бобошево също наглеят!!!Конкуренцията за храна и липсата на реакция от наша страна ще доведе до това естествения им страх от човека да изчезва и тогава ще става грозно!Требе да се топуркат профилактично,контрола е слаб и не пречи покраи другия водоплаващ да се стриже,ма всеки сам си решава!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Малкия корморан е забранен в България, той не е в много големи количества. Големия е свободен за убиване.chokoboy написа:До колкото знам корморана е забранен само в БГ от всички съседни нам държави!Естествено е птицата да търси спокойствие при нас и броят им да се увеличава!С което и наглостта им се увеличава,миналата година на покровник един ми излезе на кяколко пъти на 10-тина метра от петното.На бобошево също наглеят!!!Конкуренцията за храна и липсата на реакция от наша страна ще доведе до това естествения им страх от човека да изчезва и тогава ще става грозно!Требе да се топуркат профилактично,контрола е слаб и не пречи покраи другия водоплаващ да се стриже,ма всеки сам си решава!!!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Малкия корморан е забранен в България, той не е в много големи количества. Големия е свободен за убиване.chokoboy написа:До колкото знам корморана е забранен само в БГ от всички съседни нам държави!Естествено е птицата да търси спокойствие при нас и броят им да се увеличава!С което и наглостта им се увеличава,миналата година на покровник един ми излезе на кяколко пъти на 10-тина метра от петното.На бобошево също наглеят!!!Конкуренцията за храна и липсата на реакция от наша страна ще доведе до това естествения им страх от човека да изчезва и тогава ще става грозно!Требе да се топуркат профилактично,контрола е слаб и не пречи покраи другия водоплаващ да се стриже,ма всеки сам си решава!!!
Tell people there’s an invisible man in the sky who

Ако ставаше за ядене, досега и голям и малък да са изчезнали, ама рядко някой ловец ще хаби патрони.Дори и пари да съберем, пак не е сигурно че ще отидат по предназначение.Освен това реката е много урбанизирана, не е безопасно да се стреляД.Граховски написа:...
Малкия корморан е забранен в България, той не е в много големи количества. Големия е свободен за убиване.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн