Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гъби и риби
Re: Гъби и риби
Здравейте, сутринта се разходих по поляните зад парка "Врана", в посока Тец-а. За по-малко от час резултата беше 4-5 шепи челадинки. Печурки така и не успях да намеря.
Пазете природата!
- StaAnt
- ще става разбирач
Специален поздрав за автора на темата с един двоен удар

Щуката е около 2кг,а гъбите около 4кг.

Щуката е около 2кг,а гъбите около 4кг.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Днес започнах първо с рибите и май сбърках, защото по-пъргавите гъбари вече се връщаха, тогава когато аз се качих за някоя гъбка в планината, ама въпреки навалицата и на двете места успях да взема и от двехе хобита
:

Така, че първо риби, после гъби, после пак риби и - хубав октомврийски ден до София
!

Така, че първо риби, после гъби, после пак риби и - хубав октомврийски ден до София

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идялен, както винаги! 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Чудесни пъстърви.
- G.Petkov
И днес хубав ден за двете хобита,
Сутрин е доста студено и мразовито,

Ама после слънцето надвива мъглата и студа отстъпва на есента,

А с напредването на есента, рибите започват да вземат превес над гъбите
,

Но имаше и гъби, щом съм започнал да пиша пост в темата
!
Есенна гора, спокойна и умиротворена,

Имаше сърнели, пъстърва ям много рядко, но от гъбите си направих прекрасен ордьовър за вечерната ракия
,

Много хубава есен настана, нали
?
Сутрин е доста студено и мразовито,
Ама после слънцето надвива мъглата и студа отстъпва на есента,
А с напредването на есента, рибите започват да вземат превес над гъбите

Но имаше и гъби, щом съм започнал да пиша пост в темата

Есенна гора, спокойна и умиротворена,
Имаше сърнели, пъстърва ям много рядко, но от гъбите си направих прекрасен ордьовър за вечерната ракия

Много хубава есен настана, нали

Верно е хубава есента,но при мени Рибите от Магазина-на 13.80-едър чернокоп-по 100 гр парчето,
но уникално пресен,а гъбите-са от Бурканите-мариновани рижинки.
Така стана днес-щото в Събота съм на работа,както обикновенно.
но уникално пресен,а гъбите-са от Бурканите-мариновани рижинки.
Така стана днес-щото в Събота съм на работа,както обикновенно.

Риболовци.
Здравейте,
И аз като Вас съм любител и на рибите и на гъбите. И аз ходих на комбинирани излети и сам и със семейството . Като казвам комбинирани излети- разбирайте риболов+гъболов. На яз.Тошков чарк,на яз.Голям и Малък Беглик и на други места. И беше така докато не започнах работа в отделение по Хемодиализа.Тук работя вече 20г.Работата ми е с хора с бъбречна недостатъчност и отравяния от почти всякакво естество.Нямате на идея колко хора (цели семейства с по 2 деца ) умряха, въпреки усилията ни и намесата на национални консултанти- именно от гъби.От тогава се спрях.Гъби-само култивирани.
Наслука на всички !
И аз като Вас съм любител и на рибите и на гъбите. И аз ходих на комбинирани излети и сам и със семейството . Като казвам комбинирани излети- разбирайте риболов+гъболов. На яз.Тошков чарк,на яз.Голям и Малък Беглик и на други места. И беше така докато не започнах работа в отделение по Хемодиализа.Тук работя вече 20г.Работата ми е с хора с бъбречна недостатъчност и отравяния от почти всякакво естество.Нямате на идея колко хора (цели семейства с по 2 деца ) умряха, въпреки усилията ни и намесата на национални консултанти- именно от гъби.От тогава се спрях.Гъби-само култивирани.
Наслука на всички !
-
- новобранец
Хич не ти завиждам
Прати малко сърнели към София,че тук трудно се намират по пазарите
Супер излетче,само така да ти върви и успех!

Прати малко сърнели към София,че тук трудно се намират по пазарите

Супер излетче,само така да ти върви и успех!
- G.Petkov
След дълга зимна пауза, най-сетне пак имам повод да пусна пост в любимата ми тема!
/Предварително ще поясня, че ловя само в водоеми изрично упоменати в заповедта на Министерство на земеделието./
Та на едно езеро да София, хванах десетина костура,
Само два ставаха за снимка,

А пролетта вече настъпва, дано и рибите да станат повече,
Сега само зеленината е в изобилие.

Дъждовете обаче дадоха ефект и освен челадинките в Софийското поле тръгнаха и печурките,

Много се надявам, с оглед на прогнозата за времето двойните успехи да продължат.

/Предварително ще поясня, че ловя само в водоеми изрично упоменати в заповедта на Министерство на земеделието./
Та на едно езеро да София, хванах десетина костура,
Само два ставаха за снимка,

А пролетта вече настъпва, дано и рибите да станат повече,
Сега само зеленината е в изобилие.
Дъждовете обаче дадоха ефект и освен челадинките в Софийското поле тръгнаха и печурките,
Много се надявам, с оглед на прогнозата за времето двойните успехи да продължат.

- кирил великий
- разбира нещата
- G.Petkov
За съжаление Кирил вече го няма, за да се зарадва на рибите и гъбите.
Светла му памет.
Като утешение за мен е, че успях тази година няколко пъти да му занеса от любимите му гъби !
Но животът продължава,
Продължава и темата, въпреки слабата от към риби и гъби година!
Заваля малко и излязоха някакви гъбки,

Много ги обичам тези полски печурки в късната есен.
Нежни, вкусни и силно ароматни гъбки!
Светла му памет.
Като утешение за мен е, че успях тази година няколко пъти да му занеса от любимите му гъби !
Но животът продължава,
Продължава и темата, въпреки слабата от към риби и гъби година!
Заваля малко и излязоха някакви гъбки,

Много ги обичам тези полски печурки в късната есен.
Нежни, вкусни и силно ароматни гъбки!
И през монитора се вижда щастливата усмивка на "изстрадалата", през тази година, гъбарска душичка!!!G.Petkov написа:......и излязоха някакви гъбки,........

Утре още повече гъбки да намериш, и рибки да хванеш с "оная" блесничка!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- G.Petkov
Още малко по темата,

Тази риба хванах на спининг, малко необичайно за мен,
Ама от време на време се разнообразявам !
И гъбки,

Тази риба хванах на спининг, малко необичайно за мен,
Ама от време на време се разнообразявам !

И гъбки,
И аз таз година реших да сложа край на шараните с един последен излет 
Та отивам аз и от мой агенти научавам че уж шараните давали на царевичка,ама да си нося и торен за всеки случай.
Отивам до едно близко торище ама червей нанаиси
то тор почти нямаше а червей намерих 10-тина та аман заман викам ще си купя една
кутийка от магазините после да има
Разходих се но следа от гъби нямаше там където ги знам
Срещам един местен кравар и се заговорихме
за тва дали има гъби и той ми вика -Ти момче днеска си последен що народ мина за тия гъби ! Но ей там долу след оня трън имаше гъби !
И ми показва мястото и чудо . Да те бяха буквално в едно място 20 на 20 мт и ни на ляво ни на дясно гъба
Дойде ред и на риболова на другия ден ! Набелязаната дестинация беше езеро Люлин
Отивам рано сутринта в неделя а то цял събор там навсякъде. На така наречените дашни места въдици яко, влакна на ляво на дясно едно върху
друго и видях едно местенце дето не знам как е пропуснато но и там риба дава когато си иска .
Беше зарибено и с пъстърва и отивам там то още не се развиделило пъстърва вреше мятам един фидер на паста на съчма ама не я искат,
викам си ако искате и без тва не сте ми цел днеска ! И продължавам да оправям другите 2 пръчки. То не беше царевица, та торен, та разни дашни пелети,та гродз бели слагах ама не и не ! Завъртях към 10 блесните и един добър костур колкото човешка длан 300-400 грама удари на 2-3 метра от брега
Викам си -Ае капото е спасено време е да настоявам за шаран !
Ама те пустинаците или не са гладни или нещо ме ебават не и не ....... а уж до към 10 им им давало и чак вечерта
Да да ама не .
Мина едно приятелче и вика -Абе последния път ги лових на бял червей ама тва беше преди 2 седмици ! При наличието на много дребен костур
бях малко скиптично настроен но трябва да се пробва всичко
Слагам грозд бели започвам да храня периодично с фидерите и към 13:30 натисна леко (2 см натискане на върха) и върна ,след секунди пак същия номер но тоя път решавам да засека и фидера се огъна стабилно ! След по малко от минута 2 кг шаран беше в кепа
А кълването по зле и от костурче...... продължавам този път по ентусиазиран, няколко прашки царевица и въртя всички видове стръв дето се казва но след час някъде нов удар този път си взе като по учебник,сви върха на фидера здраво ,засичам и рибата я изкарах над едната пръчка в ляво и я водя в чистото и по дълбоко място. И всичко е Ок и в момента а борба с рибата решава да бие пълен десен и да мине под останалите 2 пръчки,държа пръчката близо до дъното водата чувам как тегли аванс здраво, но тамън се обърна
и взе че се откачи
-Ясно викам била си мъжка, по келавия удар се хвана а таз гад избяга
Няма и 20 минути и едната пръчка дето висеше експериментално на пружина,залепи звънеца горе засичане ама няма никой........ вадя и на най горната кука люспа ........... Викам си щом до храната минава а стръвта не взима ясни сте ми , време им е да си лягат. Шарани не се извадиха много макар че имаше бая мераклии за тях 3-4 риби на целия гьол да се извадени
Пъстърви които настоява си хванаха ...... за мен има цяла есен за тях не ми бяха цел, по скоро някоя бонус !
В крайна сметка отидох за червей набрах си гъби
Отидох с червей и царевица и пелети а пък ударите бяха на бял червей дето ми даде моито приятелче . Едно очакваш а то друго ти сюрпризира, но си изкарах добре въпреки всичко .Тая година гъбите ги бях отписал но и на тях им опитах вкуса 

Та отивам аз и от мой агенти научавам че уж шараните давали на царевичка,ама да си нося и торен за всеки случай.
Отивам до едно близко торище ама червей нанаиси

кутийка от магазините после да има

за тва дали има гъби и той ми вика -Ти момче днеска си последен що народ мина за тия гъби ! Но ей там долу след оня трън имаше гъби !
И ми показва мястото и чудо . Да те бяха буквално в едно място 20 на 20 мт и ни на ляво ни на дясно гъба

Дойде ред и на риболова на другия ден ! Набелязаната дестинация беше езеро Люлин
Отивам рано сутринта в неделя а то цял събор там навсякъде. На така наречените дашни места въдици яко, влакна на ляво на дясно едно върху
друго и видях едно местенце дето не знам как е пропуснато но и там риба дава когато си иска .
Беше зарибено и с пъстърва и отивам там то още не се развиделило пъстърва вреше мятам един фидер на паста на съчма ама не я искат,
викам си ако искате и без тва не сте ми цел днеска ! И продължавам да оправям другите 2 пръчки. То не беше царевица, та торен, та разни дашни пелети,та гродз бели слагах ама не и не ! Завъртях към 10 блесните и един добър костур колкото човешка длан 300-400 грама удари на 2-3 метра от брега

Ама те пустинаците или не са гладни или нещо ме ебават не и не ....... а уж до към 10 им им давало и чак вечерта

Мина едно приятелче и вика -Абе последния път ги лових на бял червей ама тва беше преди 2 седмици ! При наличието на много дребен костур
бях малко скиптично настроен но трябва да се пробва всичко

и взе че се откачи

В крайна сметка отидох за червей набрах си гъби

- Прикачени файлове
-
- Ето и улова :)
- 001.jpg (175.35 KiB) Преглеждано 5728 пъти
-
- Малко малко ама за едно пържене имаше :)
- 10628453_1413443132017581_8293783223608133382_n.jpg (103.05 KiB) Преглеждано 5728 пъти