Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

ОБЩИНСКИ ПРОИЗВОЛ
Модератор: bobopeli
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Re: ОЩИНСКИ ПРОИЗВОЛ
Кроки, не смятам да влизам в спорове с теб, нито с който и да било, но все повече започваш да ми приличаш на един човек.......най-вече по начина на изказванията си! Не смятам и да ти обяснявам какво съм написал в по - горните си постове от далечната 2005г., че не си го разбрал ми е повече от ясно. Нито пък смятам да споделям с теб източника си на информация или да ти доказвам , че е достоверен! Хората които ме познават могат да ти кажат , че не завиждам никому, а още по-малко имам желание да се правя на землевладелец или животновъд, пък било то и на брега на някой си водоем! Благодаря ти за просветлението което ми/ни даде, чесно да си кажа нищо интересно и полезно не научих от него! Поне съм искрен с теб, както и ти с нас! Желая на теб и на всички колеги във форума да ловят много риба на любимите си места и не само!
- krokibg
- учете се от него
Винаги съм гледал да давам информация за всичко и на всеки.Никога не съм премълчавал нищо и всички могат да го потвърдят.Аз също нямам намерение да се обяснявам на никой,но защо си мисля че намекваш за Отчето ??? Много ли ти приличам на него,може би по многото писане ??? Хулиган,никога несъм писал лъжи или да съм се правил на най великия разбирач и винаги каквото съм написал е било чистата истина и най - важното,изпитано лично от мен.Ако искаш ,ще взема да спра да пиша и само ще чета както правеше ти дълго време.Нямаше те доста време мисля !!!Покажи ми една моя лъжа,подвеждане на колега от форума за нещо,или по точно какво не ти харисва във моето поведение.Дори имам доблестта да се извинявам,ако си забелязал.Добре е че поне от както съм във форума ми се е случило само веднъж,но имах доблестта да се извиня на колегата IDA.За въдиците ми ли лъжа или го разбираш като хвалене от моя страна
Мога още много да питам,но няма какво да ми отговориш.Да маниакално съм влюбен във Шимано,и ако е така,преча ли на някой със това ??? Еби му мамата,просто не се занимавайте със частното,ако можеш да правиш нещо- прави го,но не пречи и на другите да правят това което искат и им харесва.Произволията във България ги е имало от както сме държава и даже и преди това.Скоро няма изглед да спрат и нито ти,нито който и да е не е във състояние да ги спре.Затова най добре,да не си правим говорилня и да наблегнем на рибата.Със здраве.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- HOOLIGAN
- ще става разбирач
Извинявам се, грешно съм се изразил, имах предвид изказванията ти по тази тема, а не по принцип! Не съм си и помислял, че си лъгал и не визирам другите ти постове! Мъжкар си, откровен си, видно е! Мога само да ти стисна ръката за това! Мисля, че няма смисъл повече да дискутираме каквото и да било по тази тема! А защо не пиша дълго време във форума - това е друга тема..............
- krokibg
- учете се от него
Хулиган, няма проблем,лошото е че се замислям дали да не спра изобщо да пиша.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Що ще спираш,всеки да си каже каквото има,и всеки сам да си прави изводите.Krokibg написа:Хулиган, няма проблем,лошото е че се замислям дали да не спра изобщо да пиша.
Но за морето,да се затварят достъпите към морето е кофти нали.На Златните някакъв е взел на концесия ли е какво е там пристанището,сега иска да маха рибарските лодки от буната,щял ресторант да прави.Тази е една от най старите лодкостоянки,така ли трябва да постъпва с хората.Или в името на "парата",майната им на другите.Малко по нависоко са им бараките,гонят ги,а са там повече от 30 г.И нищо не могат хорицата да направят.лайняна история.
- krokibg
- учете се от него
Кире,за това съм съгласен със тебе.Неможе да взимат хляба на хората.Що се отнася до това,че неможели нищо да направят,мисля че щом са 30год там,на този ще му е трудно да ги изгони.Ще се водят дела,ще има размотаване,и накрая,за тяхно щастие,последната дума има Европеиския съд,а там рушвети не вървят.Дано се оправят хората.Аз съм собственник на 28 парцела.Искам да направя нещо,което да си остане за децата ми,за години напред.И ако някой ми казва какво да правя със моята собственност,това него разбирам.Аз викам да спрем,че пак някой защитник на природата ще ми иска отчет защо на моята земя искам да правя това или онова.Хайде със здраве !!!
- баничката
- ще става разбирач
Четох по- нагоре- огради с колци на 20метра навътре в язовира- може би затова се възмущават някои от колегите. Аз имах една градинка на село- 300кв.м. до реката, но след корекцията на руслото- сега имам натурален акт за един голям вир!
Да го заградя, може би! Това е нелепо- трябва да има минимални отстояния на оградите от максималното ниво на водоема- мисля че затова ставаше на въпрос.

Да го заградя, може би! Това е нелепо- трябва да има минимални отстояния на оградите от максималното ниво на водоема- мисля че затова ставаше на въпрос.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Всеки шут отзад е крачка напред.
- krokibg
- учете се от него
Баничка, а кой е казал че не трябва да има отстояние
Има си ивица,по закон която е собственност на напоителни системи.Мисля че е на метър и половина-два от връхната точка до която се пълни водоема.А въпроса не е във отстоянието,а във застрояването.Дават право да се сменя статута,сменяш го,плащаш си,правиш си проект одобряват го и си строиш съгласно разпоредбите каквото ти е разрешено.Друг е въпроса че повечето хора си строят както си искат и каквото си искат.Аз също съм против да се взимат земите около големите Национално значими водоеми,както например е на Антона.Но както виждате,купуват,прокарват си пътища и си слагат бариери.Никой неможе да влиза там без да е поканен от хората държащи тези ивици.И там има едно "НО",ако земята е била на бай Иван от 250 години,който я купи,може да си прави каквото си иска,това му викат Частна собственност.Ако е обаче държавна,трябва да се надупват тези който са я продали и разрешили там да се строй.Въпроса е че има петима облагодетелствани от някой големци,които със връзки са взели някакви петна,разрешения и т.н,с една дума са ни окрали всички,но трябва ли да се слагат и честните собственници на имоти под един знаменател със тези измекяри
.За сведение на всички които не знаят само ще вметна че 90% от големите вили около Доспат,Въча Ивайловград,Кърджали и други водоеми са собственност на големи хора от минали правителства,настоящи и бивши партийни величия и т.нлТези които са на частни терени,никой не може да ги кори че са направили нещо,за другите се искат доказване на това което са направили.Как със постни писания по форумите смятате да ги накарате да върнат заграбеното,изобщо не ми е ясно.И затова по-добре да не спорим за глупости че има по важни неща от тези,като например да си избираме по-добри и честни управляващи,та белкем се спрат тези простотий.Нещата обаче по селските водоеми са съвсем друго нещо.Земите на около са 98% частни и имат по 2-5-10 човека наследници.Всеки има право да си прави каквото иска със бащинията си,да копува,продава строи и копай и това си е негово право.Как би се почувствал човек ако му казват и нареждат какво да прави във своята спалня
май няма да е много приятно.За морето незнам как стоят нещата,там важат други закони ,както чувам !!!

-
- сериозен играч
Диколкото съм наясно с законите на нашта мила родина, чашата на язовира си е държавна собственост,не подлежи на продажба или замяна по какъвто и да било повод.На времето преди да започне завиряването на даден язовир ,земята е била отчуждавана,тоест на собствениците е била дадена земя на друго място или същата е била платена от държавата.Какъв е парадокса?Визирам язовирите Батак,Доспат,при ниско ниво на язовира оградите на околните вили влизат в самата вода.Защо?При полжение че тя се явявя държавна.На какво основание се располагат върху чужда земя?Знам за доста хора от тези с виличките които редовно кръстосват язовира с мрежи.Например в Сърница, и по специално Крушата 95% от месното население не практикува друг риболов различен от този с мрежа.Защо изчезна шарана от Доспат?Та те не му дават да си хварли хайвера вече,гонят го с разни копия,кепове с големината на лек автомобил,абе направо го расипват.
Последно промяна от yzyna на Нед Мар 02, 2008 3:58 pm, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
За съжаление е така,но си има органи които да се занимават.Ние само си пишем

-
- кандидат преподавател
Едва сега я видях тази тема и ми се ще да ви припомня какво се случи и по бреговете на яз.Ивайловград.В общинската администрация на Ивайловград издават на всеки,който плати съответната такса / мисля,че към 2006г.е била 300 лева/позволително да направи пчелин на брега на язовира.Пчелини почти няма,но вместо тях има разнообразни огради до самата вода,изградени дървени беседки,стопански и сервизни постройки,бетонни конструкции,къщи на 1,2 и 3 етажа /масивни конструкции/.Със съответните черни пътища до тях по склоновете на чашата на язовира.Случаен посетител като мен,например,може да се добере само до някоя ограда край водата,но не и да получи достъп до самата вода и да риболовства там.Говоря за цялата зона след КПП-то по пътя край язовира в посока "напускане на Ивайловград"към с.Дъбовец.И какво става-на пръв поглед имаме напълно законна процедура-с платени такси и уредено ползване на терен.Пчелният мед е полезен,нека има повече пчелини....Да,ама,не-вместо пчелини,има повече мрежи /във всяка такава вила има една-две мрежи/ и незаконно застрояване,което е извършено преди всичко от ивайловградчани-общински и държавни служители,пенсионирани офицери от армията,гранични войски и МВР и пр.хора от "сой".Т.е.хора,които цял живот е трябвало да прилагат законите и подзаконовите разпоредби точно и безкористно и да следят за спазването на същите.Те на свой ред са възпитали децата си да прилагат същия двоен аршин и като резултат-вграждане на бракониерското самосъзнание с привилегии завинаги и до безкрай.
-
- ще става разбирач
А, не само от Иваиловгр..,Около язовира има земя и община Любимец.,самата община имаше общински земи там.Аз исках да си купя ,INCUBUS написа:Едва сега я видях тази тема и ми се ще да ви припомня какво се случи и по бреговете на яз.Ивайловград.В общинската администрация на Ивайловград издават на всеки,който плати съответната такса / мисля,че към 2006г.е била 300 лева/позволително да направи пчелин на брега на язовира.Пчелини почти няма,но вместо тях има разнообразни огради до самата вода,изградени дървени беседки,стопански и сервизни постройки,бетонни конструкции,къщи на 1,2 и 3 етажа /масивни конструкции/.Със съответните черни пътища до тях по склоновете на чашата на язовира.Случаен посетител като мен,например,може да се добере само до някоя ограда край водата,но не и да получи достъп до самата вода и да риболовства там.Говоря за цялата зона след КПП-то по пътя край язовира в посока "напускане на Ивайловград"към с.Дъбовец.И какво става-на пръв поглед имаме напълно законна процедура-с платени такси и уредено ползване на терен.Пчелният мед е полезен,нека има повече пчелини....Да,ама,не-вместо пчелини,има повече мрежи /във всяка такава вила има една-две мрежи/ и незаконно застрояване,което е извършено преди всичко от ивайловградчани-общински и държавни служители,пенсионирани офицери от армията,гранични войски и МВР и пр.хора от "сой".Т.е.хора,които цял живот е трябвало да прилагат законите и подзаконовите разпоредби точно и безкористно и да следят за спазването на същите.Те на свой ред са възпитали децата си да прилагат същия двоен аршин и като резултат-вграждане на бракониерското самосъзнание с привилегии завинаги и до безкрай.

- КИРО
- Обратна връзка:
Правилно Кроки,никой не може да ми каже какво ще правя върху земята си.
Но за общинските земи,е друга бира.Само не знам,дали след някоя и друга година ще останат такива.Специално за моето село знам,че кметовете все още удържат фронта,и земеделска земя не е продадена,но докога е въпрос на време,като знам какъв е наплива тук.
По въпроса с личната собственост,на 700-800 метра от края на селото,един си е купил някой и друг парцел,и сега ще вдига от онези големите ветрогенератори.Изкарал си е всичките разрешителни човека,нищо не можеш да му кажеш.Някои,които имат земи в съседство подскочиха,че им пада цената на такова място,но до там.И нашата фамилия има някой декар там,но въобще не мисля да се разправям по този въпрос,човека си е в правото си.
Но достъпа до водоемите трябва да е свободен за всички,това е мнението ми.Не знам какви са разпоредбите за частните водоеми,там не коментирам.
Но за общинските земи,е друга бира.Само не знам,дали след някоя и друга година ще останат такива.Специално за моето село знам,че кметовете все още удържат фронта,и земеделска земя не е продадена,но докога е въпрос на време,като знам какъв е наплива тук.
По въпроса с личната собственост,на 700-800 метра от края на селото,един си е купил някой и друг парцел,и сега ще вдига от онези големите ветрогенератори.Изкарал си е всичките разрешителни човека,нищо не можеш да му кажеш.Някои,които имат земи в съседство подскочиха,че им пада цената на такова място,но до там.И нашата фамилия има някой декар там,но въобще не мисля да се разправям по този въпрос,човека си е в правото си.
Но достъпа до водоемите трябва да е свободен за всички,това е мнението ми.Не знам какви са разпоредбите за частните водоеми,там не коментирам.
-
- сериозен играч
Тази тема според мен е доста обширна.Нима не е мечта на всеки един от нас да има виличка на любимия гиол с кей,и никой да не го претиснява?Проблема е че тези богопомазани ,така да ги нарека не ценят това което имат ами ламтят и за чуждото.Ами не става,неможе шепа хора да я управляват тази шибана държава.Значи даваш 3000лв. за лодка сипваш на таратайката в събота след работа гориво.Купуваш страв,а да не говорим за въдици, макари,воблери и т.н.Отиваш на водоема а някой си лайнар си заградил всичко и се мисли за бог.Ами да ви кажа честно в този момент сам способен да му разбия забите.Може да се изразявам малко грубо но просто много се афектирам от подобни ситуаций.Трябва да има някакъв ред бе хора,трябва да има закони.
- КИРО
- Обратна връзка:
Има бе дълъг.И закони,и ред си има,ама всеки по свой начин ги прилага.Е,за такива като нас е един начина,за онези е друг.А върви му хвани масура,ще те изкарат тебе луд,не "оня",нали.
Миналото лято,отивам на буната на Ной,към 1800 часа,оня ми иска лев такса за вход.Тогава колата ми беше още с ТХ номер.Чакай бе градски,му викам,то слънцето залязва,какви пари ми искаш?
Ами,останаха ми два-три билета,да ги свършвам,че да си ходя.Излязох от колата,и както си бях тогава с патерици,ги изкарах,че като му тръгнах насреща,нямаше време и да ми се извини,директно към една барака,скри се там,ма и аз не ходих повече да го търся.
Много примери мога да дам,но дали си заслужава?
Миналото лято,отивам на буната на Ной,към 1800 часа,оня ми иска лев такса за вход.Тогава колата ми беше още с ТХ номер.Чакай бе градски,му викам,то слънцето залязва,какви пари ми искаш?
Ами,останаха ми два-три билета,да ги свършвам,че да си ходя.Излязох от колата,и както си бях тогава с патерици,ги изкарах,че като му тръгнах насреща,нямаше време и да ми се извини,директно към една барака,скри се там,ма и аз не ходих повече да го търся.
Много примери мога да дам,но дали си заслужава?