Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въдици Oxygen Excellent Carp 3.60м
Модератор: sapuna
Въдици Oxygen Excellent Carp 3.60м
Здравей
някой има ли наблюдения над въпросната въдица и какво ви е мнението за нея ?
трябва ми здрава и стегната сопа тъй като предимно ще се използва за толстолоб и по рядко за шаран и амур.
Модела е подобрена версия на Gear Carp с полупараболична акция от 3 части 100% карбон Най-долният водач е с диаметър 50мм
Дължина-3.60м.
Секции-3бр.
Акция-4lbs
Водачи-7
Трансп. дължина -126см
Диаметър в основата- 1.8см
Тегло-386гр
някой има ли наблюдения над въпросната въдица и какво ви е мнението за нея ?
трябва ми здрава и стегната сопа тъй като предимно ще се използва за толстолоб и по рядко за шаран и амур.
Модела е подобрена версия на Gear Carp с полупараболична акция от 3 части 100% карбон Най-долният водач е с диаметър 50мм
Дължина-3.60м.
Секции-3бр.
Акция-4lbs
Водачи-7
Трансп. дължина -126см
Диаметър в основата- 1.8см
Тегло-386гр
- Прикачени файлове
-
- sharanska-vdica-oxygen-excellent-carp-3-60m--20260-980x980_0.jpg (35.37 KiB) Преглеждано 2222 пъти
- vasko8008
- научил се да хвърля
Re: Въдици Oxygen Excellent Carp 3.60м
За съжаление нямам наблюдение от въпросната въдица.
И аз като теб съм запален по риболова на толстолоб и го практикувам честичко. Само че аз за толстолоб ползвам спод въдица 6 либри. С нея големите пружини хвърчат като ракети(Ако ти е важна дистанцията де). Шаранджииките ми който са 3.5 либри не могат да хвърлят и две трети в сравнение с 6 либровият спод(говоря за наистина добре натоварени пружини) Ама пък спод за шаран не става. Тъи че си помисли добре каква въдица ти трябва. Аз си взех шаранджийски въдици като си мислех че с тях ще мятам далече пружини и за толстолоб. Но не след дълго си взех два евтини спода и си реших проблема с дистанциите. Успех с новите придобивки каквито и да са те.
И аз като теб съм запален по риболова на толстолоб и го практикувам честичко. Само че аз за толстолоб ползвам спод въдица 6 либри. С нея големите пружини хвърчат като ракети(Ако ти е важна дистанцията де). Шаранджииките ми който са 3.5 либри не могат да хвърлят и две трети в сравнение с 6 либровият спод(говоря за наистина добре натоварени пружини) Ама пък спод за шаран не става. Тъи че си помисли добре каква въдица ти трябва. Аз си взех шаранджийски въдици като си мислех че с тях ще мятам далече пружини и за толстолоб. Но не след дълго си взех два евтини спода и си реших проблема с дистанциите. Успех с новите придобивки каквито и да са те.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз имах преди 2 години 3 бр от тези въдици. Но бяха 3 либри. Въпреки, че бяха евтини, се справяха добре с риболовът. От композитен карбон са. Струваха 22 лв броят. Недостатък беше твърдостта им, водачите са неопределени, защото на тази цена няма как да са СИК. Но са лесни за транспорт и не ми създаваха проблеми.
А за мятането, в определен момент ги бях прежалил, тъй като предстоеше да ги сменя и изхвърлях 160 гр тежест плюс стръвта. Върхът се сгъваше и с такава тежест беше неточно замятането, но въдицата се справи многократно. Бях направил грешката да сложа и китайско влакно 0.50 и изхвърлянето беше кошмар. Не повече от 0.35!!! Честно казано това са супер нискобюджетни въдици, но въпреки това ми оставиха хубави спомени с добри извадени риби.
А за мятането, в определен момент ги бях прежалил, тъй като предстоеше да ги сменя и изхвърлях 160 гр тежест плюс стръвта. Върхът се сгъваше и с такава тежест беше неточно замятането, но въдицата се справи многократно. Бях направил грешката да сложа и китайско влакно 0.50 и изхвърлянето беше кошмар. Не повече от 0.35!!! Честно казано това са супер нискобюджетни въдици, но въпреки това ми оставиха хубави спомени с добри извадени риби.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
цената е 43.50лв водачите трябва да са SIConeillbgm написа:Аз имах преди 2 години 3 бр от тези въдици. Но бяха 3 либри. Въпреки, че бяха евтини, се справяха добре с риболовът. От композитен карбон са. Струваха 22 лв броят. Недостатък беше твърдостта им, водачите са неопределени, защото на тази цена няма как да са СИК. Но са лесни за транспорт и не ми създаваха проблеми.
Oxygen Magic Carp струва 29,00лв. и е от композит
- Прикачени файлове
-
- sharanska-vdica-oxygen-excellent-carp-3-60m--20259-980x980_0.jpg (53.39 KiB) Преглеждано 2091 пъти
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Купих ги през търговец без надценка плюс макари от същата фирма. Говоря за същата серия като твоят избор, само, че 3 либри. За 22лв дошли от Китай за карбон и СИК водачи предполагам и дума да не става.
Моята методика е простичка. Събирам парички и купувам качествено, защото разликата между китайско производство и топ марки е огромна. Здравина, сигурен произход, качествени материали, лекота... И ред други причини. Разбира се, всичко бие в портфейла, но събери пари през зимата и избери хубава марка. Не ти препоръчвам тази. Ще останеш доволен.
Моята методика е простичка. Събирам парички и купувам качествено, защото разликата между китайско производство и топ марки е огромна. Здравина, сигурен произход, качествени материали, лекота... И ред други причини. Разбира се, всичко бие в портфейла, но събери пари през зимата и избери хубава марка. Не ти препоръчвам тази. Ще останеш доволен.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat