Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от Златев »

Браво, Колега!!!
В коя зона на язовира ги "изпържиха"?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ednakviq
новобранец
новобранец

Мнение от ednakviq »

nqkoi dai ima info iz tezi dni sled 4udnite skali dali ima ribolov? nqkoi poznavat mqstoto kato "groba" ili neshto podobno
ednakviq
новобранец
новобранец

Мнение от ednakviq »

Колега Златев, в по-ранни статии си постнал снимков материал с платформа и директна 7-ца. Това къде точно на Аспарухово се пада?
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

ednakviq написа:Колега Златев, в по-ранни статии си постнал снимков материал с платформа и директна 7-ца. Това къде точно на Аспарухово се пада?
Това е в залива на Дебелец. Преди 4-5 години имаше платформа там, но за да е във водата трябва нивото на язовира да е по-високо. В последствие я извадиха, мисля.
До мястото се достига през Цонево, като при кладенеца в центъра се продължи нагоре по "булеварда". След като се излезе от селото, на около 2 км може би, има табела "с.Дебелец" и отбивка вдясно. Пътят влиза в самия язовир.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
nush
новобранец
новобранец

Мнение от nush »

Todor_madjarov написа:Днеска на яз.Цонево по подаден от мен сигнал на 112 в 06:00,след като най-нагло трима не обезкопоявани от никой бракониера,проверяваха мрежите си за риба и след светкавичната реакция на ИАРА-Варна,бяха иззети 2 хрилни мрежи по 100 метра и 7 килограма риба(предимно бабушка),която беше пусната обратно във водоема.Сред рибата имаше маломерна щука,шаранче и сулка,които тези нагляри най-нагло бяха прибрали.
Очарован от резултата,пожелавам на всички бракониери подобна участ.Не стойте безучастни.Звънете на 112 ,защото ние сме тези,които могат да предотвратят обезрибяването на българските водоеми.Наслука!
Браво, колега! :smt023 Малко започна да ми се възвръща надеждата, че тази институция ще заработи адекватно...
http://nushka4.snimka.bg/fishing/kastel ... cii.769196" onclick="window.open(this.href);return false;
zliaster

Мнение от zliaster »

Todor_madjarov написа:Днеска на яз.Цонево по подаден от мен сигнал на 112 в 06:00,след като най-нагло трима не обезкопоявани от никой бракониера,проверяваха мрежите си за риба и след светкавичната реакция на ИАРА-Варна,бяха иззети 2 хрилни мрежи по 100 метра и 7 килограма риба(предимно бабушка),която беше пусната обратно във водоема.Сред рибата имаше маломерна щука,шаранче и сулка,които тези нагляри най-нагло бяха прибрали.
Очарован от резултата,пожелавам на всички бракониери подобна участ.Не стойте безучастни.Звънете на 112 ,защото ние сме тези,които могат да предотвратят обезрибяването на българските водоеми.Наслука!
никъде не видях , че са заловени бракониерите .. че са санкционирани .. само конфискувани мрежи :Д ми че утре пак ще пуснат .. а ти приятел .. като си толкова голям хаиз .. защо не отиде докато си проверяваха мрежите да им потърсиш сметка ? :Д аз ще ти кажа що .. щото щеше да изядеш дървото ;) и е напълно вероятно да са те видяли от някоя трънка .. ако си тръгнал да се разправяш с ИАРА на място ;щ заради 2 мрежи такъв бой ще ти хвърлят .. че няма да ти се ходи на Цонево никога повече :) прави се по друг начин .. правят се хайки от по 2ма 3ма човека .. с джипове се обикаля през горите .. пускат се надуваеми лодки .. оглежда се за тапи на мрежи .. винтери .. герими и т.н. .. няколко хайки и бракониерите ще се стреснат .. тях ще ги е страх от това , че има движение в гората .. че има проверки .. по вода и по суша .. ;)
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

zliaster написа: а ти приятел .. като си толкова голям хаиз .. защо не отиде докато си проверяваха мрежите да им потърсиш сметка ?
Защото не е негова работа да се саморазправя с бракониери. Негово задължение е, като гражданин на републиката,да си изпълни гражданския дълг, тоест подаде сигнал на компетентната институция. :idea: :idea: :idea:
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
zliaster

Мнение от zliaster »

бреей ти ли си писал етичния кодекс ? а ти длъжен ли си да сигнализираш на ИАГ за незаконната сеч .. щото си пускаш лодката цяло лято и заминаваш без да те интересуват звуците от моторни триони , които се носят от гората :Д кажи ве гражданино .. длъжния гражданин .. тежкия философ .. писателя на етичния кодекс :D :D аз съм се саморазправял с бракониери .. хвърлях камъни по тях и ги изгоних от петното си :) щото не ме ебе за твоя етичен кодекс ;щ
ednakviq
новобранец
новобранец

Мнение от ednakviq »

Златев написа:
ednakviq написа:Колега Златев, в по-ранни статии си постнал снимков материал с платформа и директна 7-ца. Това къде точно на Аспарухово се пада?
Това е в залива на Дебелец. Преди 4-5 години имаше платформа там, но за да е във водата трябва нивото на язовира да е по-високо. В последствие я извадиха, мисля.
До мястото се достига през Цонево, като при кладенеца в центъра се продължи нагоре по "булеварда". След като се излезе от селото, на около 2 км може би, има табела "с.Дебелец" и отбивка вдясно. Пътят влиза в самия язовир.

мерси за бързия отговор! Утре заминавам на чудните скали, за там някаква информация?
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

zliaster написа:бреей ти ли си писал етичния кодекс ?
Ъъ не съм аз, ако това те интересува.
zliaster написа: а ти длъжен ли си да сигнализираш на ИАГ за незаконната сеч .. щото си пускаш лодката цяло лято и заминаваш без да те интересуват звуците от моторни триони , които се носят от гората
Честно казано, не съм ги чувал, но ако ги чуя може и там да сигнализирам.Въпреки, че там е в пъти по голяма мафия от колкото в бракониерството
zliaster написа: аз съм се саморазправял с бракониери .. хвърлях камъни по тях и ги изгоних от петното си :)
Сигурен ли си че е било бракониери, да не е било корморани :lol: :lol: :lol:
zliaster написа:кажи ве гражданино .. длъжния гражданин .. тежкия философ .. писателя на етичния кодекс :D :D
zliaster написа: щото не ме ебе за твоя етичен кодекс ;щ
Последно не разбрах, защитаваш някого или си търсиш с кого да се заяждаш.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
sarmata69
новобранец
новобранец

Мнение от sarmata69 »

Много ме радва намесата на органите и институциите.Доста сигнали съм подавал за мрежи е гирими в забранения период но никой не е идвал глас в пустиня.Преди няколко години някакъв турчин беше шеф на тая институция който му беше трудно да говори на български това са хора назначени да вземат някой лев за бездействието си естествено от дпс.Язовира е тотално обезрибен и не е виновен колегата дето е подал или не е подал сигнал за бракониери а хората които позволяват това да се случва и да остане безнаказано а имат власт да го спрат за не повече от 24 часа и с написването на 10 акта. ми то всички знаем кои са бракониерите и властващите идиоти също.Приемам нещата доста лично защото съм израснал на този водоем и първите ми трепети в този невероятен спорт са именно там но за жалост ще си останем с хубавите спомени.мисля че децата ми ще имат добри излети на този язовир по простата причина че някой глупав политик може би ще се събуди от зимния си сън и ще рече че опазването на природата е приоритет и ще го направят за секунди и няма да има смели бракониери.язовира не е зарибяван от доста години с изключение на няколко магазина които събраха пари и се опитаха да направят нещо.не знам защо трябва да се плащат билети ми с нашите пари се харчат за заплати на дебели свини които ги мързи да направят един ден в месеца проверка.Стана късно а утре ме очаква излет и ще пътувам на 250км заради това че няма смисъл да се посещава цонево.
Пожелавам на всички колеги много слука и здраве
Аватар
Todor_madjarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todor_madjarov »

zliaster написа:
никъде не видях , че са заловени бракониерите .. че са санкционирани .. само конфискувани мрежи :Д ми че утре пак ще пуснат .. а ти приятел .. като си толкова голям хаиз .. защо не отиде докато си проверяваха мрежите да им потърсиш сметка ? :Д аз ще ти кажа що .. щото щеше да изядеш дървото ;) и е напълно вероятно да са те видяли от някоя трънка .. ако си тръгнал да се разправяш с ИАРА на място ;щ заради 2 мрежи такъв бой ще ти хвърлят .. че няма да ти се ходи на Цонево никога повече :) прави се по друг начин .. правят се хайки от по 2ма 3ма човека .. с джипове се обикаля през горите .. пускат се надуваеми лодки .. оглежда се за тапи на мрежи .. винтери .. герими и т.н. .. няколко хайки и бракониерите ще се стреснат .. тях ще ги е страх от това , че има движение в гората .. че има проверки .. по вода и по суша .. ;)

ХАХАХХАХАХАХ.Ама ти си бил много интересна личност :D :D .Бой щели да ми теглят.
Първо нямам право по никакъв начин да им търся сметка какво правят,защото не съм упълномощен от държавна институция да го правя.
Второ не го направих с надеждата да стоят колкото се може по-дълго във водата и съответно да бъдат хванати в крачка,което уви не стана,тъй като се разминаха с 5 -10минути от глобата от 1500 лева.
Трето не съм се разправял с ИАРА в никоя трънка,тъй като инспектора беше сам и веднага реагира без много да пита.
Четвърто и за твое най-голямо съжаление,може би,след като им взеха мрежите и рибата аз седях още около 5 часа на 100 метра от висящите им сополи и спокойно си хващах риба,докато те се чудеха кой път да хванат.Да бяха дошли да се пробват,като са толкова бойни
Пето-за съжаление не правя хайки за бракониери,а съм обикновен човек,който ходи в свободното си време за риба и най-отговорно постъпва при наличие на такава измет,каквато виждам,че защитаваш или просто се правиш на интересен.
По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.

Рибарска мъдрост!
zliaster

Мнение от zliaster »

убиват костурите на джиг .. някой няма ли да се похвали ? ;щ някоя сулка а у ..
s.a.m.i
новобранец
новобранец

Мнение от s.a.m.i »

За много години колеги!Някой скоро да е ходил на Цонево за мирна риба?
Аватар
виктор вичев
новобранец
новобранец

Мнение от виктор вичев »

За много години колеги!миналата седмица на 2-ри бях под чудните скали,на плувка само една малка червеноперка,на фидера след дълго настояване 5-6 празни кълванета.но за температура -5 си бе добре :fishing2:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”