Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Правил съм това упражнение но не помня размера на лагера. Външния със сигурност е кръгло число, така че закръглявай към по близкия. Лагера го взех от руди лагери
Остави само стъпки
Всъщност,най-добре измери леглото на лагера,така ще е най-точно.
Остави само стъпки
7х11х3 за размери 3000 и 4000
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Колега норамално е да мислим различно все пак сме различни хора.Но все пак логиката ти а и на колегите писали преди теб че макарата е лоша защото е евтина и е евтина защото е лоша някак си не може да ме убеди че сте прави.Така че е редно да напишете кое в макарата я прави лоша било като характеристики или по време на риболова за да докажете твърдението си.А на колегата които питаше къде остава удоволствието от риболова,ами аз винаги изпитвам удоволствие от риболова независимо дали ще ловя с такъми за 5лв или за 1000лв.Ще си позволя да цитирам един уважаван от мен колега чиито риболови гледам често по хоби тв.Всъщност на него се доверих когато си взех съответната макара "....ето едно евтино и заслужаващо внимание предложение, върху което си позволявам да акцентирам по простата причина ,че съм ги продавал и на приятели и които не са мръднали.Vid написа:Никога не съм разбирал едно нещо- човек да си купи макара за 20 лв. и утре да си купи брейд за 50 лв. който да намота на нея???
Хора, това е алогично и просто няма връзка със нормалния разум??
п.п. Преди два месеца купих макара за 50 лв. за малкия за риболов на плувка и и купих една корда за 4-5 лв. Мисля, че това е логично, или бъркам?
http://www.bulit2000.com/carp-expert-match" onclick="window.open(this.href);return false;
И много моля разбирачите да си запазват мненията,че ми идват в повече...."
ПС:Едно време нямах пари за риболовни такъми,ловях с 3 метрова масурка с 2 метра корда малко олово и ръждясала кука.И бях щастлив изпитвах удоволстие от всяка минута на реката.Та мисълта ми е недейте да отказвате хората които са събрали 30 лв за макара, и някой им каже недей събери си 100 или 200лв или колкото трябва и си вземи маркова хубава.И човекът цял месец или два да се лишава от какво ли не за да си вземе точно тази макара защото тя е правилната.Нито количеството нито цената нито марките на такъмите няма да ви направят по добри риболовци аз поне така мисля пък нека съм с ненормален разум

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
- ще става разбирач
Здрасти колега,удоволствието от риболовния излет винаги си го има.Дори и да няма улов на риби.Никой не отрича евтините макари(аз също не ловя със скъпи),нито пък искам да отказвам някой,само защото неможе да си купи макара от 1 000лв.Всеки даси лови с каквото иска.А самия улов,както ти споменах по-горе,не зависи от цената на такъмите,а от опита на задвъдичното устройство.Но и ти не отричай нещо само защото е скъпо,още повече,че неси го притежавал и неси ловил с него,и няма как да си обективен в мнението.Поздрави и наслука. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Чук , чук , да припомня все пак , че сме в спининговият , а ?!? Демек е повече от желателно когато презентираме някоя макара да визираме само и единствено спинингов риболов
Не , че може изобщо да има някаква дори и минимална база за сравнение между упоменатите "крап експерт" и ТД Х-Мач . Преди да продължаваме тази безсмислица бих препоръчал наистина да половиш и с упоменатата Дайва а не само да гледаш как колега лови с нея
Друг е въпроса , че упоменатият "крап експерт" лично аз изобщо не го виждам като спинингова макара . Не друго ами при спининга ще "мръдне" , при това доста бързо . В случаят също така смятам , че мелодрамите са напълно излишни !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Тъй като мнението е директно към мен, мога ли да ти задам един прост въпрос? Защо питаш или публикуваш мнение във форума, ако не искаш да получиш отговор? Ами, купувай си кВото си искаш, лови си както си искаш, що ни занимаваш с тъпотии? Просто не пиши тук и все ще е като по мед и масло...geibriel написа:И много моля разбирачите да си запазват мненията,че ми идват в повече...."
ПС:Едно време нямах пари за риболовни такъми,ловях с 3 метрова масурка с 2 метра корда малко олово и ръждясала кука.И бях щастлив изпитвах удоволстие от всяка минута на реката.
Едно време, преди 30 г. отивах на риболов с два метра корда и една кука мейд СССР. Въдицата си я издълквах с една ножка от първия срещнат на пътя дрянов клон и ловях риби в несвяст....
Това няма нищо общо със спининговия риболов, само исках да кажа, че за тия мижави 30г. нещата в БГ са се променили драматично...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги ,харесах това макаре Penn Pursuit II 3000
Някой ако я ползва нека сподели, заслужава ли си ?
Поздрави
Поздрави
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
От каде може да се намери нова Abu Garcia Stelth за ултралайт? За пръчка Sert Exeed 1.8m. 3 до 10г. акция (пръчката е 100г.) и ако не се намира каква макара да и сложа? Мога да отделя не повече от стотина лева. Гледам черния Avocet на Mitchell е 205 г. ама го няма никаде ни из търновските, ни из горнооряховските магазини да го пипне човек.
Другият вариант е да взема едно Shimano Alivio 1000 с преден аванс и да заменя всички втулки които мога с лагери... Ултралайт макара до сто кинта...
Другият вариант е да взема едно Shimano Alivio 1000 с преден аванс и да заменя всички втулки които мога с лагери... Ултралайт макара до сто кинта...
Късметът е на страната на подготвените.
Да. За 70 дни в Гърция не е мръднала,а аз съм мърляч.pike13 написа:Здравейте колеги ,харесах това макаре Penn Pursuit II 3000
Поздрави
Tica DynaSpin е добро решение и е в бюджета тиМишката написа:От каде може да се намери нова Abu Garcia Stelth за ултралайт? За пръчка Sert Exeed 1.8m. 3 до 10г. акция (пръчката е 100г.) и ако не се намира каква макара да и сложа? Мога да отделя не повече от стотина лева. Гледам черния Avocet на Mitchell е 205 г. ама го няма никаде ни из търновските, ни из горнооряховските магазини да го пипне човек.
Ма за тия тики чух че не ставали... Питах даже човек във форума който беше постнал снимка на такъма си в някоя от темите... Викам му как е тиката? Той вика не ставала. Говоря за бялата Дина. Тоя стелт го намерих само в голям размер. Имам Шимано Ексейдж 3000 и е малко големичък за соплето въпреки че си се балансира баш дет трябва. Може да е решение само за няколко ходения за риби за зорзаман дет се вика.
- radogagov
- ще става разбирач
И кой каза, че не ставали?Мишката написа:Ма за тия тики чух че не ставали... Питах даже човек във форума който беше постнал снимка на такъма си в някоя от темите... Викам му как е тиката? Той вика не ставала. Говоря за бялата Дина. Тоя стелт го намерих само в голям размер. Имам Шимано Ексейдж 3000 и е малко големичък за соплето въпреки че си се балансира баш дет трябва. Може да е решение само за няколко ходения за риби за зорзаман дет се вика.

Някой да има опит с тва нещо? Въобще струват ли си вниманието куантумите? То се видя че с гарсията няма да ме огрее. Двайската на тоя модел на Quantum е 205г. по каталог. Развъртях я днеска, но ми се стори някак тежък хода. Де да знам може да е така само в началото, не рискувах и не купих. Иначе стои прибрано в ръката и не се усеща тежка.
- Прикачени файлове
-
- product_19412.jpg (34.17 KiB) Преглеждано 1505 пъти
- reelbigfish
- новобранец
Не знам кой е казал, че Тиката не става, но е бил прав човечеца. Това е макара за хора, които правят 9, максимум 10 излета годишно. В този режим би изкарала 2-3 години. Ползвам я от март.. на реката съм през ден и макарето имам чувството че ще се разпадне в ръцете ми, въпреки профилактиката на Румен. Всяко едно евтино Шимано с 4 лагера ще я надживее гарантирано, а и струва по-малкоradogagov написа:И кой каза, че не ставали?Мишката написа:Ма за тия тики чух че не ставали... Питах даже човек във форума който беше постнал снимка на такъма си в някоя от темите... Викам му как е тиката? Той вика не ставала. Говоря за бялата Дина. Тоя стелт го намерих само в голям размер. Имам Шимано Ексейдж 3000 и е малко големичък за соплето въпреки че си се балансира баш дет трябва. Може да е решение само за няколко ходения за риби за зорзаман дет се вика.Много си е добра макарата за тези пари. Върти много леко, реди перфектно и има голяма шпула с идеален аванс. Мепс Алия 3 я мъчи в бързей, но там вече отиваме на лайт, а не УЛ.