Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
miro253
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от miro253 »

Да. Вчера на мой приятел скобарите са щели да му счупят плувката от скачане и пльоскане във водата, а той при толкова гъсти риби се е капотирал. Явно реката е в някакъв странен период за риболов. На мен пък ми прави впечатление /може и да бъркам де/, че рибите не са на обичайните места.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Последните 3-4 дни е било много тегаво като риболов,информация от хора,които са обиколили няколко места,които преди това са давали прилично риби! Реката е била с ниско ниво! Става дума за риболов около Благоевград! В момента също имам човек на реката,който ще ми даде информация :) Изглежда информацията в този форум се разминава!!!!!!! Наистина от място до място има разлика,но риболова е бил скапан последните дни и изобщо,не е вярно,че риба се е ловила много добре на всички известни места! Лично аз го казвам,за да не се подвеждат колегите от по далечни дестинации!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Вчера до 13 часа имаше що годе приличен риболов - 6 скобара и 3 малки скобарчета( по педя) както и 10-тина едри мрени.От сутринта до 13 часа реката спадна с около 4-5 см и после започна да качва като до вечерта се качи до нивото което беше сутринта.Следобяда и вечерта нямаше никакъв риболов на скоби - скачаха ми до плувката и неискаха да взимат изобщо.Като извод мога да кажа,че миналата седмица рибите бяха групирани(когато беше студено) и изобщо нямаше мрени и кленчета.Сега затопли няколко дни с температури до 22 градуса и имам чувстото,че пак се пръснаха щом и мрените се раздвижиха.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
Ами според мен язовир Лобош. Тези 5 см. едва ли влияят обаче кой знае колко.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

От мин седмица до са е паднала още тоа калин къде оди незнам ма сигура не и по блг може гръцко нешо .... Фани си пиши на велека у страницата тука останаха само пичове нема место за фалшиви информатори !! Не го казвам само аз сега ... По добре е без вас 8)
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

naskobo написа:Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
Нивото се променя от язовир Диканя.Отам испускат и през Арката в Лобош и отам в Струма.Тетова е .
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

prodigy666 написа:От мин седмица до са е паднала още тоа калин къде оди незнам ма сигура не и по блг може гръцко нешо .... Фани си пиши на велека у страницата тука останаха само пичове нема место за фалшиви информатори !! Не го казвам само аз сега ... По добре е без вас 8)

хахах Ти от мен само може да се учиш бре, ама си тъпо парче и не се усещаш. Не само на риболов, а и на поведение, маниери и обноски, както с хората по реката, така и със самата природа. За разлика от теб, аз не ходя на едно и също място, дори и предните дни там да съм правил силен риболов. На мен ми доставя удоволствие да извличам максимума от риболова, като си правя изводи в дадена ситуация, затова сменям места и наблюдавам и какво е състоянието на реката като цяло. Във вторника духаше силен вятър и пречеше на риболова, мислех да отида на Бело поле , а и да се видя с познати по реката, но вятъра ме отказа и отидох на друго място. Там дойдоха две момчета от София, едното ме разпозна от зимата , даже беше запомнило, че носех тогава едно яке на Броунинг. Имах над 20, дори повече закачени риби.Като се има в предвид лошото време и активността на рибата, а и не чак толкова доброто място, предвидих , че и на другите места се лови добре риба. И накрая видяха как си събрах багажа, без да оставям боклуци и пуснах цялата риба. Поздравихме се и се зарекохме пак да се видим ! Смешен си и винаги говориш неподготвен !
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

В тази връзка съветвам всички колеги,които познават реката,да не се повлияват много-много от разни местни ''информатори'',ами да си прекарват при възможност прекрасен излет в това хубаво време.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

днеска трагедия... след Благоевград от 7 до 13 зорлем 1 риба.реката малка и бистра.на Железница в дълбокото скачаха скобари ама не пипаха пробвах за час два и си бегах.мога да си извадя извод че при повечето колеги е било греда по това че до обяд 90% от колегите дошли по тъмно беха бегали.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

indzaghi написа:В тази връзка съветвам всички колеги,които познават реката,да не се повлияват много-много от разни местни ''информатори'',ами да си прекарват при възможност прекрасен излет в това хубаво време.
Нищо лошо, на това хубаво време да направиш излет сред природата. Става и по Струма, обаче рибата не кълве, ако ще да метнеш и пет пакета мондиал с 10 хляба. А като постои прав няколко часа без грам удар, с мили спомени от отминалите дни, човек постепенно осъзнава че риболов по реката в момента се получава единствено и само на дървени въглища, наденици, сланина и ракия.
Това не е информация, нито дезинформация, просто дружески съвет. Утре отивам на Симитли с двама приятели, багажника сме го заредили тия нещица, друго не ни и трябва.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

И аз утре ще посетя Струма само и само да не стоя вкъщи. Взех си албански хлебец и 200 грама бял и тръгвам без никакви хлябове и захранки :D 5 загорки ретро, 3 сандвича и с молба за хубаво време :)
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Я,Продигуту още вилнее тук :lol: Великан да ева,ко да го праиш :D

Дека да одим да половим малко скобета бе,властелин? :fishing3:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Доволни тупани днес :fishing2:
Аа, да дам и инфо. Кълвеше и на троха, и на бел. Нивото ниско, водата бистра, а след 14:00 се размъти малко, не знам защо.
Изображение
mi6a
новобранец
новобранец

Мнение от mi6a »

Пичага готина снимка! Синьото горнище откъде го взе и за колко пари?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”