Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Да. Вчера на мой приятел скобарите са щели да му счупят плувката от скачане и пльоскане във водата, а той при толкова гъсти риби се е капотирал. Явно реката е в някакъв странен период за риболов. На мен пък ми прави впечатление /може и да бъркам де/, че рибите не са на обичайните места.
-
- фен клуб-скобар
Последните 3-4 дни е било много тегаво като риболов,информация от хора,които са обиколили няколко места,които преди това са давали прилично риби! Реката е била с ниско ниво! Става дума за риболов около Благоевград! В момента също имам човек на реката,който ще ми даде информация
Изглежда информацията в този форум се разминава!!!!!!! Наистина от място до място има разлика,но риболова е бил скапан последните дни и изобщо,не е вярно,че риба се е ловила много добре на всички известни места! Лично аз го казвам,за да не се подвеждат колегите от по далечни дестинации!

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Вчера до 13 часа имаше що годе приличен риболов - 6 скобара и 3 малки скобарчета( по педя) както и 10-тина едри мрени.От сутринта до 13 часа реката спадна с около 4-5 см и после започна да качва като до вечерта се качи до нивото което беше сутринта.Следобяда и вечерта нямаше никакъв риболов на скоби - скачаха ми до плувката и неискаха да взимат изобщо.Като извод мога да кажа,че миналата седмица рибите бяха групирани(когато беше студено) и изобщо нямаше мрени и кленчета.Сега затопли няколко дни с температури до 22 градуса и имам чувстото,че пак се пръснаха щом и мрените се раздвижиха.
Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ами според мен язовир Лобош. Тези 5 см. едва ли влияят обаче кой знае колко.naskobo написа:Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
- prodigy666
- разбира нещата
От мин седмица до са е паднала още тоа калин къде оди незнам ма сигура не и по блг може гръцко нешо .... Фани си пиши на велека у страницата тука останаха само пичове нема место за фалшиви информатори !! Не го казвам само аз сега ... По добре е без вас 

- Martin Mihailov
- учете се от него
Нивото се променя от язовир Диканя.Отам испускат и през Арката в Лобош и отам в Струма.Тетова е .naskobo написа:Някой има ли идея защо нивото се променя, след като не е валяло никъде по поречието от 3 седмици??
- калин кацаров
- сериозен играч
prodigy666 написа:От мин седмица до са е паднала още тоа калин къде оди незнам ма сигура не и по блг може гръцко нешо .... Фани си пиши на велека у страницата тука останаха само пичове нема место за фалшиви информатори !! Не го казвам само аз сега ... По добре е без вас
хахах Ти от мен само може да се учиш бре, ама си тъпо парче и не се усещаш. Не само на риболов, а и на поведение, маниери и обноски, както с хората по реката, така и със самата природа. За разлика от теб, аз не ходя на едно и също място, дори и предните дни там да съм правил силен риболов. На мен ми доставя удоволствие да извличам максимума от риболова, като си правя изводи в дадена ситуация, затова сменям места и наблюдавам и какво е състоянието на реката като цяло. Във вторника духаше силен вятър и пречеше на риболова, мислех да отида на Бело поле , а и да се видя с познати по реката, но вятъра ме отказа и отидох на друго място. Там дойдоха две момчета от София, едното ме разпозна от зимата , даже беше запомнило, че носех тогава едно яке на Броунинг. Имах над 20, дори повече закачени риби.Като се има в предвид лошото време и активността на рибата, а и не чак толкова доброто място, предвидих , че и на другите места се лови добре риба. И накрая видяха как си събрах багажа, без да оставям боклуци и пуснах цялата риба. Поздравихме се и се зарекохме пак да се видим ! Смешен си и винаги говориш неподготвен !
В тази връзка съветвам всички колеги,които познават реката,да не се повлияват много-много от разни местни ''информатори'',ами да си прекарват при възможност прекрасен излет в това хубаво време.
днеска трагедия... след Благоевград от 7 до 13 зорлем 1 риба.реката малка и бистра.на Железница в дълбокото скачаха скобари ама не пипаха пробвах за час два и си бегах.мога да си извадя извод че при повечето колеги е било греда по това че до обяд 90% от колегите дошли по тъмно беха бегали.
Нищо лошо, на това хубаво време да направиш излет сред природата. Става и по Струма, обаче рибата не кълве, ако ще да метнеш и пет пакета мондиал с 10 хляба. А като постои прав няколко часа без грам удар, с мили спомени от отминалите дни, човек постепенно осъзнава че риболов по реката в момента се получава единствено и само на дървени въглища, наденици, сланина и ракия.indzaghi написа:В тази връзка съветвам всички колеги,които познават реката,да не се повлияват много-много от разни местни ''информатори'',ами да си прекарват при възможност прекрасен излет в това хубаво време.
Това не е информация, нито дезинформация, просто дружески съвет. Утре отивам на Симитли с двама приятели, багажника сме го заредили тия нещица, друго не ни и трябва.
И аз утре ще посетя Струма само и само да не стоя вкъщи. Взех си албански хлебец и 200 грама бял и тръгвам без никакви хлябове и захранки
5 загорки ретро, 3 сандвича и с молба за хубаво време 

-
- вече хвърля и на тежко
Я,Продигуту още вилнее тук
Великан да ева,ко да го праиш
Дека да одим да половим малко скобета бе,властелин?

Дека да одим да половим малко скобета бе,властелин?

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Доволни тупани днес
Аа, да дам и инфо. Кълвеше и на троха, и на бел. Нивото ниско, водата бистра, а след 14:00 се размъти малко, не знам защо.

Аа, да дам и инфо. Кълвеше и на троха, и на бел. Нивото ниско, водата бистра, а след 14:00 се размъти малко, не знам защо.

Пичага готина снимка! Синьото горнище откъде го взе и за колко пари?