Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг по р.Росица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг по р.Росица
Днес около Севлиево- два прилични кефала,доста маломерни техни събратя и супер дребни костури.
Реката подходяща за подобен род забавления,хванаха се риби както на блесни така и на воблери

Поздрави!
Реката подходяща за подобен род забавления,хванаха се риби както на блесни така и на воблери

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- radogagov
- ще става разбирач
Чудесно е да не работиш, а да си на реката
Приятно време, добра компания и положителни емоции изразяващи се в много риба... Като цяло излета приключи за мен с над 60 риби, дребни, но риби 

- Прикачени файлове
-
- Почти нямаше замятане без да се хване някой вагабонтин с размер "за стръв".
- DSC_0623.JPG (1002.08 KiB) Преглеждано 2632 пъти
-
- Имаше и един добър разбойник :)
- DSC_0624.JPG (2.34 MiB) Преглеждано 2632 пъти
-
- Най-голямата риба за излета, която успях да зашия.
- DSC_0627.JPG (1.87 MiB) Преглеждано 2632 пъти
-
- Още един добър кефал.
- DSC_0628.JPG (2.9 MiB) Преглеждано 2632 пъти

Видях темата "Спининг по Росица" и не мога да остана безучастен към нея!))) Кило и седемстотин кефал измъкнах на единайсти тоя месец на р.Росица близо до с.Янтра великотърновско. На снимката се вижда рибока (женска пълна с хайвер...). Бях нагазил до коленете с дънките и обувките на едно място кадето традиционно си знам, че дава. Предните няколко дни ходих пак все там и нямах празен ден. Все нещо измъквах и много маломерно върнах. В началото ми вървеше само на сребриста Аглиа единица и Рублекс Селта нула на червени точки, също сребърна. Следващите дни рибата сякаш започна вяло да взима посочените блесни. Реших да не сменям разцветката, а само формата, така че замених аглиата със сребрист Дам Effzett. Това даде резултат и започнах да забелязвам съпровождащите примамката риби и не след дълго последваха първите почуквания и удари. Трябва да кажа, че това не са единствените блесни които пробвах, минах през почти целият си арсенал и така сменяйки от една на друга примамка без да се местя от едно място, накрая стигнах отново до черните аглий... И удари и то как! На няма и пет метра от мен в плиткото, там кадето очаквах да видя вече приближаващата блесна, се надигна нещо дълго... Широката моцуна на рибата ми се стори като оптическа измама, докато явно след убождането тя не се извъртя на страни и не блесна цялата и дължина. Тогава усетих за какво става въпрос!.. Бях в бърза вода, пръта се огъна и се усети мощно пърхане и тяга от другата страна на линията каквато не бях усещал до сега. Успоредно с това адреналина ми сякаш се изля в мен и ушите ми взеха да пукат като от силно кафе. Моментално вместо да затягам охлабих аванса и започнах обирайки леко линията да пристъпвам към тихата вода кадето аз да определям правилата. Тактиката ми излезе правилна и не след дълго рибата бе в ръцете ми. Не мога да опиша чувството когато я разкарвах в кръг около мен в плитката около педя вода близо до брега. Гледам и не вярвам на очите си! Т'ва е най-едрата риба която съм хващал.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20150616_203554_609.jpg (264.99 KiB) Преглеждано 2545 пъти
-
- Insta photo editor1434204957995.jpg (91.94 KiB) Преглеждано 2545 пъти
Късметът е на страната на подготвените.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Поздравления за рибока, колега!
Бърза двучасова обиколка на реката около Севлиево,излета започна с борба с идиотията и
донесе свобода на рибока

Реката(компле с колегата radogagov) с доста високо ниво и цвят що-годе подходящ за спининг

Резултат: четири кляна и един костур всичко на воблер на блесни тц

Поздрави!
донесе свобода на рибока

Реката(компле с колегата radogagov) с доста високо ниво и цвят що-годе подходящ за спининг

Резултат: четири кляна и един костур всичко на воблер на блесни тц

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- radogagov
- ще става разбирач
Тъй като ми се прецакаха писанията
и за да не се повтарям... Качвам набързо снимките и едно резюме:
...на блесна няколко костурчета. Смених на воблер и ме взе един кефал (35-40см) в дълбокия бързей. Повече риба не ми трябваше да ловя

...на блесна няколко костурчета. Смених на воблер и ме взе един кефал (35-40см) в дълбокия бързей. Повече риба не ми трябваше да ловя

- Прикачени файлове
-
- DSC_0638.JPG (1.09 MiB) Преглеждано 2387 пъти
-
- DSC_0640.JPG (1.69 MiB) Преглеждано 2387 пъти

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Тоя по-прилича на 40+!
Около Севлиево реката по избистрена и с нормално за сезона ниво.За 3-ри часа хвърляне на железа
и дърве 4-ри кляна.Всички рибки взеха на Pontoon 21 » Hypnose Цвят: 051

Поздрави!
и дърве 4-ри кляна.Всички рибки взеха на Pontoon 21 » Hypnose Цвят: 051

Поздрави!
Кефали на воблери и лъчеперки на джиг

Поздрави!

Поздрави!
Ето и една хубава слука и от мен, днес, р. Росица, точно 80 см 
Аз: Колегата, който ме снима: Пожелавам на всеки тази емоция, на мен лично ми беше първият улов на сом и беше много емоционална битка. Поздрави

Аз: Колегата, който ме снима: Пожелавам на всеки тази емоция, на мен лично ми беше първият улов на сом и беше много емоционална битка. Поздрави

Каква е тая риба?! За пръв път виждам такава. Написах лъчеперка в гугала, ама не излиза нищо конкретно. Много интерсно.))))
- Прикачени файлове
-
- 035827531-big.jpg (263.57 KiB) Преглеждано 2054 пъти
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Воблерчето Trullinoya ли е?radogagov написа:Тъй като ми се прецакаха писаниятаи за да не се повтарям... Качвам набързо снимките и едно резюме:
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Попче не си ли виждал,поне на картинка,учихме го в детската градинаМишката написа:Каква е тая риба?! За пръв път виждам такава. Написах лъчеперка в гугала, ама не излиза нищо конкретно. Много интерсно.))))

Аз там съм пораснал...
Ми не съм, хеле толкоз голямо. В Росицата по плиткото има попчета дет червенеят в плиткото (или розовеят))). Ма не знаех че се лови на "изкуствено".
- radogagov
- ще става разбирач
Точно такова е.Стонин МаХенд написа:Воблерчето Trullinoya ли е?radogagov написа:Тъй като ми се прецакаха писаниятаи за да не се повтарям... Качвам набързо снимките и едно резюме: