Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Бял червей на косъм
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бял червей на косъм
Код за потвърждение: Избери целия код
Zdraveite kolegi.Interesuva me moje li da se lovi s bql 4ervei na kosum,az sum 4uval,no ne sum vijdal.A si mislq 4e za proletta 6te e dobre.MOLQ,ako nqkoi e vijdal i opitval da mi pomogne!
Първо мнение ти е!И първа тема!Поправям заглавието и съдържанието на мнението ти,но да не се налага повече!Темата е интересна и се надявам на развитие!
SAPUNA
- Rapala_Team
- разбира нещата
-
- и господ не е толокова добър
Добре дошъл колега.Аз знам два начина за монтаж на косъм със стръв,бял червей.1 начин е с тънка шивашка игла,нанизваме колкото решиш бял на тънак конец и после вързваш на косъма.Другия начин е с секундно лепило,монтираме корково топче на косъма и лепим бял червеи върху топчето.Ако искаш да не плува можеш да изпозваш суха царевица или нещо подобно.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- valeri
- разбира нещата
отговор
КОЛЕГИ да спазваме добрия тон във форума. Има кой да каже с какво да се пише и как да се пише. Който може да отговори, да отговори на кирилица щом иска но да в рамките на добрия тон.и да не се отклонява от темата , за това са дадени подфороми . ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕВАРИТЕЛНО.
Може да се пробва , лично аз не сам пробвал ,но в риболова е позволено импровизиране на стряв и захранки.

Може да се пробва , лично аз не сам пробвал ,но в риболова е позволено импровизиране на стряв и захранки.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При интензивен риболов това си е изпитание,лично ползвам монтажа на косъм само за царевица и бойлита.А ако ловя шаран или друга едра риба натоварвам куката с повече червеи.А ако се ползва за дъно плевелните риби ще те правят луд.Лично не бих го ползвал,не намирам приложението му,може да греша,но така мисля.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Приложението ми е рибарници и малки язовири, държащи предимно шаран, в ранна пролет и късна есен.
Попилявал съм ги шараните на този метод
Облепял съм топче с червей, и другия вариант който правя но при риболов на фидер: нанизвам 15-тина червея през куката направо на кордата и слагам 3-4 да покрият куката, става като косъма само дето куката не се вижда въобще
Попилявал съм ги шараните на този метод

Облепял съм топче с червей, и другия вариант който правя но при риболов на фидер: нанизвам 15-тина червея през куката направо на кордата и слагам 3-4 да покрият куката, става като косъма само дето куката не се вижда въобще

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Бял червей на косъм
Да,това е то4ния методс тия ако мога да ги нарека оби4ки,аз ги видях в един филм,но кажете каде да ги намеря,някои жиждал ли е да се продажат някаде?
- doko
- ще става разбирач
Ето тука http://www.korda.co.uk/rigs/rigs.html
долу в ляво има изброени монтажи. Цъкаш на maggot rig и гледаш и четеш.
долу в ляво има изброени монтажи. Цъкаш на maggot rig и гледаш и четеш.
Много често ловя на пинки или бели червеи на косъм, като пинките са по добрия вариант.
Както са ти казали колегите на корда клиповете стават за тази цел.
Аз ползвам следния монтаж: четвеите ги нижа на тънка мухарска кука, с размер 10-12N, за да може да я сгънеш под формата на кръгче (за да не се закача рибата на нея) трябва да разкалиш(с запалка става лесно).
След това я вързваш на косъма и си готов.
Получава са подобно на корда клип-а.
На този монтаж съм хващал почти толкова амури и шарани, колкото и на царевица.
Както са ти казали колегите на корда клиповете стават за тази цел.
Аз ползвам следния монтаж: четвеите ги нижа на тънка мухарска кука, с размер 10-12N, за да може да я сгънеш под формата на кръгче (за да не се закача рибата на нея) трябва да разкалиш(с запалка става лесно).
След това я вързваш на косъма и си готов.
Получава са подобно на корда клип-а.
На този монтаж съм хващал почти толкова амури и шарани, колкото и на царевица.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да това ми е ясно,но мога ли да ги купя от някаде тия работи?