Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
За щука и костур. Воблери, блесни, живи рибки - нищо.goran2 написа:За какво ходи колега?Emo-el написа:Днеска на челопечене и богров - нищо!
копирано
Трофейни щуки на „Четирсетака”!
Три трофейни щуки са били уловени само през последната седмица на водоема между теца в Дружба-2 и квартал „Димитър Миленков” в Източна София, известен като „Четирсетака”, съобщиха рибари от махалата. При това и трите звяра са ударили на тапи с малко рибе, заложени от местни рибари пияници, които по цял ден киснат на водоема. Рибите са една от 7 кг, друга от 9 кила и рекорд за блатото от 13,5 кг. „Четирсетака” преди години беше по-малък. Името му произлиза от това, че има място с дълбочина 40 метра, от което веца използва вода. След това обаче избиха подпочвени води и блатото стана пет пъти по-голямо. Наскоро водоемът стана обект на голям скандал, след като еколози съобщиха, че някаква идиотска фирма изхвърля боклуци в него. Преди това там пък се изхвърляше пръстта, изкопана при строежа на метрото. Очевидно обаче, напук на всичко, в него още има риба. Във водите му се срещат още шаран, каракуда, кефал, костур и бабушка. Достъпът обаче е доста ограничен заради стръмните на повечето места брегове.

Три трофейни щуки са били уловени само през последната седмица на водоема между теца в Дружба-2 и квартал „Димитър Миленков” в Източна София, известен като „Четирсетака”, съобщиха рибари от махалата. При това и трите звяра са ударили на тапи с малко рибе, заложени от местни рибари пияници, които по цял ден киснат на водоема. Рибите са една от 7 кг, друга от 9 кила и рекорд за блатото от 13,5 кг. „Четирсетака” преди години беше по-малък. Името му произлиза от това, че има място с дълбочина 40 метра, от което веца използва вода. След това обаче избиха подпочвени води и блатото стана пет пъти по-голямо. Наскоро водоемът стана обект на голям скандал, след като еколози съобщиха, че някаква идиотска фирма изхвърля боклуци в него. Преди това там пък се изхвърляше пръстта, изкопана при строежа на метрото. Очевидно обаче, напук на всичко, в него още има риба. Във водите му се срещат още шаран, каракуда, кефал, костур и бабушка. Достъпът обаче е доста ограничен заради стръмните на повечето места брегове.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Чичко гугъл не показва от къде е копирано?lyudmil75 написа:копирано![]()
Чичко гугъл не показва от къде е копирано?[/quote]
http://bigfish.bg/news/novini/Trofeini- ... etaka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bigfish.bg/news/novini/Trofeini- ... etaka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Благодаря за пояснението колега. Има яки щуки в таз дупка. Аз се разписах с една 2 килограмова на тапа. На другия ден на същото място имаве 3ма с 10 тапиgoran2 написа:До летищетоКаба Тоньо написа:
Къде на Враждебна колега/

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Внимавайте с този сайт. Авторите са любители на фантастиката 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ето една пресна от днес на дъно ,стръв каракудка ТТ 70 санта 3,200кг

И баба знае от къде са тези щуки.........Като бракониерстваш поне не раздухвай!Това е като да ходиш на прости....и и после да се хвалиш.chirusa_bg написа:Внимавайте с този сайт. Авторите са любители на фантастиката
Здравейте колеги,
Интересно ми е дали някой е хващал или чувал за сом на Панчарево ,поне аз не съм?Питам от любопитство:)
Интересно ми е дали някой е хващал или чувал за сом на Панчарево ,поне аз не съм?Питам от любопитство:)
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Някъде 2000-ната се разчу за хванат 10кг.на гъбата на капан с кюспе.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
На последното ми ходене имаше колеги с лодка, които кльонкаха, но не видях нещо да хващат.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Неска на Пънча много вятър никаква риба

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
- научил се да хвърля
Колеги знаете ли някаква информация за Стефаново ,знам че не е около софия ,но е в близост и предполагам други колеги също се интересуват .Понеделник мисля да ходя с един приятел моля споделете някакво инфо.
Честито отличен екземплярlyudmil75 написа:ето една пресна от днес на дъно ,стръв каракудка ТТ 70 санта 3,200кг

CyberMan написа:lyudmil75 написа:ето една пресна от днес на дъно ,стръв каракудка ТТ 70 санта 3,200кг
Честито отличен екземплярА дали можеш да дадеш малко вътрешно инфо къде около софия има такива зверове
На всички Софийски локви ги има но взимат когато си искат с по 10 виши са,иначе тая е от Враждебна