Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Martin Mihailov
- учете се от него
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Това беше одавна та чената не си я спомням.А за маистори незнам.Но като насока тьрси някоя фирма кьде шият спортни стоки или платнищата за джиповете на тех машините са им много яки.Другите не може да пробиват бризента.
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Колега прати едно запитване до тук: http://huntergeorge.org/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; .Ползвал съм услугите им и качеството е на най-високо ниво.Работят на човешки цени и са много коректни.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- jorasimo
- ще става разбирач
Ето, тази е от язовир с дълбочина над 2м. Уставно хваната, на дистанция навътре почти на повърхностаVid написа:Приемам забележката Павка, ама тук имах в предвид язовири с дълбочини поне 2-4м.. С блесни и воблери по нашите язовири съм нямал слука на мирни риби.
Инак, по реките през пролетния сезон им скъсваме джуките на "шкурките" или т.н. морунажи и скобари на въртележки №1 и 2 с бавна проводка водена близо до дъното на реки като Крумовска и Арда.
п.п. Тази година няма да има такъв риболов, щото и миналата беше слаб, поради многото дъждове, студената вода де влиза и високото ниво на реките...

Като в два поредни излета имах по 5-6 бр. такива
Колеги попаднах на много интересен клип и искам да го споделя с вас !
https://www.youtube.com/watch?v=WwTc7aTHMxQ" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=WwTc7aTHMxQ" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Пазете природата чиста ! Почиствайте след себе си !
- grigorov90
- новобранец
Колеги, някой ползва ли т.нар "отцеп" за откачане на примамките си ?
Гледам, че има още доста разновидности отцепи, така че ако имате наблюдения върху някои ще се радвам да ги прочета.
Струва ми се хитър инструмент, но дали работи ? Тъй като според мен е с неоправдана цена в магазините, смятам да изобретя подобно нещо от голям болт 
- Bigmarlin
- сериозен играч
Има подобна тема във форума или в съседният,че и аз,след като загубих няколко хубави примамки,буквално в краката ми ,се поинтересувах.Даже и най обикновен катинар ставал,но не съм го пробвал 
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=78&t=5218

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=78&t=5218
Последно промяна от Bigmarlin на Съб Окт 17, 2015 2:05 pm, променено общо 1 път.
Tоя отцеп,според мен ще върши работа от лодка,или ако закачката е съвсем близо до теб,буквално в краката ти.Не съм пробвал нещо подобно.
Остави само стъпки
- Vid
- кандидат преподавател
Отцепа за лодка принципно не е нужен, там много рядко се губят примамки..., защото най простичко казано, можеш да се върнеш наобратному и в болшинството от случаите примамките се откачат без усилие..gergi762 написа:Tоя отцеп,според мен ще върши работа от лодка
Като начинаещ каякар, част от работата ми е да откачам примамките на колегите ловящи от брега, нивъФ проблем....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- grigorov90
- новобранец
И аз смятам, че въпроса с откачането на примамки при риболов от лодка, стои къде-къде по-лесно спрямо такъв от брега. Все пак мислите ли, че подобен аксесоар върши работа ? Гледам, че има всевъзможни модели в интернет, така че ако имате наблюдения върху работата на някои от тях, моля да кажете
Поздрави и наслука !

- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, да спомена и Я за моя такъм и примамки кои ползвах и ползвам през тая есен... Това е само за риболов на джиг. Много доволно...........
Пръчка Гад Ганчо, дължина 2,13 с тест 7-25, примамки- Аваруна 3 инча, джиг главите са на Драгон с ковани тройки 3.0
Аваруните са с най тъпия цвят- кафяв, а качеството на острието на куките е безкомпромисно- пробива челюстите на сулките без проблем...

Пръчка Гад Ганчо, дължина 2,13 с тест 7-25, примамки- Аваруна 3 инча, джиг главите са на Драгон с ковани тройки 3.0
Аваруните са с най тъпия цвят- кафяв, а качеството на острието на куките е безкомпромисно- пробива челюстите на сулките без проблем...

Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Хубава слука,другия път и по-големи.

- grigorov90
- новобранец
Като си тръгнал да споменаваш, може да споменеш и нещо за каяка... Напоследък много ги заглеждам по сайтовете...Vid написа:Колеги, да спомена и Я за моя такъм ...

- Vid
- кандидат преподавател
Не е мястото тук, виж темата във Манията. Там има много писано, включая и от мен....
Инак, риболова с каяк е голяма тръпка и кеф- хем си правиш фитнес с греблото, хем си ловкаш рибки и относно рибките- няма места къде да се скрият, ни по язовири, ни по реки, ни по блата.... Каяка ги прави достъпни навсякъде......
Инак, риболова с каяк е голяма тръпка и кеф- хем си правиш фитнес с греблото, хем си ловкаш рибки и относно рибките- няма места къде да се скрият, ни по язовири, ни по реки, ни по блата.... Каяка ги прави достъпни навсякъде......

Сенека
Сенека
Любимият ми риболов,успех имам само на блесни на воблер за 10г не ще и не ще.
Налагай, със силикон, мани тия воблери.
Остави само стъпки