Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помощ при избор на макара за УЛ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- vankata81
- ще става разбирач
Помощ при избор на макара за УЛ?
Здаравейте, колеги днес си направих ранен новогодишен подарък
sert exseed ul 1.80 0.5-5gr. та ми трябва и макара за него , досега не съм се занимавал с ул спининг
но на пролет мисля сериозно да го захващам. Досега мятах по Марица с един серт ексиид 2.10 3-10
и Джаксън 2.4 5-20 и двете пръчки са оборудвани с риоби екусима 1000 и 2000 съответно.
Въпроса ми е да си взема още една екусима 1000 или тика камбрия ще е по добре.
Може да ми предложите и друг вариант до около 80-100лв.
Ще се ползва основно на Марица с монофил.
sert exseed ul 1.80 0.5-5gr. та ми трябва и макара за него , досега не съм се занимавал с ул спининг
но на пролет мисля сериозно да го захващам. Досега мятах по Марица с един серт ексиид 2.10 3-10
и Джаксън 2.4 5-20 и двете пръчки са оборудвани с риоби екусима 1000 и 2000 съответно.
Re: Помощ при избор на макара за УЛ?
Tica DynaSpin GQ 1000 (ако изчакаш коледните намаления ще е около 100 кинта)

Поздрави!

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Колега, две Камбрии връщам на доставчика - луфтове, реди влакното на улеи по 2-3мм....не ме кефи хич! Екусимата е добър вариант, стига да не попаднеш на някоя реплика. Не си купувай марки нисък клас! Ако държиш да е марка - събери още някой лев и вземи Динаспин примерно. Аз пък наскоро взех един Формакс и съм доволен засега.
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,
Въртя Мичел епик 1000 вече трета година, не му помня цената, беше малко над 100 лева (около 130-140), но мога да кажа , че макарата е превъзходна. Даже имам няколко излета на платения Богоров, докато си чаках макарата за мача, и се справи с толупите по 10-15 кг там
.
Намотава влакното много добре. Не прави бради, бигела е дебел и плътен. Има отличен аванс. Макарата е магнезиева и няма никаква пластмаса по нея.
Екусимата е много добър вариант за парите си също.
Въртя Мичел епик 1000 вече трета година, не му помня цената, беше малко над 100 лева (около 130-140), но мога да кажа , че макарата е превъзходна. Даже имам няколко излета на платения Богоров, докато си чаках макарата за мача, и се справи с толупите по 10-15 кг там

Намотава влакното много добре. Не прави бради, бигела е дебел и плътен. Има отличен аванс. Макарата е магнезиева и няма никаква пластмаса по нея.
Екусимата е много добър вариант за парите си също.
- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Да си призная, бях малко скептичен при покупката от видракс, но Abu Garcia Cardinal 101i е страхотна макара за УЛ 

- Прикачени файлове
-
- 215906.jpg (25.96 KiB) Преглеждано 3301 пъти
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
-
- научил се да хвърля
Мисля,че рйоби аплаус също става за тия пари.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То хубаво става ама не за УЛ . В случаят приемаме , че макара за този вид риболов е преко сили 200гр. , което също си е доста ама 280гр. вече си е МЛ клонящ към М отсекъде
То като се загледа човек от досега предложените само АБУто попада в категория УЛ де . Но пък за бюджета спокойно може да се качи на серия 300 .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Колега на същата пръчка съм с шимано аливио 1000 с преден аванс баланса е перфектен
Леко несъгласие с уважаемия модераторПавел Иванов написа: В случаят приемаме , че макара за този вид риболов е преко сили 200гр. ,

така че ще си пасне с Tica DynaSpin GQ-209 гр
Двата sert-та UL съответно с макари 295 гр. и 230 гр.

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А 50-те грама олово в края на линията , що не си ги снимал ????
Пък и кво е значението колко тежи макарето ?
Откакто разбрах ,че за щука се слагал метален повод, реших да си навием 100 мт. канталче на УЛ.
Така нема нужда от поводи , но макарето стана 1/2 килце.
За сметка на тва едно макаре р-р. 8000 , го изтърбуших и поопилих малко на шмиргело и го докарах баш на УЛ , преко сили 180гр.
Бе варианти много , само фантазия си требе

пп: Взимай Tica и си свиркай , железни макарета са !Проблема на Камбрията е ,че 1000 размер тук няма (поне аз не знам да има ) а 2000 вече става грубичка и не баш за УЛ.

Пък и кво е значението колко тежи макарето ?
Откакто разбрах ,че за щука се слагал метален повод, реших да си навием 100 мт. канталче на УЛ.
Така нема нужда от поводи , но макарето стана 1/2 килце.
За сметка на тва едно макаре р-р. 8000 , го изтърбуших и поопилих малко на шмиргело и го докарах баш на УЛ , преко сили 180гр.
Бе варианти много , само фантазия си требе

пп: Взимай Tica и си свиркай , железни макарета са !Проблема на Камбрията е ,че 1000 размер тук няма (поне аз не знам да има ) а 2000 вече става грубичка и не баш за УЛ.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- vankata81
- ще става разбирач
Колеги благодаря за отговорите, ще изчакам коледните намаления и ще реша какво да взема на место. Все пак до пролетта има време.
Клян половинка виси от другата странаmuerter написа:А 50-те грама олово в края на линията , що не си ги снимал ????![]()

- m65
- вече хвърля и на тежко
Привет колега. Аз предложение относно ултралайт макаричка в посоченият ценови диапазон не мога да дам, но съм заинтригуван относно упоменатият тест по примамки 0,5-5 грама, на тази пръчка.vankata81 написа:Здаравейте, колеги днес си направих ранен новогодишен подарък
Ако това не е грешка от твоя страна били ми посочил линк да се запозная с въпросният Sert Exseed.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- vankata81
- ще става разбирач
прав си колега то такъв серт няма, грешка при изписването сега забелязах
акцията е 0.9-5гр
акцията е 0.9-5гр
- Прикачени файлове
-
- IMG_20151128_101325.jpg (1.37 MiB) Преглеждано 2972 пъти
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И съвсем не отговаря, примамки под 2 гр. едва с усещат, пък ако миноу забрави, в същото време си мятам Mepps Cyclops 0 без проблеми, с повишено внимание и без рязки движения, разбира се, можеш да замяташ и примамки по 10гр., максимума, който съм опитшал е 12 гр.. и ги води добре, но при замятане си съществува сериозен риск.
Според мен реално е около 2-9гр.
Според мен реално е около 2-9гр.