Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Slavi_82 »

sa4kov написа:
Slavi_82 написа:И новата блеснарка на тест драйв :)
5 пъстърви на блесна на езеро Люлин и една на паста (езерото се намира малко след разклона за село Люлин , на 200 мт от кръстовището има табела за гьола и е близо и за Перничани и за колеги от София :)
Като цяло съм мн доволен от лекотата, баланса и поведението на въдичката .
Скоро ще я тествам и на река

Хубав улов колега , за този водоем ли става въпрос? Какви са условията , като гледам май е платен ако е той...

Изображение
За същия :) редовно го посещавам и празно нямам :)
Последния път блесните не ги гонеше но на плувка на паста пак си хванах моето :)
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

ivanst написа:Да се похваля и аз - вече съм собственик на Dragon Express 24-32-245 - с акция 4-20 , дължина 2.45 , X-Fast строй и кух връх както ме посъветваха тук във форума.Сложих и макара Mitchell 308.Влакно плетено STREN microfuse 110m - 0.15.
Пробвах я в неделя за костури ... за съжаление костурите хич ги нямаше но все пак съм много доволен и от пръчката и от макарата ... усещаш дори леко кълване на цялата бланка ... предишната пръчка върхът и беше много мек и не винаги усещах кълването.Да уточня че ловя на леко дъно - повод от флурокарбон към 80см малко олово ... вирбел и повод отново от флурокарбон към 30-40см и кука накрая.Стръв жива рибка.

Благодаря на Vid , Павел Иванов и sestrata за отделеното време!

Я пусни снимка на такъма.

На Павката пръчката я видях на живо-късичка за провиране в шубраците.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Ето снимки но не съм я снимал разпъната ... макар че риба нямаше и време имах ...
Прикачени файлове
IMG_20151117_174956.jpg
IMG_20151117_174956.jpg (1.3 MiB) Преглеждано 1856 пъти
thumb_430_19156-1.jpg
thumb_430_19156-1.jpg (24.43 KiB) Преглеждано 1856 пъти
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

Някой има ли представа от къде в Бг може да се купи Mitchell MAG PRO Lite EVX Spin 1,98m 2/8gr
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Може би трябва да попиташ във Видракс. Те ги внасят.
.........!
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

reelbigfish написа:Някой има ли представа от къде в Бг може да се купи Mitchell MAG PRO Lite EVX Spin 1,98m 2/8gr
Във Видракс , но имат 1.79м - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5838" onclick="window.open(this.href);return false;
Не пречи да попиташ за търсената от теб дължина ...
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

ще пиша на Видракс, но в техния сайт отдавна я няма. идеята ми беше дали някой я е мяркал да прашасва в магазин в по-големите градове
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

142 страници са си бая нещо за четене, за тва и не ги изчетох, но е показателно за посещаемостта на темата... ...та ето и мойто питане и дано да не карам някой да се повтаря. Имам мерак за ултралайт до лайт сопа между 2.10 и 2.40 м. която ще ползвам за блесна (въртяща). Съответно ще търся акция 2-7 или 5-15г. или нещо от сорта. Има още малко да умувам кое от двете ще, но все пак поогледах из нета и се спрях на няколко модела от различни марки които предлагат серии пръти вместващи се в посочените от мен параметри. И понеже едно е да видиш, а е друго да пипнеш, реших да питам барем някой знае за какво иде реч и да даде акъл. Спрял съм се на марките DAM, Cormoran и Salmo и конкретно на ей-тия модели.

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.masterfishing.bg/product/342 ... -spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.masterfishing.bg/product/329 ... 5-25g.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.orozov.com/product/900/vadit ... nesse.html" onclick="window.open(this.href);return false;

От корморана имам някакво впечатление понеже имам пръчка на марката. Доволен съм от нея, джигова е и с по чувствителен връх от колкото стандартна блеснарка с подобна дължина и акция. За воблер това ме устройва понеже усещам всяко трепкане на примамката, но поради това че върха е жило при резки и отсечени замятания се получава кофти пружиниране. Трудно е да се замятат леки примамки на далеч. За тва се оглеждам за нещо ново. Някой има ли опит със салмото или дама. Непознати са ми като марки и не знам какво да очаквам, още повече че няма каде да видя и да пипна нещо тяхно.
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Споменаваш че търсиш УЛ до Л , а си се спрял на МЛ до М такива . Нещо не се връзва :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Съжалявам за объркването, но то произтича от това че не знам "твърдите" граници между отделните класове (до колкото има такива). Питам коя марка да избера. Всяка от посочените предлага пръчки и от единия и от другия клас, но коя е най-добрата? Част от ултралайт примамките от 0 до 5г. се вместват в границите около два до седем грама. От там иде объркването. С пръчка МЛ или Л мисля да използвам УЛ примамки...
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Привет колега. Не знам като ценова категория до къде можеш да достигнеш, но аз ще ти дам няколко модела за ориентация, а ти сам си прецени. Дължа да подчертая, че тези модели ги притежавам, от което следва, че съм работил с тях.

1. SERT EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/
Тази пръчка си заслужава цената, въпреки че е ориентирана по скоро към лайт весия, особено в горният диапазон относно тестът по примамки.

2. SAKURA SPORTISM SPIN SPS 1.83m. UL /0,9 - 5/
Тази пръчка също си заслужава цената. В горният диапазон, относно тестът по примамки, също има запас от мощност.
Тези две пръчки добре се балансират с макарички до 200 грама, аз ги ползвам със 190 грамови.

3. GAD Gancho GAN602XULF 1,80m. /0,5 - 4/
Тази пръчка е най-нова като модел, от трите, с около 20 грама е по-лека от останалите две, бланката е осезаемо по-тънка от другите две. В горната част също има запас от мощност, воблер от 5,5 грама го изхвърля добре. Като цяло е най-балансирана, което ще рече, че могат да се ползват макарички в по широк диапазон. Аз мисля за новият сезон да заприходя едно RYOBI NCRT SLAM в размер 800, което по каталог е 165 грама. Тази пръчка я закупих преди няколко месеца от чужбина, но сега гледам че Петър Вукадинов я е доставил в България, и то на много добра цена от 125 лева, като може и доставката да ти е безплатна.
От трите пръчки GAD-а е с най-бърз строй.
Като цяло препоръчвам GAD-а, ако става въпрос за наистина ултралайт риболов.

Това е от мен. Дано съм бил полезен.
Весели Коледни, и Новогодишни празници.

И най-важното - рибата все още не разбира с какви такъми ловим.

НА СЛУКА
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Здравейте, не съм прочел всички страници на темата, но отскоро се запалих по спининга. Прочетох какви ли не мнения и започнах тотално да се обърквам. На 16 години съм и реших да си направя подарък за Коледа. Засега съм се спрял на въдица Vendetta Spinning 2014 - Abu Garcia, имам налична макара Ryobi Ecusima 2000, която ползвам на болонезата. Имам резервна шпула, на която ще сложа плетено влакно и когато ловя със спиниг въдицата просто ще сменям шпулите. Дотук всичко е обмислено, но все още не знам какъв монтаж ще използвам, дали трябва да имам повод, стоманен или флуорокарбонов или без повод. Също така дължината на въдицата е 2.40, като ще ловя пъстърви, костури и ако се излъже някой по-добър клен. Избрах тази дължина понеже ще ловя главно по-малки рекички, на Струма и на някое язовирче. Акцията 5-20 или 10-30 е по подходяща? Ако може да ми предложите някоя друга въдица до 150 лв като цена, не мисля да се хвърлям в скъпото, тъй като никога не съм хващал такава пръчка. Видях, че много от колегите са препоръчали Ryobi Zauber - хубава макара, но скъпа като за човек, който тепърва се захваща с този риболов. Може би за в бъдеще ще е добра алтернатива. Остава избора на блесни и воблери, но нека първо да се сдобия с въдица. :D Приемам всякакви предложение и както се казва, ще търся рибата, а не тя мен!
:fishing12:
Ivan7777
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan7777 »

Идеи за спининг 1.80 .. до 15 грама примерно ... приемам всякакви мнения :fishing9: :lol:
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

15 гр е медиум предполагам,че колегите ,които са по в час ,ще ти препоръчат нещо
Последно промяна от Bigmarlin на Вто Дек 15, 2015 6:49 pm, променено общо 2 пъти.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Ползвам тази http://www.voblershop.com/2033/Okuma.Black.Rock/" onclick="window.open(this.href);return false;,но на 1,98 3-18г.Чудесно пръчле за МЛ риболов.
Остави само стъпки
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”