Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
За същияsa4kov написа:Slavi_82 написа:И новата блеснарка на тест драйв
5 пъстърви на блесна на езеро Люлин и една на паста (езерото се намира малко след разклона за село Люлин , на 200 мт от кръстовището има табела за гьола и е близо и за Перничани и за колеги от София![]()
Като цяло съм мн доволен от лекотата, баланса и поведението на въдичката .
Скоро ще я тествам и на река
Хубав улов колега , за този водоем ли става въпрос? Какви са условията , като гледам май е платен ако е той...

Последния път блесните не ги гонеше но на плувка на паста пак си хванах моето

ivanst написа:Да се похваля и аз - вече съм собственик на Dragon Express 24-32-245 - с акция 4-20 , дължина 2.45 , X-Fast строй и кух връх както ме посъветваха тук във форума.Сложих и макара Mitchell 308.Влакно плетено STREN microfuse 110m - 0.15.
Пробвах я в неделя за костури ... за съжаление костурите хич ги нямаше но все пак съм много доволен и от пръчката и от макарата ... усещаш дори леко кълване на цялата бланка ... предишната пръчка върхът и беше много мек и не винаги усещах кълването.Да уточня че ловя на леко дъно - повод от флурокарбон към 80см малко олово ... вирбел и повод отново от флурокарбон към 30-40см и кука накрая.Стръв жива рибка.
Благодаря на Vid , Павел Иванов и sestrata за отделеното време!
Я пусни снимка на такъма.
На Павката пръчката я видях на живо-късичка за провиране в шубраците.

Риболовци.
Ето снимки но не съм я снимал разпъната ... макар че риба нямаше и време имах ...
- Прикачени файлове
-
- IMG_20151117_174956.jpg (1.3 MiB) Преглеждано 1856 пъти
-
- thumb_430_19156-1.jpg (24.43 KiB) Преглеждано 1856 пъти
- reelbigfish
- новобранец
Някой има ли представа от къде в Бг може да се купи Mitchell MAG PRO Lite EVX Spin 1,98m 2/8gr
Във Видракс , но имат 1.79м - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5838" onclick="window.open(this.href);return false;reelbigfish написа:Някой има ли представа от къде в Бг може да се купи Mitchell MAG PRO Lite EVX Spin 1,98m 2/8gr
Не пречи да попиташ за търсената от теб дължина ...
- reelbigfish
- новобранец
ще пиша на Видракс, но в техния сайт отдавна я няма. идеята ми беше дали някой я е мяркал да прашасва в магазин в по-големите градове
142 страници са си бая нещо за четене, за тва и не ги изчетох, но е показателно за посещаемостта на темата... ...та ето и мойто питане и дано да не карам някой да се повтаря. Имам мерак за ултралайт до лайт сопа между 2.10 и 2.40 м. която ще ползвам за блесна (въртяща). Съответно ще търся акция 2-7 или 5-15г. или нещо от сорта. Има още малко да умувам кое от двете ще, но все пак поогледах из нета и се спрях на няколко модела от различни марки които предлагат серии пръти вместващи се в посочените от мен параметри. И понеже едно е да видиш, а е друго да пипнеш, реших да питам барем някой знае за какво иде реч и да даде акъл. Спрял съм се на марките DAM, Cormoran и Salmo и конкретно на ей-тия модели.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.masterfishing.bg/product/342 ... -spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.masterfishing.bg/product/329 ... 5-25g.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.orozov.com/product/900/vadit ... nesse.html" onclick="window.open(this.href);return false;
От корморана имам някакво впечатление понеже имам пръчка на марката. Доволен съм от нея, джигова е и с по чувствителен връх от колкото стандартна блеснарка с подобна дължина и акция. За воблер това ме устройва понеже усещам всяко трепкане на примамката, но поради това че върха е жило при резки и отсечени замятания се получава кофти пружиниране. Трудно е да се замятат леки примамки на далеч. За тва се оглеждам за нещо ново. Някой има ли опит със салмото или дама. Непознати са ми като марки и не знам какво да очаквам, още повече че няма каде да видя и да пипна нещо тяхно.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.masterfishing.bg/product/342 ... -spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.masterfishing.bg/product/329 ... 5-25g.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.orozov.com/product/900/vadit ... nesse.html" onclick="window.open(this.href);return false;
От корморана имам някакво впечатление понеже имам пръчка на марката. Доволен съм от нея, джигова е и с по чувствителен връх от колкото стандартна блеснарка с подобна дължина и акция. За воблер това ме устройва понеже усещам всяко трепкане на примамката, но поради това че върха е жило при резки и отсечени замятания се получава кофти пружиниране. Трудно е да се замятат леки примамки на далеч. За тва се оглеждам за нещо ново. Някой има ли опит със салмото или дама. Непознати са ми като марки и не знам какво да очаквам, още повече че няма каде да видя и да пипна нещо тяхно.
Късметът е на страната на подготвените.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Споменаваш че търсиш УЛ до Л , а си се спрял на МЛ до М такива . Нещо не се връзва 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Съжалявам за объркването, но то произтича от това че не знам "твърдите" граници между отделните класове (до колкото има такива). Питам коя марка да избера. Всяка от посочените предлага пръчки и от единия и от другия клас, но коя е най-добрата? Част от ултралайт примамките от 0 до 5г. се вместват в границите около два до седем грама. От там иде объркването. С пръчка МЛ или Л мисля да използвам УЛ примамки...
Късметът е на страната на подготвените.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Привет колега. Не знам като ценова категория до къде можеш да достигнеш, но аз ще ти дам няколко модела за ориентация, а ти сам си прецени. Дължа да подчертая, че тези модели ги притежавам, от което следва, че съм работил с тях.
1. SERT EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/
Тази пръчка си заслужава цената, въпреки че е ориентирана по скоро към лайт весия, особено в горният диапазон относно тестът по примамки.
2. SAKURA SPORTISM SPIN SPS 1.83m. UL /0,9 - 5/
Тази пръчка също си заслужава цената. В горният диапазон, относно тестът по примамки, също има запас от мощност.
Тези две пръчки добре се балансират с макарички до 200 грама, аз ги ползвам със 190 грамови.
3. GAD Gancho GAN602XULF 1,80m. /0,5 - 4/
Тази пръчка е най-нова като модел, от трите, с около 20 грама е по-лека от останалите две, бланката е осезаемо по-тънка от другите две. В горната част също има запас от мощност, воблер от 5,5 грама го изхвърля добре. Като цяло е най-балансирана, което ще рече, че могат да се ползват макарички в по широк диапазон. Аз мисля за новият сезон да заприходя едно RYOBI NCRT SLAM в размер 800, което по каталог е 165 грама. Тази пръчка я закупих преди няколко месеца от чужбина, но сега гледам че Петър Вукадинов я е доставил в България, и то на много добра цена от 125 лева, като може и доставката да ти е безплатна.
От трите пръчки GAD-а е с най-бърз строй.
Като цяло препоръчвам GAD-а, ако става въпрос за наистина ултралайт риболов.
Това е от мен. Дано съм бил полезен.
Весели Коледни, и Новогодишни празници.
И най-важното - рибата все още не разбира с какви такъми ловим.
НА СЛУКА
1. SERT EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/
Тази пръчка си заслужава цената, въпреки че е ориентирана по скоро към лайт весия, особено в горният диапазон относно тестът по примамки.
2. SAKURA SPORTISM SPIN SPS 1.83m. UL /0,9 - 5/
Тази пръчка също си заслужава цената. В горният диапазон, относно тестът по примамки, също има запас от мощност.
Тези две пръчки добре се балансират с макарички до 200 грама, аз ги ползвам със 190 грамови.
3. GAD Gancho GAN602XULF 1,80m. /0,5 - 4/
Тази пръчка е най-нова като модел, от трите, с около 20 грама е по-лека от останалите две, бланката е осезаемо по-тънка от другите две. В горната част също има запас от мощност, воблер от 5,5 грама го изхвърля добре. Като цяло е най-балансирана, което ще рече, че могат да се ползват макарички в по широк диапазон. Аз мисля за новият сезон да заприходя едно RYOBI NCRT SLAM в размер 800, което по каталог е 165 грама. Тази пръчка я закупих преди няколко месеца от чужбина, но сега гледам че Петър Вукадинов я е доставил в България, и то на много добра цена от 125 лева, като може и доставката да ти е безплатна.
От трите пръчки GAD-а е с най-бърз строй.
Като цяло препоръчвам GAD-а, ако става въпрос за наистина ултралайт риболов.
Това е от мен. Дано съм бил полезен.
Весели Коледни, и Новогодишни празници.
И най-важното - рибата все още не разбира с какви такъми ловим.
НА СЛУКА
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Здравейте, не съм прочел всички страници на темата, но отскоро се запалих по спининга. Прочетох какви ли не мнения и започнах тотално да се обърквам. На 16 години съм и реших да си направя подарък за Коледа. Засега съм се спрял на въдица Vendetta Spinning 2014 - Abu Garcia, имам налична макара Ryobi Ecusima 2000, която ползвам на болонезата. Имам резервна шпула, на която ще сложа плетено влакно и когато ловя със спиниг въдицата просто ще сменям шпулите. Дотук всичко е обмислено, но все още не знам какъв монтаж ще използвам, дали трябва да имам повод, стоманен или флуорокарбонов или без повод. Също така дължината на въдицата е 2.40, като ще ловя пъстърви, костури и ако се излъже някой по-добър клен. Избрах тази дължина понеже ще ловя главно по-малки рекички, на Струма и на някое язовирче. Акцията 5-20 или 10-30 е по подходяща? Ако може да ми предложите някоя друга въдица до 150 лв като цена, не мисля да се хвърлям в скъпото, тъй като никога не съм хващал такава пръчка. Видях, че много от колегите са препоръчали Ryobi Zauber - хубава макара, но скъпа като за човек, който тепърва се захваща с този риболов. Може би за в бъдеще ще е добра алтернатива. Остава избора на блесни и воблери, но нека първо да се сдобия с въдица.
Приемам всякакви предложение и както се казва, ще търся рибата, а не тя мен!

Идеи за спининг 1.80 .. до 15 грама примерно ... приемам всякакви мнения

- Bigmarlin
- сериозен играч
15 гр е медиум предполагам,че колегите ,които са по в час ,ще ти препоръчат нещо
Последно промяна от Bigmarlin на Вто Дек 15, 2015 6:49 pm, променено общо 2 пъти.
Ползвам тази http://www.voblershop.com/2033/Okuma.Black.Rock/" onclick="window.open(this.href);return false;,но на 1,98 3-18г.Чудесно пръчле за МЛ риболов.
Остави само стъпки