Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ако искаш и такси да ти викна?Красимир Атанасов написа:Викай ми мърмот, шот съм пълен бот......


...че да дойдеш да ми опиташ зейето със свинско, койото ся сложих да се запече у фурната...

А ти, щом си мармот, мое да донесеш парченце шоколад, завито в станиол...


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
NOW we're talkin':



Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Съгласно диетата...
В понеделник,имахме гости и аз предвидливо орязах от котлетите ,щедро ребърцата, в тяхна полза,че те гостите кат пийнат две рикии,не им дреме има ли кокал пържолата или нема
И реших и аз да пробвам от новата реколта кисело зеие,макар че остават още двайсетина дни до пълното втасване. 3 часа под капак на котлона на бавен огън,копър,магданоз,червен пипер и накъсана суха чушка,сол не,то само са готви и после малце да поизври без капак-касапско ястие

Така бях озверял оглади снощ,че бях на една "работна" среща - кат са прибрах смръзнат нещо са случи с тенджерата.... и с мерлото

Имах и няколко бомбички шопско тъмно,ама в бързината забравих да си отвора

В понеделник,имахме гости и аз предвидливо орязах от котлетите ,щедро ребърцата, в тяхна полза,че те гостите кат пийнат две рикии,не им дреме има ли кокал пържолата или нема

И реших и аз да пробвам от новата реколта кисело зеие,макар че остават още двайсетина дни до пълното втасване. 3 часа под капак на котлона на бавен огън,копър,магданоз,червен пипер и накъсана суха чушка,сол не,то само са готви и после малце да поизври без капак-касапско ястие

Така бях озверял оглади снощ,че бях на една "работна" среща - кат са прибрах смръзнат нещо са случи с тенджерата.... и с мерлото


Имах и няколко бомбички шопско тъмно,ама в бързината забравих да си отвора

- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Екстра
Стана ни суровата туршия, почнахме я вече.
За зейето май е рано. Преди 2 седмици тъпкахме бидоните. 

Стана ни суровата туршия, почнахме я вече.


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Претакай, не протакай.Баш Щукар написа:...Преди 2 седмици тъпкахме бидоните.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Мойто зеле стана отдавна.
Са го дебна да не пуска бяло отгоре.
То кога го слагах нощно време беше студено,после стана 8-13 през ноща,
пред деня до 23-и за 20 дена беше готово.
Сега имам прекрасно зеле-2 бидона 60 и 80 литра.
Натриев Бензонат не съм слагал-че е опасно ако прекаля с пропорцията.
Реших да го оставя така,ако тръгне го вадя и в Буркани.
Са го дебна да не пуска бяло отгоре.
То кога го слагах нощно време беше студено,после стана 8-13 през ноща,
пред деня до 23-и за 20 дена беше готово.
Сега имам прекрасно зеле-2 бидона 60 и 80 литра.
Натриев Бензонат не съм слагал-че е опасно ако прекаля с пропорцията.
Реших да го оставя така,ако тръгне го вадя и в Буркани.

Риболовци.
- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Претакахме до днескаGODzillata написа:Претакай, не протакай.Баш Щукар написа:...Преди 2 седмици тъпкахме бидоните.![]()


Re: Вкусотии в чинии
Днеска си сготвих Телешко Варено.
И до него от туршийката.
Кире-ако си още в София-звънни ми да ти кажа къде живея-Може да ти сипя и на тебе.
Сега съм си в къщи.
И до него от туршийката.
Кире-ако си още в София-звънни ми да ти кажа къде живея-Може да ти сипя и на тебе.
Сега съм си в къщи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Re: Вкусотии в чинии
Кире гледай кви Бейби октоподчета продават хората,
Това го снимах ония дни,ама сега чак го пускам.
Много са крехки-към тях и други морски деликатеси в марина.
Е до Бирата да му видиш размера.
Италианска му работа-нема кеч и Резил-всичко за ядене.
Това го снимах ония дни,ама сега чак го пускам.
Много са крехки-към тях и други морски деликатеси в марина.
Е до Бирата да му видиш размера.
Италианска му работа-нема кеч и Резил-всичко за ядене.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
lusienn написа:
Кире-ако си още в София-звънни ми да ти кажа къде живея-Може да ти сипя и на тебе.
Сега съм си в къщи.
Е, бях, ама нямах никво време...иначе телешкото изглежда много добре!


Като стане готово всичко, ще опитаме от всичко - зеле, гъби, мръвки и те така!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Та нали сме в сезона на Киселото зеле,та ето още една моя любима храна.
Зелеви Сарми.
Взима се малко телешко 250 грама,и 500 гр-Свинско.
Глава лук,черен и червен пипер,чубрица и разни други тайни подправки.
Запържват се внимателно.
Маха се от тигана и се слага в тенджера.
Взима се 500 грама ориз и се задушава в същия тиган,до полуготов.
После се смесва в тенджерата при каймата,и се добавя дафинов лист,босилек и малко доматено пюре.Оставясе под капак за половин час с още чаша вода,и се разбърква добре.
Гаси се котлона,и се оставя настрани под капак-15 минути.
Приготвят се листата на едра зелка.
В тях се пълни по юмрук пълнеж от сместа.
Нареждат се готовите сарми в по голяма тенджера,като на дъното се оставя от дребното зеле
със малко зелев сок,и се варят половин час на среден огън,може да се покрият с една чиния и под капак задължително-но на по малка температура,да не загорят.
Крайния резултат е такъв.
Може и с кисело мляко да се хапват.
Сега може да си отворя едно бяло вино и да ви кажа наздраве.

Зелеви Сарми.
Взима се малко телешко 250 грама,и 500 гр-Свинско.
Глава лук,черен и червен пипер,чубрица и разни други тайни подправки.
Запържват се внимателно.
Маха се от тигана и се слага в тенджера.
Взима се 500 грама ориз и се задушава в същия тиган,до полуготов.
После се смесва в тенджерата при каймата,и се добавя дафинов лист,босилек и малко доматено пюре.Оставясе под капак за половин час с още чаша вода,и се разбърква добре.
Гаси се котлона,и се оставя настрани под капак-15 минути.
Приготвят се листата на едра зелка.
В тях се пълни по юмрук пълнеж от сместа.
Нареждат се готовите сарми в по голяма тенджера,като на дъното се оставя от дребното зеле
със малко зелев сок,и се варят половин час на среден огън,може да се покрият с една чиния и под капак задължително-но на по малка температура,да не загорят.
Крайния резултат е такъв.
Може и с кисело мляко да се хапват.
Сега може да си отворя едно бяло вино и да ви кажа наздраве.


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Супер 

- hshopov
- разбира нещата
- Мнения: 1130
- Регистриран на: Нед Дек 22, 2013 6:57 pm
- Местоположение: гр. Пещера
Re: Вкусотии в чинии
АААА добре изглеждат сърмите! Бравос!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Люска, изби рибата
Благодарско за споделеното! 

